Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ. Έτοιμη για το πετρέλαιο η Κύπρος



Αψηφώντας τις τουρκικές απειλές και καθώς δίνει μάχη για να διαψεύσει τα σενάρια περί υπαγωγής της στον μηχανισμό στήριξης, η Λευκωσία ανακοίνωσε ότι οι γεωτρήσεις για έρευνες και εξόρυξη υδρογονανθράκων ξεκινούν στις 21 Σεπτεμβρίου.Όπως έγινε γνωστό, από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου οι εργασίες για τον εντοπισμό πετρελαίου θα γίνουν στον κυπριακό θαλάσσιο χώρο και ειδικότερα στο οικόπεδο "12", το οποίο έχει μετονομαστεί από την εταιρεία Νoble Energy σε «Αφροδίτη».

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η εξέδρα με το γεωτρύπανο, το οποίο αυτή τη στιγμή εργάζεται σε περιοχή του Ισραήλ, θα μετακινηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου με προορισμό το «Αφροδίτη», όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα εργαστεί για περίπου τέσσερις μήνες.

Εκτιμάται ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο κυπριακό οικόπεδο, βρίσκονται σε βάθος χιλίων επτακοσίων μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Έρογλου από τα Κατεχόμενα όσο και η τουρκική κυβέρνηση, δια του υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου, έχουν απαιτήσει να μην ξεκινήσουν οι εργασίες, καθώς δικαιώματα στον θαλάσσιο χώρο της Κύπρου έχουν όχι μόνο οι Τουρκοκύπριοι, αλλά και η… Τουρκία.

Η έναρξη της διαδικασίας έχει χαρακτηριστεί «αιτία νέων προβλημάτων», αλλά η Λευκωσία δηλώνει αποφασισμένη να μην κάνει πίσω, καλώντας την Άγκυρα να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού, αποσύροντας τον στρατό κατοχής.

Εκτιμάται ότι η έναρξη της διαδικασίας ενισχύει την Κύπρο και στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive