Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

26oς ΧΡΟΝΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Με διήμερο εκδηλώσεων τιμήθηκε φέτος ο Ίων Δραγούμης
Περισσότερος από κάθε άλλη χρονιά ο κόσμος στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη.
Συνδιοργανώτρια φέτος στην εκδήλωση η Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού.
Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής Χρήστος Γούδης.
Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στον τάφο του Ίωνος Δραγούμη.
Για 26η συνεχόμενη χρονιά οι Έλληνες πατριώτες τίμησαν την Τετάρτη 30 Ιουλίου την μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα, του Ίωνος Δραγούμη με την καθιερωμένη εκδήλωση τιμής και μνήμης στο κέντρο της Αθήνας στο σημείο όπου έπεσε δολοφονημένος. Στο πρόσωπό του τιμήθηκε ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού Αγώνος (γαμβρός του Παύλου Μελά), ο πατριώτης πολιτικός (υιός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη), μα πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος που νοηματοδότησε τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού εθνικισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρ' ότι είναι στην καρδιά του καλοκαιριού, πάνω από 200 πατριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Μνήμης Ίωνος Δραγούμη και της συνδιοργανώτριας Νεολαίας Ορθοδόξου Συναγερμού (ΝΕ.Ο.Σ.).
Η φετινή εκδήλωση αποτελεί μια καταγγελία στο γεγονός ότι μέσα στο τελευταίο δίμηνο, με την ανοχή της πολιτείας, το σταλινογενές νεοταξικό παρακράτος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των εστιών της εθνικής ιδεολογίας καταστρέφοντας τα βιβλιοπωλεία των εκδόσεων «Νέα Θέσις», «Γεωργιάδη», «Ελεύθερη Σκέψις», «Πελασγός» και της εφημερίδος «Στόχος». Η πολυετής και αναπτυσσόμενη διάδοση των εθνικών ιδεών στο χώρο της σκέψης και του βιβλίου έχει ενοχλήσει αφάνταστα την μεταπολιτευτική αριστεροκρατούμενη πνευματική τυραννία που βλέπει να καταλήγει προσεχώς στην ιστορική χρεοκοπία. Έτσι καταφεύγουν στο προσφιλές τους άθλημα, αυτό της βίας και της μισαλλοδοξίας.
Στην φετινή εκδήλωση παρέστησαν και έκαναν χαιρετισμό ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Θάνος Πλεύρης, ο Γιάννης Σχοινάς (Εκδόσεις «Νέα Θέσις»), ο Λεωνίδας Γεωργιάδης (Εκδόσεις «Γεωργιάδη»), ο Σάββας Χατζηπαρασκευάς (εκδότης του «Στόχου»), ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου»), ο Νίκος Φιδέλης (Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηνά»), ο δημοτικός σύμβουλος Πετρουπόλεως Ιωάννης Αλειφτήρας (Πατριωτικός Σύλλογος «Θερμοπύλες»), ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος (πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ.) και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ Απόστολος Μπαμίχας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε στους συγκεντρωμένους η ανακοίνωση από βουλευτή Αθανάσιου Πλεύρη, ότι η βουλή θα κρατούσε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Ίωνος Δραγούμη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής αστροφυσικής κ. Χρίστος Γούδης, με την ιδιότητα του Προέδρου του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης».
Στην μνήμη του Ίωνος Δραγούμη κατέθεσαν στεφάνια οι: Χρίστος Γούδης (Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης»), Ασπασία Παπαβασιλείου (Νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού), Λεωνίδας Γεωργιάδης (Εκδόσεις «Γεωργιάδη»), Γιάννης Σχοινάς (Εκδόσεις «Νέα Θέσις»), Ελίνα Μαστέλλου-Γιαννάκενα (Εκδόσεις «Πελασγός»), Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος»), Χάρης Περδικάρης (εφημερίδα «Στόχος»), Δημήτρης Παπαγεωργίου (περιοδικό Patria), Ιωάννης Αλειφτήρας (Πατριωτικός Σύλλογος «Θερμοπύλες»), Νίκος Φιδέλης (Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηνά») και Γιάννης Κοτσής (Πολιτιστικός Σύλλογος «Παλαίχθων»).
Τον συντονισμό της εκδηλώσεως είχε ο Ιωάννης Γιαννάκενας των εκδόσεων «Πελασγός». Η εκδήλωση έκλεισε, όπως πάντα, με τον Εθνικό μας Ύμνο.
Την Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 11:00 π.μ. παρουσία του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργου Καρατζαφέρη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ έψαλε τρισάγιο επί του τάφου του Ίωνος Δραγούμη στο Α' κοιμητήριο Αθηνών. Την εκδήλωση οργάνωσε το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 130 χρόνων από τη γέννηση και 88 από την άνανδρη δολοφονία του στις 31 Ιουλίου 1920.
Στον τάφο του μεγάλου αγωνιστή κατέθεσαν στεφάνια ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου καθηγητής Χρήστος Γούδης ο οποίος και μίλησε σχετικά για τον πατριώτη και λόγιο της πρόσφατης νεοελληνικής ιστορίας. Με προτροπή του Σεβασμιωτάτου «όσοι ζωντανοί» προσήλθαν στο τρισάγιο μνήμης, έψαλαν τον εθνικό ύμνο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο ευρωβουλευτής πρέσβης Γιώργος Γεωργίου, οι βουλευτές Μάκης Βορίδης και Δήμητρα Αράπογλου, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου, οι εκδότες Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και Ιωάννης Γιαννάκενας, διπλωμάτες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. κ.α.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive