Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Αυτό είναι το παλάτι της Ιπποκράτους – Οι μαρμάρινες σκάλες και η ανακαίνιση των 5 εκατ. ευρώ (ΦΩΤΟ)


Αυτό είναι το παλάτι της Ιπποκράτους – Οι μαρμάρινες σκάλες και η ανακαίνΙση των 5 εκατ. ευρώ (ΦΩΤΟ)
Η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά ωθεί το ΠΑΣΟΚ πίσω στα... παλιά λημέρια της Χαριλάου Τρικούπη. Και το παλάτι της Ιπποκράτους, για το οποίο το κόμμα, πλήρωνε ενοίκιο 67.000 ευρώ, θα μείνει άδειο, αλλά χλιδάτο! Όταν το 2008 η ηγεσία του κόμματος υπέγραφε τη σύμβαση...
για τη μετακόμιση στο μοντέρνο κτίριο (που κάποτε φιλοξενούσε το ΚΕΠΕ) στη συμβολή Ιπποκράτους και Σκουφά, όλοι ήταν ενθουσιασμένοι. 
Και έτσι μετά...
«Για το νέο μας κτιριακό συγκρότημα είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι. Σήμερα, τα κεντρικά μας γραφεία στεγάζονται σε ένα υποδειγματικό κτίριο, που ίσως είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα κτίρια γραφείων κόμματος στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη», έλεγε την ημέρα των εγκαινίων κορυφαίο στέλεχος του κόμματος.
Το κτίριο της Ιπποκράτους πριν την ανακαίνιση (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Το νέο στρατηγείο όμως ήθελε ανακαίνιση. Και επί της ουσίας, όπως γράφει το Έθνος της Κυριακής, γκρεμίστηκε εσωτερικά για να διαμορφωθεί με τον τρόπο που ήθελε το ΠΑΣΟΚ.
Εκεί θα στεγάζονταν όλες οι κομματικές δραστηριότητες, η νεολαία του κόμματος και η σπουδάζουσα, ενώ έγινε πλήρης ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση όψεων.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Έθνους, η ανακοίνωση στοίχισε στο κόμμα 5 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιο για την ενοικίαση του κτιρίου που υπογράφηκε στις αρχές του 2008 είχε 6ετή διάρκεια αλλά λίγους μήνες μετά ανανεώθηκε για άλλα 6 χρόνια...
Το νέο «σπίτι» του ΠΑΣΟΚ ήταν εξαώροφο, 4.407 τ.μ. και χώρων στάθμευσης για 160 αυτοκίνητα. Το ενοίκιο ήταν 67.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή 15 ευρώ/τ.μ.,.
Έχει μαρμάρινες σκάλες με inox κουπαστές, πλακάκια παντού ή ξύλινα δάπεδα. Υπάρχουν αίθουσες συσκέψεων με χωρητικότητα από 50 έως 300 άτομα, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, υπερσύγχρονη αίθουσα Τύπου, αίθουσες συνεδριάσεων, ακόμη και στούντιο ενώ αίσθηση έκαναν και τα πανάκριβα χαλιά Μπουχάρα.
Τα γραφεία των κομματικών στελεχών είχαν όλα τα... καλά! Δύο πολυτελή ασανσέρ των 9 ατόμων το καθένα, πλήρες δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, ταχύτατες γραμμές ίντερνετ, φωτοαντιγραφικά κέντρα, σταθμούς ανακύκλωσης χαρτιού κι ένα υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο που φέρεται να κόστιζε στο κόμμα 350.000 ευρώ ετησίως.
Υπήρχαν επίσης πολυτελείς τουαλέτες, προσβάσιμες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, δύο κυλικεία με όμορφες πολυθρόνες, καθώς και το περιβόητο υπερσύγχρονο γυμναστήριο του προέδρου με τις σάουνες, τους τρεις διαδρόμους με τηλεόραση και δεκάδες όργανα γυμναστικής που έμειναν αχρησιμοποίητα.
Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για τη μετακόμιση, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποστήριζε ότι με το νέο κτίριο θα εξοικονομούσε χρήματα, γιατί θα συγκεντρώνονταν οι υπηρεσίες από 12 άλλα κτίρια και κυρίως από τα γραφεία της Χ. Τρικούπη, τα οποία, όμως ποτέ δεν εγκαταλείφθηκαν, γράφει η εφημερίδα. Η εξοικονόμηση που υπολογιζόταν θα ανερχόταν σε 3,6 εκατ. ευρώ τον χρόνο αφού για τα 12 κτίρια δίνονταν 76.000 ευρώ τον μήνα.
Μετά όμως άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα. Η νέα πια ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «κούρεμα» ενοικίων και στα δυο κτίρια. Το μίσθωμα για την οδό Ιπποκράτους έπεσε από τα 67.000 ευρώ στα 35.000 ευρώ μηνιαίως και για τα παλιά γραφεία από 11.500 ευρώ στα 5.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive