Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Αστεριος Ροντούλης:Ερώτηση Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θεμα: «Εκπροσώπηση Πολυτέκνων στην ΟΚΕ»


Με τον Ν. 2232/1994 ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Ελλάδα η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή στα πρότυπα της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής που συστάθηκε το 1957 με την Συνθήκη της Ρώμης.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), όσο και η αντίστοιχη Ελληνική (ΟΚΕ) απαρτίζεται από τρεις Ομάδες Μελών, που προέρχονται και εκπροσωπούν Εργοδότες, Εργαζομένους και Διάφορες Κοινωνικές Ομάδες αντίστοιχα.

Σύμφωνα, με την ΕΟΚΕ, η 3η Ομάδα συγκεντρώνει «τους εκπροσώπους των κατηγοριών της οικονομικής και κοινωνικής ζωής που δεν εμπίπτουν στις δύο πρώτες Ομάδες, όπως… οι οικογενειακοί Σύλλογοι…».

Δυστυχώς, όμως, ο Ν. 2232/1994 δεν προβλέπει στην 3η Ομάδα της Ελληνικής ΟΚΕ μέλος προερχόμενο από Οικογενειακό Σύλλογο. Για τον λόγο αυτό, και προκειμένου η ΟΚΕ να εμπλουτισθεί ακόμη περισσότερο στην κατεύθυνση της προστασίας του θεσμού της οικογένειας και της μητρότητας, αλλά και για να είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με το πνεύμα της ΕΟΚΕ, θεωρούμε αναγκαία την παρουσία εκπροσώπου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

Δεν μπορούμε να αγνοούμε τους οικογενειακούς Συλλόγους, την στιγμή που η ΟΚΕ παράγει πλειάδα κρίσιμων γνωμοδοτήσεων για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικογένειας.

Ερωτάται, λοιπόν, ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να θεσμοθετήσει την εκπροσώπηση των πολυτέκνων στην ΟΚΕ;

2. Γιατί η Κυβέρνηση της Νεάς Δημοκρατίας κωφεύει στο δίκαιο αυτό αίτημα του πολυτεκνικού κόσμου, μολονότι πλειστάκις έχει διατυπωθεί στη Βουλή από τον ΛΑ.Ο.Σ.;

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Τεταρτη 12/8/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive