Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Χρήστος Σκλαβούνης. Πρώην στέλεχος της UBS ο νέος πρόεδρος (Με μισθό 175.000 ΕΥΡΩ) του Τ.Χ.Σ.


Πρώην στέλεχος της UBS ο νέος πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Στέλεχος με διεθνή εμπειρία αλλά και ταυτόχρονα γνώση της ελληνικής τραπεζικής αγοράς είναι ο νέος πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χρήστος Σκλαβούνης.
Πριν αναλάβει τη θέση του προέδρου του Ταμείου, ο κ. Σκλαβούνης ήταν στέλεχος της UBS, έχοντας - με βάση το Λονδίνο - στην ευθύνη του τις δραστηριότητες της UBS στην Ανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ετήσια αμοιβή του θα ανέρχεται σε 175.000 ευρώ. Οπως αναφέρουν εγχώρια τραπεζικά στελέχη, το γεγονός ότι ο κ. Σκλαβούνης έχει πολυετή εμπειρία και γνώση των επενδυτικών funds που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διάθεση των μετοχών... των ελληνικών τραπεζών που θα αποκτήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο εστιασμένο στη δουλειά του, ο οποίος δίνει περισσότερη έμφαση στο κομμάτι της εργασίας και λιγότερη στην επικοινωνία.
Παράλληλα, ο κ. Σκλαβούνης έχει γνώση της ελληνικής τραπεζικής πραγματικότητας καθώς -από τη θέση του στη UBS - έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κυρίως στις αναδοχές αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου αλλά και σε άλλες διεθνείς δραστηριότητες.
Κατά συνέπεια - όπως αναφέρουν στελέχη του χώρου - γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για τις διοικήσεις αλλά και τα εσωτερικά των τραπεζών και άρα θα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση και το ΤΧΣ θα γίνει ο βασικός μέτοχος της Εθνικής, της Πειραιώς και της Alpha Bank, ενώ παράλληλα θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Eurobank.
Δηλαδή, ενδέχεται η τοποθέτησή του να σχετίζεται με την επιλογή των στελεχών που θα τοποθετηθούν από το Ταμείο στις ελληνικές τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους.
Η θέση του κ. Σκλαβούνη στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου είναι μη εκτελεστική, ενώ η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου παραμένει στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου και συμπεριλαμβάνεται στην τριμελή εκτελεστική επιτροπή του Ταμείου μαζί με τους Μάριο Κολλιόπουλο και Αναστάσιο Γάγαλη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θέση του επικεφαλής του ΤΧΣ είχε μείνει κενή από τα μέσα Μαρτίου, όταν και παραιτήθηκε ο τότε πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο Ολλανδός Πολ Κόστερ, επικαλούμενους προσωπικούς λόγους.

1 σχόλιο:

  1. μονο 175000 ελα τσιγγουνη στουρναρα διπλασιασε το.
    αφου πληρωνουν οι ανεργοι αναπηροι με μηδενικο εισοδημα χαρατσι τι προβλημα υπαρχει.
    για να δουμε ποσο ζωα ειναι οι ρωμιοι και μπας και γινει εκει που δεν το περιμενει κανεις το μπαμ να σας φανε ζωντανους γερμανοτσολιαδες που δινετε το λαο για εκτελεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive