Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκικό «μπλόκο» στην παροχή φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Λόγω των προβλημάτων -λέμε τώρα -στον αγωγό Σαχ Ντενίζ


Τουρκικό «μπλόκο» στην παροχή φυσικού αερίου στην ΕλλάδαΣταματά η παροχή φυσικού αερίου από την Τουρκία στη χώρας, καθώς όπως δήλωσαν στο Reuters τούρκοι αξιωματούχοι, η τροφοδοσία προς την Ελλάδα σταματά, λόγω του περιορισμού των ποσοτήτων της εισροής του καυσίμου από το Αζερμπαϊτζάν, που προκλήθηκε από τεχνικά προβλήματα στον αγωγό Σαχ Ντενίζ. 
Τόνισαν, μάλιστα, ότι έχει υποβληθεί αίτημα στο Ιράν να αυξήσει τη σχετική ροή.
Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Εταιρίας Αερίου του Ιράν, Majid Boujarzadeh, δήλωσε στο πρακτορείο ότι «το Ιράν εξάγει τη συμφωνημένη ποσότητα, που προβλέπει το συμβόλαιο με την Τουρκία, δηλαδή... περί τα 27 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Εντούτοις, είναι πιθανό πως για κάποια τεχνικά θέματα, οι εξαγωγές αερίου μας προς την Τουρκία μπορεί να αντιμετωπίσουν μια προσωρινή μείωση, αλλά τώρα το αέριο ρέει προς την Τουρκία όπως πάντα». 
Χαρακτηριστικό του προβλήματος, που αντιμετωπίζει η Τουρκία, είναι το γεγονός ότι η εισροές αερίου από το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν έχουν μειωθεί στα 6 με 7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα από τα 40, που είναι υπό κανονικές συνθήκες.
Στην κατακόρυφη έκρηξη της ζήτησης, που έχει σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο στη γειτονική χώρα, έρχεται να προστεθεί το δριμύ ψύχος και οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες το φετινό χειμώνα.
Να θυμίσουμε πως αντίστοιχο πρόβλημα στην τροφοδοσία της χώρας μας από την τουρκική BOTAS είχε προκληθεί και στις αρχές της χρονιάς, ακριβώς λόγω της υψηλής κατανάλωσης λόγω της κακοκαιρίας. Τότε, ο ρωσικός κολοσσός Gazprom, είχε σπεύσει να τείνει χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα, αυξάνοντας την παροχή αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive