Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο Τουρκικός στρατός δεν έχει την εμπειρία για να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη στη Συρία !...Σύμφωνα με τον Henri Barkey


Σε σύγκριση με τα 178 Α/Α βλήματα της  Τουρκίας, η Συρία έχει 4.707 πυραύλους Αεράμυνας... χωρίς να γνωρίζουμε  ''τρόπους εξουδετέρωσης ''!
Έχουμε ήδη  και συζητούμε  για τη Συρία εδώ και   μήνες .
 Είστε υπέρ του πολέμου ή υπερ του Άσαντ ; Να μπούμε ή όχι ; Να έχουμε δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή να πάτε στη Δαμασκό  μέσα  σε τρεις ώρες; 
Μιλώντας όλα είναι δωρεάν. Όλοι μιλούν. Αλλά κοιτάξτε τι  λέει ο Barkey [αναλυτής της Τουρκίας στο Πανεπιστήμιο Lehigh], στην [Radikal  και στη δημοσιογράφο  Ezgi Basaran στη συνέντευξή του χθες: "...
Ο τουρκικός στρατός δεν έχει  την εμπειρία για να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη"
Και στη συνέχεια παραθέτει τις πικρές αλήθειες. 
Για εκείνους που θα μπορούσαν να ρωτήσω ποιος είναι  Henri Barkey είναι, επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω: Μιλάει τουρκικά καλύτερα από τους περισσότερους Τούρκους, έχει εργαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και είναι μια αξιοσέβαστη ακαδημαϊκή προσωπικότητα στο Δημοκρατικό Κόμμα. Τι αναλύει λοιπόν ;
«Η Τουρκία δεν μπορούν να εισέλθουν στη Συρία μονομερώς, ακόμη και αν  το θέλουν ."
Γιατί όχι;
«Ο στόχος της Τουρκίας να δημιουργήσει ένα είδος ουδέτερης ζώνης σε συνδυασμό με μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία . Γι 'αυτό πιέζει τις ΗΠΑ [να εμπλακούν] διότι δεν μπορεί να κάνει αυτό από μόνη της. Γιατί, λοιπόν, δεν θέλουν  οι Αμερικανοί το κάνουν; 
 Το συριακό σύστημα αεράμυνας είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Η Αμερική έχει να βάλει εκατοντάδες αεροπλάνα στον αέρα για να καταστείλει αυτό το σύστημα. Δεδομένου ότι το σύστημα αεράμυνας έχει σχεδιαστεί για χρήση κατά του Ισραήλ, έχει αναπτυχθεί πολύ περισσότερο από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε. 

 Ναι, μπορούμε να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία, αλλά σίγουρα θα καταρρίψουν πολλά  από τα αεροσκάφη μας. 
  Αυτό εδώ δεν είναι ένα  videogames 

Ο  Μπάρκεϊ δεν είναι εναντίον του πολέμου ούτε υπέρ του Assad.Στη συνέντευξη κατηγόρησε την Τουρκική αξιωματικής αντιπολίτευση . Απάλλαξε εν μέρει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), λέγοντας: «. Δεν έχουν πάρα πολλές επιλογές"
Αλλά τα λόγια του, είναι σαφώς διαφορετικά  από τους πολιτικούς και αυτούς που έχουν ''στηθεί''  στις τηλεοπτικές οθόνες ως εμπειρογνώμονες.
«Έχω πάει στην Τουρκία για μια εβδομάδα. Χιλιάδες οι ειδικοί εμφανίζονται στην τηλεόραση για να συζητήσουν για  τη Συρία, αλλά κανείς δεν αναφέρει τα σημεία που ανέφερα σήμερα μαζί σας, επειδή δεν τα  ξέρει  », είπε ο Μπάρκεϊ. "Το 1983, η Χεζμπολάχ επιτέθηκε μια αμερικανική ναυτική βάση [στη Βηρυτό] και σκότωσε [241] πεζοναύτες

. Οι ΗΠΑ αποφάσισαν  να εκδικηθούν  και το συριακό αντιαεροπορικό σύστημα κατέρριψε δύο αμερικανικά αεροπλάνα. Ένας από τους πιλότους σκοτώθηκε  και ο άλλος συνελήφθη από Σύριους.
"Αυτό που λέω είναι ότι οι ΗΠΑ γνωρίζει από την εμπειρία του πόσο δύσκολο θα είναι να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας. 

  Για να εφαρμόσει μια ουδέτερη ζώνη, θα πρέπει να κρατήσει  τις εναέριες περιπολίες μάχης  ασταμάτητα. Καθώς δούλευα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ Ξέρω πόσο δύσκολο μια αποστολή, όπως ότι  πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι.  Στο Ιράκ τα ραντάρ έκαναν ''lock'' στα αεροπλάνα των ΗΠΑ και ήμασταν έτοιμοι για  εκτόξευση πυραύλων σε αυτά τα ραντάρ. Τα  συστήματα αεράμυνας του Ιράκ το έκαναν κάθε μέρα!
"Η νεκρή ζώνη δεν είναι εύκολο. Θα έχετε πολλά δυσάρεστα περιστατικά. Αν βάλετε ένα αντιαεροπορικό σύστημα δίπλα σε ένα τζαμί, το αεροπλάνο μπορεί να χτυπήσει το τζαμί και να σκοτώσει τους αμάχους σε αυτό. Το είδαμε αυτό στο Ιράκ. Μπορεί η Τουρκία να κάνει όλα αυτά; Δεν μπορεί. "
Γιατί όχι;
"Το πιο σημαντικό, η Τουρκία δεν έχει την εμπειρία. Πότε ήταν η τελευταία φορά που η Τουρκία αγωνίστηκε σε άλλη χώρα; Ο τουρκικός στρατός μπορεί να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στο ΝΑΤΟ , αλλά δεν είναι έμπειρος, δήλωσε ο  "Μπάρκεϊ !
"Υπάρχει μια χιουμοριστική πλευρά σε αυτό: Το 1998-99, η Κύπρος Σκέφτεστε να αγοράσετε το S-300 αντιαεροπορικά συστήματα ότι η Συρία χρησιμοποιεί σήμερα. Εκείνη την εποχή, η τουρκική πολεμική αεροπορία ασκείται, στο Ισραήλ, για την καταστολή των  S-300, επειδή δεν ήξεραν πώς να το αντιμετωπίσουν και το έτρεμαν "
Όλη τη μέρα χθες, θα ήθελα να ελέγξετε τι Barkey είχε πει στη συνέντευξη. Ήρθαμε σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Αρχηγό του Γενικού γραφεία προσωπικού. Είχαν διαβάσει όλη τη συνέντευξη προσεκτικά. Αυτό που ουσιαστικά είπε ήταν: «Ναι, Μπάρκεϊ είχε κάποια σωστά σημεία, αλλά δεν είναι πραγματικά όλα αυτά δεν  είναι τόσο δύσκολο να ξεπεραστεί η αντιπυραυλικής ασπίδας της Συρίας."
Αυτός είναι ο λόγος αν κάποιος επιμένει στην παρέμβαση στη Συρία ή τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, θα πρέπει πρώτα να μας εξηγήσει τις ανησυχίες Henri Barkley και το σύστημα αεράμυνας.
Ο αριθμός των αεροπορικών αμυντικών πυραύλων είναι εντυπωσιακά. Ναι, η Τουρκία είναι πολύ ισχυρότερη από τη Συρία όσον αφορά τον αριθμό των στρατευμάτων - συμπεριλαμβανομένων ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις - αλλά η Συρία είναι πολύ μπροστά στον αέρα αμυντικών πυραύλων που έχει συσταθεί για να αντιμετωπίσει το Ισραήλ.
Σε σύγκριση με τα 178 βλήματα Τουρκία, η Συρία έχει 4.707 πυραύλους αεράμυνας. Barkey δεν έδωσε τα στοιχεία αλλά επέστησε την προσοχή σε αυτή την πραγματικότητα.
Πριν από τη συζήτηση γιατί η Τουρκία πρέπει ή δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη Συρία για πολιτικούς και ανθρωπιστικούς λόγους, δεν θα πρέπει κάποιος να σηκωθεί και να μας πει γιατί θα ήταν πολύ  δύσκολο να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη;
Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ανθρώπινη τραγωδία της διπλανής πόρτας.  ο Άσαντ  της Μέσης Ανατολής βομβαρδίζει τον ίδιο τον λαό του...Και δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive