Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ 77η Δ.Ε.Θ. ΒΙΝΤΕΟ - ΚΕΙΜΕΝΟ

l


Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Πιστεύω ότι όλοι προσπαθούμε με τον έναν ή άλλο τρόπο, να γλυκάνουμε τα πραγματικά συνωδά περιστατικά αυτής της κατάστασης, αλλά είμαι από εκείνους που θέλω να λέω την αλήθεια χωρίς περιττές περικοκλάδες.
Η χώρα σήμερα έχει απολέσει παντελώς την εθνική κυριαρχία....
Αυτά τα οποία δομούν ένα οργανωμένο κράτος λείπουν. Σαφώς η εκχώρηση αυτή αφορά όχι μόνο κυρίαρχα αλλά και δευτερεύοντα πράγματα, της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.
Μιλώντας πριν από λίγο με τη Διοίκηση της ΔΕΘ, τους έθεσα το εξής ερώτημα: Εάν θέλει ο Υπουργός να αλλάξει τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και ο κ. Πολ Τόμσεν θέλει να παραμείνει, εσείς τι πιστεύετε θα γίνει, θα φύγει ή θα παραμείνει; Σαφώς και θα παραμείνει. Άρα λοιπόν υπάρχει πλήρης παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
Ο πολιτικός κόσμος σήμερα, όπως και το εκλογικό Σώμα, έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες. Γιατί το μνημόνιο πέρα από πείνα, μας αφαίρεσε και πολύ από το πνεύμα και τη δημιουργία του μυαλού. Κονιορτοποίησε ιδεολογίες δεκαετιών. Που είναι ο σοσιαλισμός του ΠΑΣΟΚ; Που είναι ο φιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας; Που είναι η σοσιαλδημοκρατία; Τα διέλυσε όλα το  Μνημόνιο.
«Αντιμνημονιακός» ο κ. Τσίπρας της άκρας Αριστεράς, «αντιμνημονιακός» ο κ. Μιχαλολιάκος της άκρας Δεξιάς, «αντιμνημονιακός» ο κ. Καμμένος όπου κι αν τοποθετεί τον εαυτό του.
«Μνημονιακή» η Νέα Δημοκρατία η Κεντροδεξιά, «μνημονιακό» το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, «μνημονιακή» η Αριστερά του κ. Κουβέλη.
Το Μνημόνιο διέλυσε ιδεολογίες. Αυτός είναι ο κόσμος σήμερα. Οι τρεις προσκυνάνε ότι πει- για τα μάτια του κόσμου βάζουν καμιά κόκκινη γραμμή που μόνοι τους εκ της πραγματικότητας την έχουν κάνει ροζ- και από την άλλη πλευρά, οι άλλοι που μονίμως βρίζουν καταγγέλλουν χωρίς καμία πρόταση. Ζούμε μεταξύ θυμού και αγανάκτησης των μεν και μεταξύ του «yes sirισμού» των άλλων.
Προτάσεις ακούσατε; Πρόταση δεν υπάρχει. Μία πρόταση να μας πει κάποιος ένα πράγμα, δύο πράγματα, τρία πράγματα. Δηλαδή αν θα κόψουμε τα αναπηρικά ή θα επιμηκύνουμε το χρόνο της συντάξεως. Αυτή είναι η κουβέντα. Αυτός είναι ο περιορισμός της κουβέντας.
Αυτή είναι η πολιτική δράση που επιτρέπεται και σκέψη εις τους Πολιτικούς. Αυτή η ακράτεια συμβιβασμού νομίζω ότι δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Δεν είμαι από αυτούς που αισιοδοξώ από τα «γελάκια» και τις «αγκαλίτσες» της κας Μέρκελ και ερωτώ: Υπάρχει μεταξύ κανείς από εσάς, δημοσιογράφοι όντες όπως κι εγώ, που να πιστεύει ότι άλλαξε ρότα ή σκέψη ή χαρακτήρα ή μυαλό ή αντίληψη η κα Μέρκελ; Ουδείς το πιστεύει.
Επομένως γιατί από εκεί που έδειχνε απέχθεια το έχει ρίξει τώρα η κυρία σε αγκαλίτσες και φιλάκια; Για ένα λόγο. Γιατί άλλαξαν οι δικοί μας εδώ και κάνουν ότι θέλει. Γίνανε «υπάκουοι υπήκοοι» και βεβαίως η κα Μέρκελ είναι ευχαριστημένη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα.
Δεν με φοβίζουν οι απειλές. Οι «αγκαλίτσες» και τα «φιλάκια» με φοβίζουν. Γιατί βγαίνει το αβίαστο συμπέρασμα ότι κάποιοι τα έχουν δώσει όλα.
Δεν με φοβίζει λοιπόν η πείνα, εξάλλου πείναγα όταν ξεκίνησα τη ζωή μου. Με φοβίζει η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής. Οι τρεις που σας είπα, καλλιεργούν στο να γίνει αυτό το πράγμα. Δηλαδή να δώσουν τον αναπτήρα για την έκρηξη. Και οι άλλοι από την άλλη πλευρά δίνουν το άλλοθι σε αυτούς για να το κάνουν. Με αυτή την παραχώρηση των πάντων παρέχουν το άλλοθι στους άλλους να ανάψει ο αναπτήρας.
Φοβάμαι λοιπόν την κοινωνική έκρηξη, την οποία τη βλέπω «ante portas». Και πρέπει όσο υπάρχει εχέφρων άνθρωπος στην Ελλάδα, όσο υπάρχει εχέφρων νους στην Ελλάδα, αυτό να το φρενάρει. Και είναι υπόθεση όλων μας, από όπου είμαστε ο καθένας. Αλλά δε νομίζω ότι κανείς προσπαθεί να το φρενάρει.
Είτε ο εκδότης, όχι ο δημοσιογράφος -άλλο πράγμα ο δημοσιογράφος κι άλλο ο εκδότης- γιατί θέλει να πουλήσει πέντε φύλλα παραπάνω και βάζει τους τίτλους, είτε ο καναλάρχης ο οποίος θέλει να περάσει τα συμφέροντά του υπηρετώντας κάποια κατάσταση, δημιουργώντας τη συνθήκη της ανέλιξης τέτοιων εξελίξεων.
Και ερωτώ πάλι τους δημοσιογράφους, δεν περιμένω απάντηση, ερωτώ έτσι: Ισχυρότερος άντρας στην Ελλάδα είναι ο Πρωθυπουργός ο κ. Αντώνης Σαμαράς; Υπάρχει κανείς που να το πιστεύει; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει;
Εάν κάποτε το κεφάλαιο έκανε κουμάντο 10% Μποδοσάκης- Βενιζέλος, έκανε 20% Ανδρεάδης-Καραμανλής, σήμερα η σχέση είναι 1000%. Ο αδύναμος κ. Σαμαράς, τα έχει εκχωρήσει όλα. Δεν προχωράει τίποτα στην Ελλάδα, αλλά για να ταΐσουμε το Μινώταυρο βρήκαμε το χρόνο, να κάνουμε την Αγροτική «καλή-κακή» για να πάρει την «καλή» Αγροτική ο… Μινώταυρος.
Αλλάζουμε αμέσως τον ΟΠΑΠ. Τώρα. Για να ικανοποιηθεί ο Μινώταυρος! Εκεί μπορέσαμε, εκεί έχουμε ταχύτητα. Γιατί; Γιατί εξυπηρετείται ο Μινώταυρος. Το ίδιο και με τα ΕΛΤΑ. Όλα αυτά όμως συνεπάγονται αυριανές περιπέτειες, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τους εκτελεστές αυτών των καταστάσεων.
Επομένως, πιστεύω, ότι η ήδη δύσκολη κατάσταση γίνεται δυσκολότερη από την αδυναμία του κ. Σαμαρά να αντισταθεί στους πειρασμούς του Μινώταυρου. Τουλάχιστον ο κ. Καραμανλής τους είχε περιγράψει με εκείνη τη λέξη την «πεζοδρομιακή».
Εδώ ο κ. Σαμαράς έχει παραδοθεί άνευ όρων σε αυτούς τους τρεις-τέσσερις που τους ξέρετε πάρα πολύ καλά κι από την άλλη πλευρά στην κα Μέρκελ.
Άρα λοιπόν ποιος πρωθυπουργεύει στην Ελλάδα στην ουσία; Επομένως, είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, που δεν πρωθυπουργεύει αυτός που ψηφίστηκε, όσο ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό. Πως θέλετε τα πράγματα να πάνε καλά, από πού θα πάνε καλά;
Τη στιγμή δε που οι περιφερειακοί κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται και σας θυμίζω τη φράση του Αρχιστράτηγου της Τουρκίας που είπε ότι «εμείς βρίσκουμε τη νομιμοποίηση για να επιτεθούμε στα νησιά του Αιγαίου τα οποία ενώ είναι αποστρατικοποιημένα από τη Λοζάνη έχουν στρατό». Με τον ίδιο τρόπο το κάναμε στην Κύπρο. Πριν δεκαπέντε μέρες το είπε και ουδείς ενοχλήθηκε. Τι σημαίνει αυτό.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση θέλετε.

Β. ΠΛΑΚΑΣ («ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»): Κύριε Πρόεδρε, κάνατε κάποιες αναφορές στον κ. Σαμαρά, θέλω να μου πείτε τώρα που έχει περάσει ένα ικανό χρονικό διάστημα από τις εκλογές και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, πώς βλέπετε ως τώρα την παρουσία του κ. Σαμαρά στη θέση του πρωθυπουργού, επίσης τη λειτουργία της τριτοκομματικής κυβέρνησης που είναι κάτι νέο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και αν πιστεύετε πώς θα απειληθεί η συνοχή αυτής της κυβέρνησης ενόψει των νέων μέτρων.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κύριε Πλάκα εγώ θα ήθελα από τον κ. Σαμαρά να είναι ένας καλός πρωθυπουργός.
Το ίδιο ήθελα και με τον Καραμανλή, το ίδιο και με τον Παπανδρέου. Γιατί κάθε φορά που βυθίζεται ένας πρωθυπουργός βυθίζεται και η Ελλάδα, πάει πιο χαμηλά, πως να το κάνουμε. Δεν αναζητάς να πέφτει η μια κυβέρνηση μετά την άλλη για να έρθει η σειρά σου. Πέφτει η Ελλάδα, χαμηλώνει η Ελλάδα.
Άρα θα ήθελα να γίνει ένας καλός πρωθυπουργός. Αδυνατεί όμως να γίνει ένας καλός πρωθυπουργός, για λόγους που ευρέως και ευθέως αντιλαμβάνεστε.
Πρώτον, δεν έχει δύναμη κοινοβουλευτική, δεύτερον, δεν έχει και αποθέματα ψυχικά ο ίδιος, φανερά τα συνωδά στοιχεία από τη δική του αν θέλετε πολιτική περιπέτεια. Σήμερα και οι τρεις που είναι στην κυβέρνηση ψάχνουν να βρουν τρόπο να φύγουν από εκεί χωρίς μεγάλο τίμημα.
Ο κ. Σαμαράς φαίνεται εξαιρετικά κουρασμένος. Έγινε πρωθυπουργός, που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, τώρα ψάχνει να βρει το άλλοθι για να φύγει. Ο κ. Βενιζέλος αν είχε συνοχή στο κόμμα του προφανώς θα σκεφτόταν τι τον περιμένει και ο κ. Κουβέλης βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση την οποία όλοι αντιλαμβανόμαστε.
Επομένως το πείραμα δεν έχει πετύχει. Θα έπρεπε να έχουν μια καλύτερη εξέλιξη των πραγμάτων. Γιατί πολύ φοβούμαι ότι κάθε τι επόμενο θα είναι χειρότερο από το προηγούμενο.
Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ («ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ»): Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν εκτιμάτε μετά την εκλογική αναμέτρηση όπου ο ΛΑΟΣ έμεινε εκτός Βουλής, η συμμετοχή του στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ήταν ο λόγος που τον έβγαλε έξω από τη Βουλή.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κύριε Οικονόμου αυτό συμβαίνει σε μεγάλους πολιτικούς άντρες, εγώ δεν είμαι του διαμετρήματος.
Πρέπει να σας θυμίσω ότι και ο Βενιζέλος έμεινε εκτός Βουλής και ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Μεταξάς, ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Γέρος της Δημοκρατίας. Συμβαίνει αυτό και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, ή τουλάχιστον να έχεις διαβάσει ιστορία για να ξέρεις τι θα συμβεί.
Έκανα ένα πολύ μεγάλο λάθος. Κοίταξα την Ελλάδα και όχι το κόμμα. Ενώ η συνταγή στη χώρα είναι: «κοιτάμε πρώτα το κόμμα και αφήνουμε την Ελλάδα».
Εκείνη την ημέρα που έλαχε από ιστορική συγκυρία σε έναν άνθρωπο του 5,5% να ορίσει τον πρωθυπουργό της χώρας, είχα μπροστά μου τρεις δυνατότητες.
Πρώτον, να παραμείνει ο κ. Παπανδρέου με την όποια ανεπάρκεια διέθετε.  Καταστροφικό για την χώρα.
Δεύτερον, να γίνει το υποκατάστατό του ο κ. Πετσάλνικος με τον οποίον είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς, ήταν στην παρακείμενη αίθουσα εκείνη την ημέρα και,
Τρίτον, να γίνει ο Παπαδήμος γνωστός για την δραστηριότητά του, ο άνθρωπος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ της Τριμερούς κλπ, πράγματα τα οποία πολεμάω, πολεμούσα και θα πολεμάω. Εκείνη τη στιγμή κ. Οικονόμου σκέφθηκα: «Τον μόνο άνθρωπο που δεν θα αφήσουν να την πατήσει είναι τον άνθρωπό τους. Βάλε τον πρωθυπουργό, να πάρει η Ελλάδα έξι μήνες ανάσα. Και στους έξι μήνες να δούμε τι θα κάνουμε». Γι’ αυτό είπα Παπαδήμος. Δεν είχα καμία συγγένεια, πολιτική, ιδεολογική, θεωρητική με τον κ. Παπαδήμο. Ο άνθρωπος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ ήταν. Αλλά λέω, δεν θα τον αφήσουν να πέσει. Όπως και δεν τον αφήσανε να πέσει.
Από εκεί και πέρα προσπάθησα να έρθω σε συνεννόηση με κάποιους άλλους, αυτούς τους έξι μήνες να τους έκανα παραγωγικούς για την χώρα, σκόνταψα στο γινάτι του ενός, σκόνταψα «στο εδώ και τώρα να γίνω πρωθυπουργός» του άλλου, είδα και από ‘δα ότι προκειμένου να ροκανίσουν το χρόνο θυσίαζαν την Ελλάδα, ήρθαν τα πράγματα τα σημερινά και είπα: «όχι, δεν περνάνε! Δεν μπορούν να γίνουν».
Απόδειξη ότι είχα δίκιο, ότι προσπαθούν τρεις μήνες να περάσουν αυτά τα μέτρα για τα 11,9 δισ. και δεν μπορούν. Πάρα πολύ απλά.
Δικαιώνομαι πιστεύω πολιτικά, αλλά από εκεί και πέρα βεβαίως είμαι εντός Κοινοβουλίου. Είμαι εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και είμαι σίγουρος ότι με την πολύ δουλειά, τον αγώνα που θα κάνουμε και με ένα θυμό που πιστεύω ότι θα αντικατασταθεί από την λογική, θα είμαστε ξανά στη θέση που μας ανήκει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ν. ΡΟΥΓΚΟΣ («ΑΘΗΝΑΪΚΟ & ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡ. ΕΙΔ.): Κύριε Πρόεδρε, άμα ήσασταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης τι θα κάνατε με τους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που κάνουν τις εφόδους στις λαϊκές αγορές;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ αδύναμη κ. Ρούγκο. Τα μεγάλα της προβλήματα δεν μπορεί να τα νικήσει. Μπορεί η Ελλάδα σήμερα εάν αποφασίσει να αναμετρηθεί με τους λαθρομετανάστες να το κάνει; Δεν έχει τη δύναμη. Δυστυχώς πιστεύω, ότι προϊόντος του χρόνου η Ελλάδα δεν θα έχει την δύναμη ν’ αντιμετωπίσει και τους φασίστες. Θα αποτελούν κράτος εν κράτη.
Ανατρίχιασα όταν προχθές μια νοικοκυρά μου λέει: «έχω κάτι προβλήματα στη γειτονιά μου με κάποιους Πακιστανούς. Θα πάω στην Χρυσή Αυγή».
Με τέτοια απογοήτευση από την δομημένη πολιτεία που ο κόσμος, άθελά του, ενισχύει τον φασισμό. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει «η νύχτα των κρυστάλλων».
Γ. ΤΣΑΤΣΑΝΗ («ΕΡΤ3): Κύριε Πρόεδρε, παρακολουθούμε αυτές τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών και την προσπάθεια που γίνεται για να σωθούν κάποια πράγματα στη χώρα. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδέχεται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας τα συνταξιοδοτικά και θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. Αν είχατε να επιλέξετε ένα από τα δυο τι θα διαλέγατε, να ανεβούν τα όρια ηλικίας;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Υπάρχει μια σειρά άλλων προτάσεων. Γιατί ξαφνικά πρέπει να μπω εγώ στο τρυπάκι της Τρόικα; Για ποιο λόγο; Δεν το καταλαβαίνω. Υπάρχουν χίλια διαφορετικά πράγματα και προτάσεις να υλοποιηθούν.
Γιατί πρέπει να είναι μονόδρομος δηλαδή η Τρόικα; Γιατί; Φώναζα και έλεγα εκεί μέσα, υπάρχουν κεφάλαια, να τα μεταφέρουμε στην Ελλάδα, είχα εξασφαλίσει πολλά δισεκατομμύρια από την Ρωσία. Και να σας πω ποιο είναι το τραγικό;
Γ. ΤΣΑΤΣΑΝΗ («ΕΡΤ3): Στο συγκεκριμένο ερώτημα έχετε απάντηση;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Θα σας απαντήσω. Δηλαδή μου λέτε να διαλέξω, τον θάνατο του αδελφού μου ή της αδελφής μου. Αυτό μου βάζετε το δίλημμα. Σας λέω, θα προσπαθήσω να ζήσουν και οι δυο.
Και επαναλαμβάνω: Όταν εγώ έλεγα εις τον Παπανδρέου στις 2 το μεσημέρι, για ποιο λόγο πρέπει να κάνουμε  «τάγμα» στη Ρωσία στου Μεντβέντεφ, στις 2:30 το ήξερε ο Αμερικάνος.
Άρα λοιπόν, όλος ο πολιτικός κόσμος ή ο περισσότερος πολιτικός κόσμος είναι υπόλογος μιας στείρας πολιτικής που μας φέρνει σ’ αυτή την κατάσταση.
Σ’ αυτή την κατάσταση του διλήμματος, «διάλεξε: ή στα 67 η σύνταξη, ή απολύσεις», χωρίς να εξασφαλίζει κανείς ότι του χρόνου θα έχουν μισθό όσοι απομείνουν, ή σύνταξη όσοι έχουν πάει στα 67…
Σ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ («ALPHA»): Είπατε κ. Πρόεδρε πώς δεν σας φοβίζουν οι απειλές, αλλά φοβάστε περισσότερο τις αγκαλίτσες και τα φιλάκια της Μέρκελ. Με την εμπειρία που αποκομίσατε αυτή την σύντομη εμπειρία, αλλά και βλέποντας  τα πράγματα όλο αυτό τον καιρό σε μια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όπως την κάνουμε σήμερα, τι θα πράττατε εάν συμμετείχατε σ’ αυτό το σχήμα της συγκυβέρνησης;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Αυτό που τους έλεγα εκεί μέσα: «μπλοφάρει, μπλοφάρει, μπλοφάρει». Φοβήθηκαν, φοβήθηκαν, φοβήθηκαν!
Και τώρα που μιλάμε στις 12 Σεπτεμβρίου, εάν δείξουν πυγμή και αποφασιστικότητα θα υποχωρήσει. Τώρα που σας μιλάω. Παράδοση άνευ όρων. Και αν θέλετε αυτό δεν ήταν προϊόν αυτής της τρίμηνης συνύπαρξης, είναι η εμπειρία ως Αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους ήξερα, γονατίσαμε.
Η μόνη χώρα που κέρδισε από την Ευρώπη ξέρετε ποια είναι; Η Πολωνία! Γιατί έκανε τσαμπουκά από την πρώτη μέρα που μπήκε μέσα. Εμείς παραδοθήκαμε άνευ όρων. Τώρα του λέω του Σαμαρά: «τράβα το, θα πάνε πίσω, θα πάνε πίσω». Καταλάβετέ το, δεν μας αφήνουν αυτή τη στιγμή. Φοβούνται. Έχουμε παραδοθεί. Παραδίδεται ο ελληνικός λαός εις την ανέχεια, από τον φόβο της αντιμετωπίσεως της κας Μέρκελ.
Χ. ΓΙΑΣΚΟΥΛΙΔΗΣ («ΒΕΡΓΙΝΑ TV»): Κύριε Πρόεδρε, επειδή αναφερθήκατε και είπατε ότι προτιμήσατε να κοιτάξετε την Ελλάδα και όχι το κόμμα σας και αυτό είχε ένα δυσάρεστο εκλογικό αποτέλεσμα για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν πιστεύετε ότι κάνατε αυτές τις κινήσεις για να κοιτάξετε την Ελλάδα και όχι το κόμμα, σας βγάζουν δικαιωμένο τουλάχιστον ηθικά και εάν έχουμε εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα εσείς θα κατέβετε με ένα προεκλογικό πρόγραμμα που θα είναι κατά του μνημονίου τώρα, θα είναι υπέρ του μνημονίου ή ποια θα είναι η πρότασή σας ώστε να αλλάξει η δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα και τους Έλληνες;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εμείς έχουμε καταθέσει μία δέσμη 30 προτάσεων. Εγώ στηρίζω αυτές τις προτάσεις, δεν μπαίνω σε αυτό το τρυπάκι. Κι ένας από τους λόγους που δεν συνεργάστηκα με τον κ. Σαμαρά ήταν ότι ήταν ξεκάθαρο ότι πήγαινε σε αυτή την πολιτική, που σήμερα εγώ δεν μπορώ να την παρακολουθήσω. Είναι λάθος! Επαναλαμβάνω, δεν οδηγεί πουθενά.
Χωρίς όμως να είμαι από εκείνους που «πετάνε πέτρες στη τζαμαρία» για το κάθε τι. Πιστεύω κι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Το ένα είναι λάθος, το άλλο επίσης είναι λάθος. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια βοήθεια η χώρα.
Καλώς ή κακώς, ο Σαμαράς είναι Πρωθυπουργός. Χθες, ήταν ο Παπανδρέου και προχτές ήταν ο Καραμανλής. Εμείς λοιπόν οι άλλοι σε αυτόν τον κίνδυνο της χώρας τι πάμε να κάνουμε; Να βάλουμε τρικλοποδιά στον Πρωθυπουργό για να πέσει μία ώρα αρχύτερα αυτός και η Ελλάδα. Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Περιμένω προτάσεις. Το να πάω να πλακώνω στις μπουνιές τον μικροπωλητή στη Ραφήνα είναι πολύ εύκολο. Εσύ κ. Καμμένο είσαι απέναντι και φωνάζεις και βρίζεις. «Σαρξ εκ της σαρκός». Πρόταση! Μια πρόταση έχεις να πεις; Ή ο κ. Τσίπρας.
Έχουμε ένα λάθος, δύο λάθη αυτή τη στιγμή κι εκεί βλέπω εγκλωβισμένη την Ελλάδα κι εκεί έρχεται η δικιά μας η παρέμβαση και λέμε έχουμε προτάσεις.
Μ. ΓΙΟΒΑΝΟΓΛΟΥ («REAL FM»): Κύριε Πρόεδρε πολλοί παρομοιάζουν τη συμμετοχή του κ. Κουβέλη στη συγκυβέρνηση με τη δική σας τότε συμμετοχή και στήριξη στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Μάλιστα προεξοφλούν την τύχη του κόμματός του λέγοντας ότι θα έχει ακριβώς την ίδια τύχη που είχε και το δικό σας κόμμα στις τελευταίες εκλογές. Συμφωνείτε εσείς με αυτή την παρομοίωση ή τι θα συμβουλεύατε στο Φώτη Κουβέλη ο οποίος υποστηρίζει ότι συμμετέχει στο συγκεκριμένο σχήμα προκειμένου να σωθεί η χώρα όπως είχατε πει κι εσείς τότε με τη στήριξη της Κυβέρνησης Παπαδήμου.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ο κ. Κουβέλης είναι σοβαρός άνθρωπος.
Γ. ΖΑΝΙΣΟΓΛΟΥ («VENUS 91.1 FM»): Καλησπέρα κ. Πρόεδρε. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε μία λέξη που τη λέμε όλοι ντομπροσύνη. Θέλω ντόμπρα να μου πείτε γιατί ο ΛΑΟΣ δεν επέλεξε το λαό να είναι στη Βουλή κι αν βλέπετε φως στο τούνελ.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Επαναλαμβάνω: Εγώ κοίταξα την Ελλάδα κι όχι τους Έλληνες. Ομολογώ ότι μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο που έβλεπα για την Ελλάδα, παραμέλησα τους Έλληνες. Θα μπορούσα να χαϊδεύω αφτιά, αλλά έβλεπα ότι ο κίνδυνος ήταν η Ελλάδα, η πατρίδα.
Θα πεινάσουμε, θα πεινάσουμε, θα πεινάσουμε. Θα αντέξουμε πιστεύω, αλλά η Ελλάδα σε δέκα χρόνια δε θα είναι αρτιμελής. Μόνο τυφλός πρέπει να είναι κάποιος για να μη βλέπει το τι συμβαίνει στα ανατολικά της χώρας. Τυφλός!
Η Αμερική κινδυνεύει να πέσει έξω, πιο πολύ από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι θέμα χρόνου. Λοιπόν για να μπορέσει να αντέξει, πρέπει να ελέγξει το σύνολο των πετρελαίων. Πριν 20 χρόνια με προβοκατόρικο τρόπο έβαλε τον Χουσεΐν να μπει στο Κουβέιτ και πήρε τα πετρέλαια του Κουβέιτ. Πήρε μετά τα πετρέλαια του Ιράκ, πήρε τα πετρέλαια του Καντάφι, πήρε τα πετρέλαια της Τυνησίας.
Χρειάζεται όμως και τα πετρέλαια του Ιράν. Ήδη τώρα τι μεθοδεύει; Να κόψει το χέρι του Ιράν που είναι η Συρία, για να μπορέσει να επιχειρήσει. Για να μπορέσει να επιχειρήσει η Τουρκία στο Ιράν χρειάζεται απαραιτήτως την Τουρκία, απαραιτήτως.
Για να υπάρχει μετά το δολάριο ως ισχυρό νόμισμα, πρέπει να νικήσει να γονατίσει την Κίνα. Αυτό είναι ξεκάθαρο, πως θα γονατίσει την Κίνα; Στήνοντας ένα εμφύλιο. Πως θα τον στήσει; Με τους «Ζυγούρους». Είναι το 10% των Κινέζων. Μα το 10% θα επιβληθεί στο 90%; Το 10% είναι 150 εκατομμύρια σας θυμίζω. Αυτοί ελέγχονται πλήρως από την Τουρκία. Πλήρως!
Λοιπόν σε όλα αυτά τα οποία μεθοδεύονται στην Αμερική, απαραίτητος συμπαραστάτης είναι η Τουρκία. Απαραίτητος!
Η αντιπαροχή ποια θα είναι; Δώστε μου μία επαρχία στο Τεμπεκίρ από εκεί; Όχι! Τα νησιά του Αιγαίου είναι. Και γι΄ αυτό πήγα στη Ρωσία και γι΄ αυτό έφτασα στο παρά 1’ τη συμφωνία να γίνει η Σύρος η Σούδα της Ρωσίας. Και αυτό ήταν το «σπυρί» που με έφερε εκτός Βουλής. Μην κοροϊδευόμαστε!
Εάν δεν είχα κάνει το ταξίδι της Ρωσίας, αν δεν είχα φέρει τα πράγματα τόσο κοντά να πάρουν τη βάση του Νεωρίου οι Ρώσοι, σήμερα θα ήταν άλλη η πολιτική μου εξέλιξη.
Όμως και πάλι έβαλα μπροστά την Ελλάδα κι όχι για κανένα δικό μου όφελος, για να γλιτώσω την Ελλάδα από τεμαχισμό σε μερικά χρόνια.
Α. ΚΟΛΥΒΑΣ («CEΝΤER TV»): Κύριε Πρόεδρε η οικονομία και η εξωτερική πολιτική γνωρίζουμε όλοι ότι είναι πάρα πολύ κοντά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε στη Θράκη επισκέψεις υψηλόβαθμων στελεχών της Τουρκικής Κυβέρνησης και όχι μόνον. Την ίδια στιγμή, 6 Σεπτεμβρίου είχαμε του ΄55 τα γεγονότα, που γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά τι έγινε τότε και παρακολουθούσαμε στην ελληνική τηλεόραση να ακούμε μόνο την τουρκική γλώσσα. Θεωρείτε ότι η εξωτερική πολιτική που  υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, αν υπάρχει, μπορεί να δώσει κάτι στο μέλλον ή τελικά τα πράγματα είναι τελειωμένα;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Σήμερα ίσως έχουμε τις καλύτερες δημόσιες σχέσεις στην εξωτερική πολιτική, δεν ξέρω αν έχουμε εξωτερική πολιτική.
Α. ΚΟΛΥΒΑΣ («CEΝΤER TV»): Για τις επισκέψεις κ. Πρόεδρε δε θα κάνετε σχόλιο;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:  Όλο και συχνότερα, όλο και περισσότεροι…
Και μόνο που έχουμε δημιουργήσει αυτή την φιλοτουρκική κουλτούρα, να βλέπεις από το απόγευμα στις έξι μέχρι το βράδυ στις δώδεκα τούρκικα έργα, ενοχλεί. Ενοχλεί.
Τώρα μαθαίνω την ιστορία την προσωπική, την πολιτική, του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς! Είναι αυτός που πήρε την Κύπρο. Δεν καταλαβαίνω, γιατί δε γίνεται κάτι για την Ελλάδα; Η Επανάσταση του ΄21. Να την παίξει η Τουρκία, να παίξουν ένα σήριαλ με τον Κολοκοτρώνη.
Αυτή η κατάσταση προκειμένου για το χρήμα να ξεπουλάμε τα πάντα, με ενοχλεί. Και δεν με ενδιαφέρει αν αυτό λέγεται «Α,Β,Γ», κανάλι. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή δημιουργούμε έναν εθισμό σε ότι αφορά την Τουρκία, ενώ η Τουρκία δεν το κάνει.
Γ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ («WEB CHANNEL»): Κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να σας ρωτήσω αν προβλέπετε το 2013 να έχουμε νέα εκλογική αναμέτρηση και πόσο χρονοδιάγραμμα δίνετε ζωής γι΄ αυτή τη συγκυβέρνηση;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Βλέπω πιθανότερο αυτή η Βουλή να δώσει άλλο Πρωθυπουργό.
Δ. ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ («ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»): Καλησπέρα σας. Με βάση τη χθεσινή ομιλία του κ. Καμμένου στο Βελλίδειο και παρατηρώντας τις θέσεις του όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα κυρίως, αλλά και άλλες θέσεις, τις οποίες εσείς έχετε σχεδόν τις ίδιες και δη από πολλά χρόνια, πως σχολιάζετε το συγκεκριμένο γεγονός;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εάν υπήρχε νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα των πολιτικών θέσεων, θα είχα γίνει πλούσιος. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive