Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ. Ως κοινή πρόταση καταθέτουν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ το αντιρατσιστικό Ρουπακιώτη


Το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης αποφασίστηκε να καταθέσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων, ως κοινή πρόταση νόμου, μετά από επικοινωνία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. 
Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, οι δύο αρχηγοί...συζήτησαν όλες τις εξελίξεις για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μετά την άρνηση της ΝΔ να μην συμφωνήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Η διαφωνία που διαπιστώθηκε χθες -στο ανώτερο δυνατό επίπεδο- ...σε ό,τι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται ως το πρώτο σοβαρό ρήγμα στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης.
Η εμπλοκή υπήρξε εξαιτίας της επιμονής όλων των πλευρών στις θέσεις τους επί του συγκεκριμένου θέματος και είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο να υπάρξει στη Βουλή, διάσπαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.
Κατά τη διάρκεια της μακράς σύσκεψης κορυφής, στην οποία κυριάρχησε το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, η ΝΔ, διά στόματος του πρωθυπουργού, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να στηρίξει το κείμενο Ρουπακιώτη, ενώ αντίθετα οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης επέμειναν μέχρι τέλους στο ότι θα πρέπει να κατατεθεί τώρα το νομοσχέδιο και στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας να γίνουν οι όποιες αλλαγές και τροποποιήσεις.

Κατά συνέπεια, μετά και τα όσα συζητήθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο, για τη ΝΔ «το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τελείωσε», όπως έλεγαν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΔΗΜΑΡ καταθέτουν άμεσα δική τους - κοινή πρόταση νόμου, ελπίζοντας ότι θα υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και πάλι δεν συγκεντρώνεται η απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 ψήφων.
Είναι σαφές ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν πρόκειται να ψηφιστεί, αφού δεν θα έχει τη στήριξη της ΝΔ, αλλά το πολιτικό αδιέξοδο που δημιουργείται, προκαλεί προβληματισμό και στους τρεις ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση καθώς θα υπάρχει πλέον προηγούμενο ως προς τη στάση τους έναντι των νομοσχεδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive