Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ. Με 13.000 λιγότερους δάσκαλους και καθηγητές η νέα σχολική χρονιά

Με 13.000 λιγότερους δάσκαλους και καθηγητές η νέα σχολική χρονιάΣε ένα εξαιρετικά δύσκολο τοπίο θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά καθώς θα θα μειωθεί το  εκπαιδευτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τουλάχιστον 13.000 λιγότερες θα είναι οι θέσεις εξαιτίας της μεγάλης περικοπής στον αριθμό πρόσληψης αναπληρωτών και λόγω των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων. Από αυτούς οι περίπου 6.000 θα συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές που φέτος δεν θα προσληφθούν και υπολογίζονται κοντά στους 7.000. Σήμερα οι καθηγητές είναι 87.000 ενώ τη νέα σχολική χρονιά υπολογίζεται ότι θα μειωθούν στις 80.000..

. Απο την πλευρά τους οι εκτιμήσεις είναι οτι το 2014-15 ο αριθμός των καθηγητών θα μειωθεί στις 67.000 λόγω συνταξιοδοτήσεων και άλλων ρυθμίσεων.
Από τη νέα χρονιά το μεγαλύτερο πλήγμα θα υποστούν οι καθηγητές και λιγότεροι οι δάσκαλοι οι οποίοι δεν θα έχουν μεγάλες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς καθώς δεν θα αυξηθεί το ωράριό τους και τα όποια κενά προκύψουν θα καλυφθούν με αναπληρωτές της δευτεροβάθμιας. Επίσης, φέτος θα γίνουν και 900 μετατάξεις από τη δευτεροβάθμια προς την πρωτοβάθμια.

Το υπουργείο είναι στη διαδικασία υπολογισμού των κενών και των πλεονασμάτων ενώ με την καταγραφή αναμένεται να καταργήσει σημαντικό αριθμό οργανικών θέσεων.

Σύμφωνα με το Εθνος, εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν εκτός σχολείου, θα υπάρξουν και αρκετοί μόνιμοι οι οποίοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά σύμφωνα με το νέο νόμο, όπου υπάρχει ανάγκη, με αποτέλεσμα αρκετοί δάσκαλοι και καθηγητές να προτιμήσουν να παραιτηθούν, αφού δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive