Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο Διαδικτυακός μύθος για την "Απαγόρευση" Φύτευσης της Πατάτας και η αλήθεια.

Το θέμα με την "απαγόρευση" της φύτευσης της πατάτας, γιατί δήθεν αυτό επιβάλλεται από τις εταιρείες που έχουν αγοράσει τα δικαιώματα της διάθεσης του πατατόσπορου, έκανε πάλι τις τελευταίες μέρες το γύρο του ελληνικού διαδικτύου. 
Σοβαρά και λιγότερα σοβαρά sites και blogs δημοσίευσαν την "είδηση", καθένα με το δικό του τρόπο και διανθίζοντάς την με σχόλια κατά περίπτωση.
Τι λέει ο μύθος:  Ο μύθος, στην επικρατέστερη εκδοχή του, αναφέρει ότι οι πατάτες που διακινούνται στην ελληνική αγορά φέρουν ...
καρτελάκι το οποίο γράφει "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ". 
Ο λόγος είναι, λέει ο μύθος, ότι τα δικαιώματα φύτευσης του πατατόσπορου τα έχει αγοράσει Ολλανδική εταιρεία η οποία απαγορεύει τη φύτευση της πατάτας φαγητού, έτσι ώστε ο οποιοσδήποτε θέλει να καλλιεργήσει τη συγκεκριμένη πατάτα να υποχρεώνεται να αγοράσει το σπόρο της εταιρείας....   
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Μάλιστα...
    Η απαγόρευση είναι "για το καλό μας"...
    "Για να μη μολύνθούν τα χωράφια μας..."

    ...Ρε παιδιά, έχουμε καταλάβει ότι μας περνούν για ηλίθιους, αλλά αυτή τη φορά το παράκαναν!

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive