Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Α. ΡΑΒΑΝΟ

«Δεν υφίσταται θέμα οιονδήποτε επαφών με τη Ν.Δ. Είναι κάτι που προέκυψε από μικρόφωνα και γραφίδες, άλλες καλοπροαίρετες και άλλες προβοκατόρικες.
Ούτε η ΝΔ έχει κάνει κάποια πρόταση, αλλά ούτε και εμείς φυσικά προς την ΝΔ. Ίσως κάποιοι δημοσιογράφοι έδωσαν αυτή την εκδοχή, ερμηνεύοντας τις ανάγκες της εποχής. Από την άλλη, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος από τη βάση της ΝΔ που δεν θα επιθυμούσε την επιστροφή μου στην ΝΔ»......

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM και στον δημοσιογράφο Α. Ραβανό.

Για την ακολουθούμενη πολιτική
Με την πολιτική που ακολουθεί η τριμερής κυβέρνηση έχω τεράστιες επιφυλάξεις. Είναι ατελέσφορος και αυτό διαπιστώνεται σε καθημερινή βάση. Πρέπει να υπάρξει μια άλλη πολιτική για να βγει η χώρα από την καχεξία στην οποία βρίσκεται.
Μέχρι και ο κ. Σαμαράς έχει αρχίσει να μιλάει για ανάγκη απεγκλωβισμού από την «μέγγενη» του μνημονίου και να δίνει ημερομηνία. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς είναι τόσο μνημονιακός όσο ήταν πέρυσι, προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Έχει διαπιστώσει ότι εκτός από την πρωθυπουργία, έχει μεγάλη αξία και η υστεροφημία. Και αυτή είναι ίσως που τον οδηγεί σε περαιτέρω ενέργειες.

Για την συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ στο συνέδριο της ΝΔ
Στο συνέδριο της Ν.Δ μας κάλεσαν και πέρυσι και πήγε ως εκπρόσωπος του κόμματος, ο κ. Αιβαλιώτης Εκπρόσωπος Τύπου. Μας κάλεσε και το ΠΑΣΟΚ πριν από 4 μήνες και πήγε ως αντιπρόσωπος μας, ο κ. Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Δεν είμαι υπέρ των αποκλεισμών, αλλά ούτε υπέρ των εναγκαλισμών με το ΣΥΡΙΖΑ.  Αν έρθει πρόσκληση από την ΝΔ, θα την εξετάσει και θα αποφασίσει το Εκτελεστικό Γραφείο το επίπεδο εκπροσώπησης, αρχηγού ή άλλου στελέχους. Πιστεύω ότι ουδείς έχασε από έναν έντιμο διάλογο, χωρίς αυτό να σημαίνει συμβιβασμούς και εκπτώσεις. Χρειάζεται διάλογος για να σωθεί η χώρα, με συμμετοχή όσων μπορούν να ομιλούν σήμερα με καθαρό μυαλό χωρίς ιδιοτέλεια. Αυτοί οι αποκλεισμοί που ακούγονται, δεν νομίζω ότι προάγουν την δημοκρατία. Ήμουν ο πρώτος που μίλησα για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης από το 2010. Τότε είχα πείσει τον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί. Είχα πείσει να δημιουργηθεί ένα σχήμα με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά.
Θα είχαμε σώσει πολλά πράγματα. Τώρα, αν ο κάθε πολιτικός αρχηγός τραβάει την δική του ρότα και δεν συμμετέχει σε ένα διάλογο, αυτό αποτελεί αστείους και άθλιους αποκλεισμούς. Ο λαός έχει ανάγκες. Τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Η unicef αποκαλύπτει ότι 600.000 παιδιά στην Ελλάδα, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Είναι ένα «Bras de fer» μεταξύ του κ. Κουβέλη και του κ. Σαμαρά. Ο κ. Κουβέλης γνωρίζει ότι κάνει τεράστιες υποχωρήσεις με αυτά που ψήφισε στο μνημόνιο απέναντι στον ιδεοπολιτικό του χώρο. Έτσι πιάνει ένα θέμα που είναι αβανταδόρικο στην Αριστερά, το στηρίζει, κλείνοντας και το μάτι προς το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «εδώ είμαι».

Ο κ. Σαμαράς από την άλλη πλευρά ξέρει ότι θα χάσει μεγάλα ερείσματα στον ευρύτερο χώρο της παράταξης και δεν μπορεί να το δεχθεί. Όμως αυτό το ιδιότυπο «Bras de fer» προσβάλλει την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς σκέπτεται ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια δυναμική για να σκαρφαλώσει πάλι η ΝΔ στο 40%, ώστε να μην έχει ανάγκη από τρίτους, όπως ένα διαλυόμενο ΠΑΣΟΚ και μια ΔΗΜΑΡ που λειτουργεί ως πολιτικό εκκρεμές.

Η τριμερής θα επιδιώξει να παραμείνει μέχρι το τέλος της τετραετίας
Πάνε για το τέλος της 4ετίας, γιατί ξέρουν ότι σε άλλη περίπτωση, θα μπουν σε περιπέτειες. Αλλά υπάρχει πάντα το απρόοπτο και το απρόβλεπτο. Αν προκύψουν στοιχεία από την δίκη του Α. Τσοχατζόπουλου -επιτρέποντας οι δικαστές να ανοιχθεί το παιχνίδι- αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στο ΠΑΣΟΚ και ίσως αναγκαστεί να φύγει από τη κυβέρνηση. Μια άλλη ευκαιρία για τον κ. Σαμαρά για φυγή προς τα εμπρός, είναι αμέσως μετά της εκλογές στη Γερμανία και την επάνοδο της κ. Μέρκελ, να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με σύνθημα «δώστε μου δύναμη να πάω να αντισταθώ».

Για την πορεία του ΛΑ.Ο.Σ
Εμείς χτίσαμε εξ αρχής το κόμμα. Ένα χρόνο οι δημοσιογράφοι με κήρυξαν σε αφάνεια. Δούλεψα αρκετά με τους συνεργάτες μου σε καλές συνθήκες, με νέα πρόσωπα και τους χρωστώ ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Δημιουργήσαμε μια Κ.Ε που θα την ζήλευε και η ΝΔ και ένα καταπληκτικό Εκτελεστικό Γραφείο από ανθρώπους που μέχρι πέρυσι ήταν στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Άνθρωποι που πιστέψανε στα οράματα του Πατριωτικού Παρεμβατισμού.
Χθες έκανα μια συγκέντρωση στις Σέρρες που ήταν πρωτόγνωρη για κόμμα. Ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από όσες έχουμε κάνει μέχρι τώρα αλλά και μεγαλύτερη από των άλλων μεγάλων κόμματων.

Αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές

Θα έχουμε 100% αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές. Εξάλλου οι αποδόσεις μας στις ευρωεκλογές ήταν πάντα μεγαλύτερες από τις εθνικές. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ στη Ευρωβουλή με τους δύο βουλευτές που έχουμε εκεί. Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου αναζητά τον Καρατζαφέρη στη Βουλή, γιατί δεν θα υπήρχαν αυτές οι ασχήμιες και η υποτίμηση της Βουλής. Εμείς τραβάμε μπρος. Από εκεί και πέρα, θα δείξουν τα γεγονότα και οι διαθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive