Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Το Κόστος του Να Είσαι Μουδιασμένος. Μετάφραση: Απολλόδωρος

 

Θα κάνω μια γενική δήλωση: Είμαστε όλοι συναισθηματικά μουδιασμένοι σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναγίνει ποτέ πριν από πολλά χρόνια διαρκώς αυξανόμενης τρέλας που ήταν μια Α.Δ.Ι.Α.Ν.Ο.Η.Τ.Η επίθεση στις βασικές μας ευαισθησίες - από πολλές κατευθύνσεις....

Στο τελευταίο μου άρθρο στο LRC - Defending Yourself Against Wealth and Health Destruction (Υπερασπίζοντας τον εαυτό σας ενάντια στην καταστροφή του πλούτου και της υγείας) - επικεντρώθηκα στον πλούτο και την υγεία ως δύο από τους κομβικούς τομείς στους οποίους επηρεαζόμαστε περισσότερο. Έχω μερικά ακόμη σχόλια σχετικά με αυτά τα δύο αλληλένδετα θέματα.

Η καταστροφή της κουλτούρας μας βρίσκεται σε υψηλή ταχύτητα και η πρόσφατη πανδημική απάτη της PCR στην υγεία - ιδιαίτερα πιστεύω - μας έχει απευαισθητοποιήσει τόσο πολύ, ώστε απλώς και μόνο το να μην ζούμε με τον συνεχή φόβο των λουκέτων (προς το παρόν τουλάχιστον) μας έχει αφήσει να αισθανόμαστε μια μικρή "κοινωνική ανακούφιση".

Αλλά στην πραγματικότητα είμαστε όλοι σημαδεμένοι με διάφορους τρόπους.

Για κάποιους, όπως εγώ, μας έκανε να θυμώσουμε και/ή να δεσμευτούμε περισσότερο στο να ανακαλύψουμε τι πραγματικά συμβαίνει με τον κόσμο- πραγματικά.

Για τους περισσότερους ανθρώπους όμως πιστεύω ότι υπάρχει ένα συλλογικό μούδιασμα που είναι μια αισθητή κακουχία που μοιράζονται οι περισσότεροι από όλους.

Αυτό έχει χτυπήσει ιδιαίτερα, κατά την παρατήρησή μου, το ευρύ κοινό που πραγματικά δεν αναλύει τα πράγματα, αλλά απλώς προσπαθεί να βγάλει την κάθε μέρα όσο καλύτερα μπορεί.

Αυτό ήταν πάντα μια στημένη παγίδα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ΠΡΕΠΕΙ να επικεντρωθούν στην πραγματικότητα όπως είναι. Πρέπει, για παράδειγμα, να κάνουν ένα δολάριο και να σχεδιάζουν ανάλογα με το μέρος του δρόμου που βλέπουν μπροστά τους.

Έπειτα, υπάρχουν εκείνοι που μπορούν - και το κάνουν - να ελέγχουν την αφήγηση που επιτρέπεται να βλέπουμε εμείς οι φτωχοί τύποι.

Βλέπετε το σκηνικό;

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στη συζήτηση για τον οικονομικό τυραννικό έλεγχο και τον τυραννικό έλεγχο της υγείας.

Γιατί αυτά τα δύο; Επειδή χτυπούν στην καρδιά αυτού που επηρεάζει και ελέγχει τους περισσότερους ανθρώπους - την ανάγκη για οικονομική ασφάλεια και πραγματική υγειονομική περίθαλψη. Εκ των υστέρων είναι προφανές. Αλλά εδώ είναι το θέμα, πολλοί άνθρωποι ξυπνούν... και γίνονται λιγότερο μουδιασμένοι.

Χρηματοοικονομική και οικονομική αφύπνιση

Πίσω στο 2000 βρήκα εκλεπτυσμένους διαχειριστές χρήματος της Wall Street που δεν με πίστευαν όταν τους εξήγησα την Τραπεζική με Κλασματικό Αποθεματικό (Fractional Reserve Banking). Μου έλεγαν, "Μπα, κανείς δεν θα το επέτρεπε αυτό!"

Θυμάμαι πόσο δύσκολο ήταν να συγκρατήσω το γεύμα μου!

Αλλά στη συνέχεια, λίγα χρόνια αργότερα, αυτή η γνώση άρχισε να διαδίδεται ευρύτερα. Θυμάμαι ότι ο Ron Paul έμεινε έκπληκτος ενώ έκανε προεκλογική εκστρατεία στο Πανεπιστήμιο του Michigan όταν οι φοιτητές άρχισαν να φωνάζουν "END THE FED. END THE FED" (Κλείστε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα!).

Ο Dr Paul έκανε ΤΟΣΑ πολλά για να βοηθήσει στην εκπαίδευση τόσων πολλών ανθρώπων και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί για πάντα θετικά. Έκανε τόσα πολλά για να αφυπνίσει τους ανθρώπους που είναι αδύνατο να υπερεκτιμήσει κανείς την επίδρασή του.

Αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα τόσα πολλά και να εισαχθούν σε αυτή την κρίσιμη γνώση για το πώς λειτουργεί ο οικονομικός και χρηματοπιστωτικός κόσμος - πραγματικά.

Για την Οικονομική Αφύπνιση το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να κάνουν ένα πρώτο βήμα για να ξεκινήσουν. Και γι' αυτό συνιστώ πάντα το κλασικό βιβλίο του Murray Rothbard – What Has Government Done To Our Money?

Ή να διαβάσετε το βιβλίο: Ο δρόμος προς τη δουλεία του Hayek (The Road To Serfdom). Ο αγαπητός μου φίλος Dr Yuri Maltsev μου είπε ότι, ενώ ήταν ακόμα φοιτητής στη Σοβιετική Ρωσία πριν από δεκαετίες, διάβασε ένα μιμογραφημένο αντίγραφο του μέσα στη νύχτα με κίνδυνο να εξοριστεί στη Σιβηρία. Του άλλαξε τη ζωή και δραπέτευσε ηρωικά από αυτή την τυραννία. Ως αποτέλεσμα, η διαχρονική του επιστήμη έχει εμπνεύσει πολλούς να αποφύγουν αυτόν ακριβώς τον δρόμο προς τη δουλοπαροικία.

Η Αφύπνιση Για την Υγεία είναι το Νεότερο Πεδίο Μάχης.

Τα τελευταία 3 χρόνια έδειξαν ότι ο μεγαλύτερος μοχλός πίεσης κατά της ελευθερίας είναι να αξιοποιηθεί ο κοινός φόβος του θανάτου και της ασθένειας.

Αλλά υπάρχουν πολύ καλά νέα σε αυτό το μέτωπο.

Υπάρχει ένα ισχυρό, αναπτυσσόμενο κίνημα που είναι σε θέση να βοηθήσει όλους να καταλάβουν ότι, όντως, ΔΕΝ κολλάμε ασθένειες, αλλά στην πραγματικότητα τις δημιουργούμε σταδιακά.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε την ευεξία και την ισχυρή υγεία επίσης σταδιακά.

Αυτό το Κίνημα της Αλήθειας για Την Υγεία είναι καινούργιο για πολλούς, αλλά αν δεχτείτε την πρόσκλησή μου μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε περισσότερα γι' αυτό εδώ και εδώ.

Αν καταλάβετε πώς λειτουργεί η Πραγματικότητα της Υγείας, δεν θα παρασύρεστε ή δεν θα εξαπατάστε πια από την αφήγηση του πανικού για την υγεία.

Η Αλληλένδετη Πραγματικότητα του Πλούτου & της Ελευθερίας της Υγείας

Υπάρχουν πολλά πράγματα που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε μια σπουδαία ζωή, αλλά υπάρχουν δύο στα οποία εστιάζω τώρα - ο πλούτος και η υγεία - επειδή είναι αλληλένδετα και πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σε αυτά τα δύο μέτωπα περισσότερο από ποτέ αυτή τη στιγμή.

Η ομορφιά της μελέτης των αυστριακών οικονομικών είναι ότι μπορούμε να μάθουμε την πραγματικότητα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος της ιδιοκτησίας, της σπανιότητας και της σχέσης.

Μόλις μάθουμε αυτή την οικονομική πραγματικότητα, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι να εφαρμόσουμε το ζωτικό μήνυμα του πρώτου βιβλίου του Ταλμούδ, το οποίο ένας σοφός ραβίνος συνόψισε για μένα ως εξής: "Μην είσαι ανόητος".

Με άλλα λόγια, πρέπει να μάθουμε πώς να φροντίζουμε πρακτικά και αποτελεσματικά τον εαυτό μας και να αντιμετωπίζουμε τον κόσμο. Αυτό είναι απαραίτητο για όλους. Η Πραξεολογία και τα Αυστριακά Οικονομικά είναι τα δώρα που μας έχουν δοθεί και μας βοηθούν να το οικοδομήσουμε αυτό.

Και επειδή μας βοηθούν να αναπτύξουμε ανώτερες αναλυτικές και λογικές δεξιότητες συλλογισμού, είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουμε το Σπίτι μας - το ίδιο μας το σώμα και την υγεία μας.

Εδώ χρησιμοποιούμε τα εργαλεία της καθαρής και κριτικής σκέψης που εκφράζονται καλύτερα με τη νοοτροπία του Μιζούρι: "Δείξε μου τα στοιχεία".

Υπάρχει ένα τρομερό κόστος του να είμαστε μουδιασμένοι που πλήττει τόσους πολλούς ανθρώπους. Αλλά όποιος είναι πρόθυμος να μάθει πώς να σκέφτεται πιο κριτικά και να αξιολογεί τα στοιχεία πιο προσεκτικά, δεν χρειάζεται να υποστεί αυτό το κόστος.

Αυτή η γνώση απομακρύνει το μούδιασμα όπως ένας κεραυνός σπάει το σκοτάδι.

Μόλις ξεκινήσουμε αυτό το μονοπάτι της γνώσης κινούμαστε προς μια απλούστερη, καλύτερη εμπειρία ζωής.

Βέβαια είναι λίγη δουλειά γιατί για τους περισσότερους από εμάς είναι η εκμάθηση διαφορετικών παραδειγμάτων από αυτά που διδαχτήκαμε και διδάσκονται ακόμα.

Αλλά είναι ένα μονοπάτι που αξίζει να ακολουθήσουμε και δύο πολύ καλά σημεία εκκίνησης είναι εδώ και εδώ - και δεν κοστίζουν τίποτα.


Τα καλύτερα του Michael McKay




---Δικτυογραφία:

The Cost of Being Numb - LewRockwell

https://www.lewrockwell.com/2023/03/michael-mckay/the-cost-of-being-numb/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive