Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΨΙΜΟ ΒΙΒΛΙΩΝ -ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ κ.λ.π.? Ή ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΛΗΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ??

Η Σταχτη της Αληθειας....

Γράφει ο: "ΙΑΣΩΝ"

Το δεος του αμαρτηματος του αντικομμουνισμου, εχει επιβαλλει ενα ιδιοτυπο καθεστως ασυλιας, ετσι ωστε, στην Ελλαδα, ελαχιστοι εως ουδεις να εκθετει την αληθεια σχετικως προς τα εργα και τις ημερες του κομμουνισμου εδω αλλα και στις τεως κομμουνιστικες χωρες. Ιδεες που ειναι δυσσαρεστες στους κομμουνιστες μετριαζονται ή αποσιωπωνται. Ετσι η αποκαλυψις της «ενταφιασμενης» αληθειας ή εστω της αλλης αποψεως, ουσιαστικως εχει αφεθει σε εκεινους που αδιαφορουν αν θα κατηγορηθουν και τολμουν να διαπραξουν το αμαρτημα του αντικομμουνισμου. Τα ελαχιστα βιβλιοπωλεια συγκεκριμενων εκδοτικων οικων που επανειλημμενως εχουν καταστραφει για την τολμη τους με τον χειροτερο τροπο.Τον εμπρησμο...

Διοτι παρ ολο τον διαχρονικο «σεβασμο», την «προοδο» των κομμουνιστων στην αντιγνωμια και την αντικειμενικη ενημερωσι, στην Ελλαδα, συμπτωματικως εμπρηστικες, κυριολεκτικως, ιδεες, ειναι παντοτε αυτες που αποκαλυπτουν τα κομμουνιστικα «κατορθωματα». Στις 5 Ιουνιου 2008, με διαφορα λιγης ωρας, τα βιβλιοπωλεια των Ιωαννη Γιαννακενα ( Εκδοσεις Πελασγος) και εν συνεχεια Λεωνιδα Γεωργιαδη ( Εκδοσεις Γεωργιαδη) στο κεντρο των Αθηνων κατεστραφησαν ολοσχερως. Ντροπαλοι εραστες του ολοκληρωτισμου, που εκρυβαν τα γενναια προσωπα τους κατω απο ηρωικες κουκουλες, εφοδιασμενοι με ειρηνικους λοστους και εμπρηστικο υλικο, κατεκαυσαν τους πανοπλους εχθρους τους. Τα βιβλια. Σε μια απελπιδα και ματαιη προσπαθεια. Να δουν ο,τι δεν μπορει να υπαρξη ποτε.Την σταχτη της αληθειας.

Μερικες μερες αργοτερα, αναλογο σκηνικο στην συμπρωτευουσα. Το βιβλιοπωλειο «Ιερα Ελλας» του Ανεστη Κεραμυδα ηταν το επομενο θυμα. Κρινουμε χρησιμο να μεταφερουμε την ειδησι οπως αναρταται στην ιστο σελιδα των πολιτισμενων αναρχοβανδαλων, του Indymedia center, («ανεξαρτητο κεντρο πληροφορησης» ).«.. ομαδα συντροφων πλησιασε το βιβλιοπωλειο που ειναι στην οδο απελλου στη ναυαρινο σε ενα στενο και αρχισε να πεταει τα καγκελα του βιβλιοπωλειου πανω σε αυτο με αποτελεσμα να βγει ο υπαλληλος για τσαμπουκα, ενω αρχισε να τρωει βρισιες απο τους συντροφους μετα αρχισε να τρωει κλωτσιες.Μετα απο λιγο εφαγε μια δυνατη κλωτσια και επεσε πανω στην τζαμαρια του μαγαζιου με αποτελεσμα να σπασει η τζαμαρια ( sic) και να φυγει και αυτος μαζι με αυτην μεσα στο βιβλιοπωλειο.» Τοσο απλα.

Λιγους μηνες πριν, πρωινη καθημερινη εφημεριδα, στο φυλλο της 28.12.2007 δημοσιευσε αποκαλυψεις της Αγγλικης Πρεσβειας της περιοδου Οκτωβριου 1977. Ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα υπογράμμιζε (3 Οκτωβρίου, 1977, FCO 9/2565) . «Tα δύο Κομμουνιστικά Κόμματα (δηλαδη ΚΚΕ εσωτ. και ΚΚΕ εξωτ. τοτε, νυν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αντιστοιχως) ακολουθούν παρεμφερείς τακτικές . .. Υποβοηθούνται από τον πολλαπλασιασμό των βιβλιοπωλείων που πωλούν σε φθηνές τιμές φιλολογικά βιβλία από την Ανατολική Ευρώπη, τη συνεχή προσπάθεια του αριστερού Τύπου να ξαναγραφτεί η ιστορία του πολέμου και της εμφύλιας σύρραξης, με ένα τρόπο περισσότερο ευμενή για τα κόμματα αυτά..».

Βεβαιως, πολλα χρονια πριν, το 1950, ο πρωην γενικος γραμματευς και βουλευτης του ΚΚΕ Ε.Σταυριδης αναφερομενος στον αδιαλειπτο πληθωρισμο κομμουνιστικων βιβλιων που ξαναγραφουν την ιστορια στα μετρα και σταθμα του κομμουνιστικου δογματος περιεγραφε την καταστασι ως εξης: «... ο αρχηγος των προοδευτικων μου ανεθηκε να του συνταξω μια εκθεσιν επι του ολου κινηματος του Δεκεμβριου, ως ειδικου εις τα κομμουνιστικα ζητηματα...Το κυριον θεμα εις το οποιον προ παντος επεμενον εις την εκθεσιν εκεινη ητο η η αναγκη της αντεπιθεσεως κατα του κομμουνισμου..Πολιτικη, αντεπιθεσις, ιδεολογικη και οργανωτικη... Συνεπεσε τοτε καποιος εκ των πολλων εναλλαγεντων κατα την περιοδον εκεινη Πρωθυπουργων της χωρας να με ρωτηση μερικα πραγματα σχετικα. Δια να του καταδειξω το τι γινεται του ειπα. -Διαθετετε κε Προεδρε ημισειαν ωραν, δια να καμωμεν ενα περιπατον και να επιθεωρήσομεν τας προθηκας των βιβλιοπωλειων? ''Τι θα ιδουμε ?''. - Θα ιδουμε οτι το 75% των νεων βιβλιων που εξεδοθησαν μετα την απελευθερωσιν της χωρας ειναι αριστερα. Ειναι θεωρια και φιλοσοφια ευνοουσα το ΚΚΕ!!!» Τα Παρασκηνια του ΚΚΕ'' (σελις 560)

Δηλαδη. Η διαχρονικη κυκλοφορια τοσων βιβλιων προκλητικως μονομερων υπερ της κομμουνιστικης εκδοχης, η πολυετης επιστρατευσις μαγνητισμενων κονδυλοφορων και αταλαντευτα προσανατολισμενων τηλεπαρουσιαστων προς την κομμουνιστικη αριστερα, στα Μεσα Ενημερωσεως. Η καθημερινη εκπαιδευτικη διδαχη της «ορθης σκεψης». Οι «αντικειμενικες» εκπομπες στην ΕΡΤ για την ανυπαρκτη «Εθνικη αντισταση» του ΚΚΕ/ΕΑΜ , φαινεται , δεν υπηρξαν αρκετα για την ανακαινισι της «ἱστορικης» γνωσης. Πρεπει να εκλειψη ολοσχερως {βιολογικως ειναι η ακριβης λεξις} ή αλλη αποψις. Να μην υπαρχη αντιγνωμια, αλλα μια και μοναδικη καταγεγραμμενη, ως η καθολικως αποδεκτη πολυ-επιπεδη αποψις. Ετσι, ουσιαστικως μονο λιγοστα βιβλια απεμειναν στην χωρα μας ηχηροι ρητορες και μνημεια της αληθειας.Τουλαχιστον οσα δεν ητο δυνατον να πολτοποιησουν ( οπως πολτοποιησαν το βιβλιο «Η Απελευθέρωσις της Ελλάδος και τα μετά ταύτην γεγονότα 1944-1945»), κατ αρχην η νεοδημοκρατικη σοσιολμανης κυβερνησις το 1976, επι υπουργου Εθνικης Αμυνης Ευαγγελου Αβερωφ αλλα και εν συνεχεια επι της σαρωτικης επελασεως της «αλλαγης» με υφυπουργο Εθνικης Αμυνης το 1982 τον Αντωνη Δροσογιαννη. Και αυτα λοιπον βαλθηκαν να τα καψουν οι homo- σταλινικους.

Ομως και τουτο ειναι δυνατον. Με αυτους τους δειλους, τοσο ευγλωττα σιωπηλους εκπροσωπους μας, επιλεκτικα ευαισθητους, στην ιστορικη θλιψι, κυβερνητας μας, οι φοβουμενοι την αληθεια και το προδοτικο τους παρελθον, να καψουν ολες τις βιβλιοθηκες. Ολα τα αρχεια... Φευ, χωρις καμια διαμαρτυρια απο τους χαμενους ανθρωπους των τεχνων και των γραμματων, ή καποια εκδηλωσι αλληλεγγυης εστω για το θεαθηναι, απο τους μαχητες της «ελευθεροτυπιας», τους υπερασπιστας της «διαφορετικοτητας» και της πολυφωνιας. Χωρις καμια οργανωμενη αντιδρασι.Απο τους «ενεργους» πολιτες. Τους βουλευτες της ΝΔ που, μολις προχθες (10/6), συνυπεγραψαν φαρδια-πλατια ( για να τους «τιμησει» και ο Ριζοσπαστης) υπερ του αμφισβητηθεντος στα δικαστηρια, δικαιωματος του ΚΚ Τσεχιας να ευαγγελιζεται την παλινορθωσι του ολοκληρωτισμου.. Ή απο το συνολο των εκδοτικων οικων, των οποιων επανειλλημενως τα ιδια μελη, υφιστανται αυτη την κομμουνιστικη συμπεριφορα. Δηλαδη της βιας και της καταστροφης, της τυραννιας και της φιμωσεως οσων διαφωνουν μαζι τους. Διοτι δεν ειναι ντροπη να το ομολογησουμε. Ο φασισμος μπορει να εχει το ονομα , αλλα οπως και να το κανουμε, εδω στην βαλκανο-ταλιμπανια μας, ο κομμουνισμος εχει την χαρι.

Οχι βεβαιως οτι θα ητο ποτε αποδεκτη μεθοδος η αρσις του βανδαλισμου δι' ενος αλλου. Αλλα τουτο πως εξηγειται απο τους προδευτικους της κομμουνιστικης αριστερας μας?.Οτι δηλαδη δεν ειδαμε ποτε, ουτε ακουσαμε να καταστρεφεται ή να παραδιδεται στις φλογες κανενα μαρξιστικο βιβλιοπωλειο. Πλην συστηματικως, της Ελληνικης σημαιας και των βιβλιοπωλειων που υπερασπιζουν την Ελληνικοτητα και διατυπωνουν την ιστορικη αποψι που αμαυρωνει την κουκουεδια μας.
ΙΑΣΩΝ ( το δημοσιευσε και η ΕΣΤΙΑ/10-07-2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive