Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Επιχορηγούν με ψίχουλα τον πολιτισμό


epixorigisi.Και ευχαριστημένοι πρέπει να είναι οι υπεύθυνοι των θεατρικών ομάδων για την τελική θετική γνωμοδότηση για την θεατρική επιχορήγηση.
Τελικά η Γνωμοδοτική Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε ύστερα από πολλές συσκέψεις την επιχορήγηση των θεάτρων την οποία υποδέχτηκαν με επιφύλαξη καλλιτέχνες και θεατρικές ομάδες. «Δεν είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα των επιχορηγήσεων. Αδυνατώ να συντηρήσω οικονομικά τη δεύτερη σκηνή του θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας, η οποία έχει αναδείξει μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, γι' αυτό και θα την κλείσω από...
τον Σεπτέμβριο. Αυτή τη χρονιά ανεβάζει τρία έργα και δεν επιχορηγείται καθόλου. Το υπουργείο Πολιτισμού θα κλείσει και αυτό το θέατρο, όπως έχει κλείσει τόσα άλλα» επισήμανε ο Βασίλης Πουλαντζάς, του οποίου το θέατρο επιχορηγήθηκε μόνο για την παράσταση της «Φόνισσας» (30.000 ευρώ), που ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή.
«Έχουμε κάνει τέσσερις φορές πρόταση για επιχορήγηση και είναι η πρώτη φορά που εγκρίθηκε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Έτσι κι αλλιώς τα χρήματα αυτά δεν καλύπτουν το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού μίας παραγωγής, αλλά ένα μέρος της. Παρόλα αυτά είναι μία κίνηση» δήλωσε ο Ιωάννης Καλαβριανός από την εταιρεία θεάτρου Sforaris, που επιχορηγήθηκε με 30.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive