Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Το Μαξίμου “ξαναπαίζει” με τη συναίνεση. Γράφει ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


Το χαρτί της πολιτικής συναίνεσης, που δεν συνεπάγεται απαραίτητα «συγκυβέρνηση», αλλά… ανοχή στις πολιτικές της Κυβέρνησης, και ενδεχομένως ένα μίνιμουμ συμφωνίας για τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η χώρα το επόμενο διάστημα, φαίνεται ότι κραδαίνει και πάλι τοΜέγαρο Μαξίμου.

Μετά την ένταση των τελευταίων εβδομάδων και τη μετωπική σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, δυο κατεξοχήν «άνθρωποι» του Γιώργου Παπανδρέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Χάρης Παμπούκης, με συνεντεύξεις που παραχωρούν στον «Τύπο της Κυριακής» και στη «Real News», αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, κυρίως δε με τη Νέα Δημοκρατία.
Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και ο άλλοτε εξ απορρήτων του Γιώργου Παπανδρέου, Χάρης Παμπούκης, επισημαίνουν ότι για να κεφαλαιοποιηθούν καλύτερα τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρξει σύμπνοια ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τοποθετήσεις Μόσιαλου και Παμπούκη εντάσσονται στη στρατηγική του «διπλού ταμπλό», που επιχειρεί να αναπτύξει η Κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, και να καλύψει το έδαφος που τη χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive