Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Τι θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς με το Σκοπιανό;

ΘΕΜΑ ΛΙΓΟΥ χρόνου θεωρείται από διπλωματικές πηγές η εκδήλωση νέας πρωτοβουλίας για το Σκοπιανό από τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες αναμένεται να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι, προκειμένου να συμμορφωθεί... Δηλαδή, να δείξει στοιχειώδη διαλλακτικότητα, ώστε να διανύσει την απόσταση που του αναλογεί για να συναντηθεί κάπου στη μέση με την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Δύο ερωτήματα με πολιτική σημασία: Σε περίπτωση εξεύρεσης συμβιβασμού και δεδομένου ότι στα Σκόπια θα γίνει δημοψήφισμα, γιατί έχουν δεσμευτεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση; Μήπως υπάρχουν σκέψεις για διενέργεια δημοψηφίσματος και εδώ; Και εφόσον κατατεθεί επίσημη πρόταση από τα Ηνωμένα Έθνη, ο Αντώνης Σαμαράς τι θα κάνει; Επίσημη θέση της ΝΔ είναι η εθνική θέση, δηλαδή σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό και ισχύ έναντι όλων. Αλλά πολύ πρόσφατα ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε, υπερηφάνως, στην ανυποχώρητη στάση που κράτησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και η οποία ήταν εκτός σημερινής «γραμμής» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν κληθεί να τοποθετηθεί σε ένα όνομα τύπου «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», θα υιοθετήσει την εθνική θέση ή θα επιστρέψει στη στάση που κράτησε δύο δεκαετίες πριν; Γιατί υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις κατά τις οποίες οι «ξένοι» θέλουν να μετρήσουν τον Αντώνη Σαμαρά και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής -με την υποψία ότι και πάλι «δεν θα συναινέσει σε ένα λάθος»...
http://www.isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive