Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Επερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για το Ιndymedia. Αδιάβαστος ο υφυπουργός κ. Πανάρετος

ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ!!

Επερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα του Indymedia. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε με πολύ σωστά επιχειρήματα και κατέκρινε τις διάφορες αναρτήσεις του indymedia που στοχοποιούσαν συγκεκριμένα άτομα και δεν μπορούσε να επέμβει ούτε η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λόγω της άρνησις συνεργασίας των πρυτανικών αρχών.

Μάλιστα ερώτησε την κ. υπουργό, για τον έπαινο της στις δηλώσεις των πρυτάνεων ότι δεν πρόκειται να σεβαστούν τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις, αν τα πανεπιστήμια είναι ανεξάρτητα κράτη!

Ο κ. υφυπουργός παιδείας κ. Πανάρετος ήταν αδιάβαστος ή μάλλον πιο σωστά ταιριάζει η παροιμία " Από την πόλι έρχομαι και στην κορφή κανέλα!" όπως θα δείτε στο βίντεο.

Τα ατοπήματα του κ. υφυπουργού:

  • Δήλωσε ότι αν υπάρχουν αδικήματα θα γίνει διερεύνηση από την δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσα στο "άσυλο" των Πανεπιστημίων! (ωραίο ανέκδοτο!). Αυτή ήταν η καταγγελία του Άδωνι Γεωργιάδη.
  • Μπορεί λέει το Πανεπιστήμιο να δίνει ζωντανό ή ηλεκτρονικό βήμα για την διατύπωση των απόψεων χωρίς να εξαρτάται από το περιεχόμενο των απόψεων. Ωραία μέχρι εδώ. Αρχίζουν τα παράδοξα μετά.... Ένα παράδειγμα οι ιστότοποι των φοιτητικών παρατάξεων (τελειώνουν όλοι σε ntua.gr). To athens.indymedia.org ποιους εκφράζει; Μάλλον τους αναρχικούς... Μα κ. υφυπουργέ δεν παραχώρησε χώρο το ΕΜΠ σε κάποιον επώνυμο να έχει την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Έχει γίνει παράνομα με το έτσι θέλω και ο πρύτανης είχε δηλώσει ότι φοβάται....

Το λάθος που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ότι έπρεπε να μην αναφερθεί μόνο στο Indymedia αλλά στο σύνολο των αναρχοαριστερών και μόνο ιστοσελίδων που φιλοξενούνται παράνομα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα (46 τον αριθμό) όπως είχαμε εμείς αποκαλύψει. Υπάρχει ακόμα και άτυπη εταιρεία στο Πάντειο που αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη! Ωργανωμένα πράγματα!

Θα ζητήσουμε από τον κ. υφυπουργό που είναι τόσο ευαίσθητος για την διακίνηση των ιδεών, αίθουσα για να γίνονται οι ομιλίες του συλλόγου και την φιλοξενία της ιστοσελίδας μας στο ΕΜΠ ή στο Πάντειο για να μπορούμε να βρίζουμε ελεύθερα και να δημοσιεύουμε τίποτα ονόματα αναρχικών και πρεζάκηδων...

Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι ιστοσελίδες που βρίσκονται στα Πανεπιστήμια είναι αναρχοαριστερές και είναι παράνομες γιατί δεν ακολουθούν τους κανονισμούς που έχουν δημοσίως αναρτημένους τα ιδρύματα (δεν τα έχει διαβάσει ο κ. υφυπουργός) για την φιλοξενία των ιστοσελίδων πάντοτε στο χώρο ονομάτων (domain) του ιδρύματος και με συγκεκριμένους πόρους (resources).

Δείτε τον κανονισμό του Κέντρο Δικτύων (ΚΕΔ) του Ε.Μ.Π. που ρητά αναφέρει:

Το ΚΕΔ λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του δικτύου
δεδομένων και συγκεκριμένα διασφαλίζει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις
αποφάσεις της Συγκλήτου:
i. Το απόρρητο της διακινούμενης πληροφορίας από υποκλοπές.
ii. Την αποθηκευμένη πληροφορία (e-mail).
iii. Την ακεραιότητα των συστημάτων των κόμβων του δικτύου από μη εξουσιοδοτημένη
πρόσβαση.

Ο κ. πρύτανης του ΕΜΠ δήλωνε άγνοια πρίν λίγους μήνες για την θέση του εξυπηρετητή του Indymedia άρα είχαμε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους κόμβους του δικτύου.

Παρακάτω βλέπουμε την δεοντολογία:

Δεοντολογία Υπηρεσιών Πληροφόρησης
Οι κανόνες δεοντολογίας που διέπουν την έκδοση ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο (Internet),
καθώς και το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού υλικού που βρίσκεται αποθηκευμένο στους
εξυπηρετητές του Ιδρύματος, ακολουθούν κώδικα που συντάσσεται από την Συγκλητική
Επιτροπή Η/Υ & Δικτύων και εγκρίνεται από την Σύγκλητο του Ιδρύματος.

και πιο συγκεκριμένα:

Η δημιουργία ιστοσελίδων δεν επιτρέπεται για:

  • Αποθήκευση-Προβολή πορνογραφικού υλικού (φωτογραφικό, video ή κείμενο).
  • Αποθήκευση-Προβολή υλικού που θίγει την υπόληψη τρίτων προσώπων.
  • Δυσφήμηση ή συκοφαντία τρίτων προσώπων.
  • Αποθήκευση εμπορικού ή διαφημιστικού υλικού χωρίς έγκριση.
  • Αποθήκευση υλικού το οποίο αποτελεί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Αποθήκευση-Προβολή υλικού που δεν συνάδει προς την Ακαδημαϊκή φυσιογνωμία των ιστοσελίδων.

Το ΚΕΔ - ΕΜΠ δύναται να αφαιρέσει το δικαίωμα πρόσβασης στην υπηρεσία, στην περίπτωση που έχει παραβιαστεί η πολιτική χρήσης. Η ενεργοποίηση προσωπικής σελίδας συνεπάγεται την αποδοχή των παραπάνω κανόνων λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive