Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Πράσινη ανάπτυξη εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου

Μετά πό 7 μήνες θα ήθελα να δω αυτή την κυβέρνηση να έχει ξεκινήσει ένα ευρύ πρόγραμμα επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια που πάει χαμένη αυτή την στιγμή που μιλάμε.

Εκατομμύρια Μεγαβάτ ταξιδεύουν στο Aιγαίο και στο Ιόνιο πάνω κάτω, και απλά περιμένουν να τα συλλάβουμε. Και μόλις ποιάσουμε ένα ερχονται και άλλα και δεν τελειώνουν ποτέ.

Αλλά τόσα εκατομμύρια Μεγαβάτ λούζουν την Ηλιόλουστη χώρα μας από το πρωί ως το βράδυ. Και αυτό έγινε και χθες και θα γίνει και αύριο και θα γίνεται για ακόμη τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια. Και εμείς δεν μπορούμε να πιάσουμε ούτε ένα Μικρο μικρό Watάκι.

Κάνεις μας δεν είδε αυτή την κυβέρνηση -που εκλέχτηκε με αυτό το πρόγραμμα- να τοποθετεί καμία ανεμογεννήτρια κάπου. Για την ακρίβεια δεν τοποθέτησ ούτε ένα Φορφούρι σε ένα μπαλκόνι. Ούτε μια φλοίδα φωτοβολταϊκού σε ένα μπαξέ ή σε ένα πάρκο. Ούτε λίγα τετραγωνικά εκατοστά φωτοβολταϊκού σε μια κολώνα της ΔΕΗ, σε να φανάρι,, στην οροφή ενός νοσοκομείου ενός υπουργείου ή μιας ΔΕΚΟ.

Ακόμη χειρότερα. Δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για την εξοικονόμηση ενέργειας ή πόρων. Ο όρος «περικοπές δαπανών» για την κυβέρνηση σημαίνει μόνο περικοπή μισθοδοσίας και απολύσεις.

Δεν τοποθετήθηκε ούτε ένας απλός ηλικιακός θερμοσίφωνας στο σε ένα υπουργείο ή μια υπηρεσία για να έχουμε τσάμπα ζεστό νερό να πλένουμε τα χέρια μα και για το Γαμώτο.

Ούτε μια λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας. Ούτε ένα τούβλο μέσα σε ένα καζανάκι. Ούτε μια απλή οδηγία για να κλείνουν όλες οι συσκευές από τον διακόπτη και όχι από το “stand by”.

Δεν έγινε καμία προσπάθεια με το κοινό. Ούτε μια οδηγία για λελογισμένη χρήση του αυτοκίνητου διότι τα καύσιμα εισάγονται. Ούτε μια καταχώρηση του στυλ «χρησιμοποιήστε μέσα μαζικής μεταφοράς. Μια καταχώρηση «Κάντε οικονομία προστατέψτε του πόρους είναι εθνική ανάγκη.» Όπως έγινε το κίνημα των αποδείξεων θα μπορούσε να γίνει το “κίνημα της εθνικής οικονομίας”.

Τίποτα! Το απόλυτο τίποτα. Μόνο ο Γιώργος να παπαρολογεί και να εμφανίζεται κάθε ημέρα στην ΤV και όλα καλά.

Η χώρα μας κυβερνιέται.

ε ρε εσεις ξυπνάτε ρε εσείς! Έλεος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive