Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Το μάθαμε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου!

 

Έκρυψε η ΕΛΑΣ – ΕΥΠ την καθοριστική συμβολή της Mossad στην «δανεική» επιτυχία. Έδωσαν «έτοιμο πιάτο στο χέρι» στις Ελληνικές αρχές και αυτές δεν βρήκαν ούτε άδειο κάλυκα. Τα «γκρίζα ερωτήματα» της υπόθεσης. Του Άρη Σπίνου...

Αφού με τυμπανοκρουσίες η ΕΥΠ – ΕΛΑΣ σε σχετικό δελτίο τύπου (!) ανακοίνωσε την σύλληψη 2 πακιστανών ως τρομοκράτες χωρίς να αναφέρει την συμβολή των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, ενημέρωσε ότι βοήθησε την Ελλάδα ώστε να εντοπιστούν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που συνδέονται με τη Δύναμη Κουντς, που σχεδίαζε το “χτύπημα” στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή!

Σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, , η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, η Μοσάντ, βοήθησε τις ελληνικές αρχές να αποτρέψουν απόπειρα δύο Πακιστανών να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Ελλάδα. Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα γιατί η ΕΥΠ έκρυψε την καθοριστική συμβολή αυτής της βοήθειας;

Τα πρόσωπα των δύο Πακιστανών που κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και φέρεται να σχεδίαζαν χτύπημα σε εστιατόριο, ισραηλινών συμφερόντων, στου Ψυρρή, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τον 27χρονο Χαιντέρ, που διέμενε στην Ζάκυνθο, και τον 29χρονο Σάκι, που ζούσε στην Σπάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χαιντέρ φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, συντονίζοντας την ομάδα που αποτελούνταν από τον 29χρονο και άλλα τρία άτομα.

Ο 27χρονος και 29χρονος βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, τέσσερα και πέντε χρόνια αντίστοιχα. Οι δύο συλληφθέντες ζούσαν στην επαρχία, απασχολούμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, ενώ έρχονταν στην Αθήνα όταν αυτό απαιτούνταν, διαμένοντας σε καταυλισμό στα Λιόσια.


Η υπόθεση αυτή όμως μπορεί ως «βάση» να είναι ιδιαιτέρως σοβαρή αλλά η εξέλιξη της μάλλον θα θυμίζει κωμωδία όταν εκδικαστεί.

Η υπόθεση με τους “τρομοκράτες του Ψυρρή” απασχολεί εκτενώς το Ισραήλ, όπου η Μοσάντ (σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου) βοήθησε τις ελληνικές αρχές για την αποτροπή των σχεδιαζόμενων επιθέσεων των Πακιστανών κατά εβραϊκών στόχων. Όπως μεταδόθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, η Μοσάντ αναφέρει ότι η «σοβαρή υπόθεση» με τους Πακιστανούς, αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών του Ιράν να στοχοποιήσει Εβραίους.

Η Μοσάντ αποκάλυψε πληροφορίες για τις μεθόδους λειτουργίας του δικτύου, ενώ έδωσε στοιχεία και για τη σύνδεση των υπόπτων με το Ιράν.

Σε ότι αφορά τους φερόμενους Πακιστανούς δράστες, το συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι δρούσαν ως επαγγελματίες βομβιστές ή μισθοφόροι. Πολλά είναι τα ερωτήματα που ανακύπτουν όμως. Οι μετρημένες πληροφορίες που έχουμε, δεν απαντούν σε όλα και κυρίως στα βασικά. Φημολογείται π.χ. ότι ο “εγκέφαλος” που καθόρισε το στόχο στην Αθήνα και θα πλήρωνε τους Πακιστανούς, ζει στο Ιράν και είναι συγχωριανός των συλληφθέντων.

Κανείς δεν αναφέρεται στην ταυτότητα του “εγκεφάλου”, ενώ είχε τακτικές συνομιλίες μαζί τους. Είναι παράδοξο να παρακολουθούνται δύο άτομα επί δίμηνο και να μην έχει ταυτοποιηθεί ο άνθρωπος που τους έδινε τόσο λεπτομερείς εντολές τηλεφωνικά, όταν είναι μάλιστα γνωστός και ο τόπος καταγωγής του, αλλά προφανώς και ο τόπος κατοικίας του.

Από τις λεπτομέρειες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται στην ουσία για ερασιτέχνες, αφού επρόκειτο για εργάτες γης οι οποίοι πολύ εύκολα τελικά προδόθηκαν από τις κινήσεις τους αφού δεν τηρούσαν κανέναν κώδικα συνομωσίας και δεν είχαν την ελάχιστη εκπαίδευση.Επιπλέον εμπιστεύονταν σε δεκάδες τα σχέδιά τους, ενώ φέρονται να ήταν πολύ αποκαλυπτικοί και στις τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις. Όλα αυτά δείχνουν ερασιτεχνισμό, όπως και η πληροφορία, αν αληθεύει, ότι θα χρησιμοποιούσαν στην επίθεση τοξικό αέριο και εν συνεχεία περιορίστηκαν στα σχέδια για βόμβα και καλάσνικοφ. Ότι νάνε, όπου νάνε! Ποια ήταν τα πραγματικά κίνητρα του Πακιστανού που έβαλε δύο εργάτες γης να ψάχνουν συνεργούς για φόνους Ισραηλινών στην Ελλάδα;
Η πληροφορία για σχεδιαζόμενη σειρά επιθέσεων έφθασε στην ΕΥΠ από ξένη υπηρεσία προ διμήνου (προφανώς την Μοσάντ) και τότε άρχισε η παρακολούθηση των δύο Πακιστανών, που εργάζονταν ως εργάτες γης στη Ζάκυνθο και στην Σπάρτη, αλλά έρχονταν συχνά στην Αθήνα και διέμεναν σε ξενοδοχείο στην Ομόνοια. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τελικά στις 16 Φεβρουαρίου, με την αιτιολογία ότι δεν είχαν άδεια παραμονής και ψάχτηκαν τα κινητά τους, που σύμφωνα με τις αρχές τεκμηριώνουν τα τρομοκρατικά σχέδιά τους!

Στο μεσοδιάστημα είχαν προσπαθήσει να στρατολογήσουν και άλλους συμπατριώτες τους στο πλαίσιο των αντισημιτικών ενεργειών που σχεδίαζε ο “εγκέφαλος” της οργάνωσης. Η ΕΥΠ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες προσήγαγε πάνω από δέκα ή δεκαπέντε Πακιστανούς που τους είχαν προσεγγίσει οι δύο συλληφθέντες, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους! Γύρναγαν δηλαδή πόρτα – πόρτα και προσπαθούσαν να στρατολογήσουν δολοφόνους και τρομοκράτες!

Οι δύο άνδρες αρχικά έλεγαν ότι θα “χτυπούσαν” το εστιατόριο με αέριο, και εκρηκτικά, αλλά κατέληξαν στην “λύση” της βομβιστικής επίθεσης ή του εμπρησμού και της ταυτόχρονης επίθεσης με πολυβόλα. Ακόμη και playstation να έπαιζαν θα ήξεραν από την αρχή πιο παιχνίδι να διαλέξουν!

Σύμφωνα με την ΕΥΠ επεδίωκαν να σκοτώσουν τουλάχιστον 50 άτομα. Από την παρακολούθηση των συνομιλιών τους στα κινητά ή και με άλλους τρόπους, διαπιστώθηκε ότι σχεδίαζαν και εκτελέσεις Ισραηλινών πολιτών, ώστε να περάσουν το μήνυμα ότι “οι Εβραίοι δεν είναι πουθενά ασφαλείς”. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως στο σπίτι ενός εκ των φερόμενων τρομοκρατών βρέθηκαν όπλα, αν και δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις – φωτογραφίες.

Στόχος τους ήταν το Chabad of Athens (Χασιδιστές Αθήνας) στην οδό Αισώπου 10, στου Ψυρρή. Στον πολυχώρο, που άνοιξε το 2001 (ενώ υπάρχει αντίστοιχος και στη Θεσσαλονίκη από το 2009) στεγάζεται βιβλιοπωλείο, το εβραϊκό εστιατόριο Gostijo και λειτουργεί επίσης συναγωγή. Στην περιοχή του Ψυρρή οργανώνονται και πολλές παραδοσιακές εκδηλώσεις της εβραϊκής κοινότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 από ανθρώπους που γνωρίζουν γύρω από αυτήν την υπόθεση συνάγεται το εξής συμπέρασμα. Πράγματι η Mossad πριν μήνες είχε δώσει πληροφορίες για την δράση υπόπτων στην Ελλάδα που δρουν σε βάρος Ισραηλινών στόχων.

Αυτό το κάνει σε όλες τις χώρες, έστω και αν έχει υποψίες όπως θα πρέπει να κάνει κάθε σοβαρή μυστική υπηρεσία . Από εκεί και πέρα όμως οι Ελληνικές αρχές έπρεπε να δράσουν σύμφωνα με την παροιμία «…φίλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά». Εξ’ άλλου η μέρα της ανακοίνωσης για τις περιβόητες συλλήψεις δεν είναι τυχαίο ότι έπεσε με την ανακοίνωση των Εθνικών Εκλογών όπως έχει γράψει σχετικά το edolio5.

edolio5.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ''Συγκεκριμένα, οι Πακιστανοί βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, 4 και 5 χρόνια αντίστοιχα. Ήταν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες. Πριν από 1,5 μήνα προσήχθησαν και τους πήραν κινητά και ψηφιακά στοιχεία, που υπήρχαν οι συνομιλίες με τον ομοεθνή τους, που λένε ότι είναι στο Ιράν. Επίσης, υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο που αποτύπωναν το εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.''

    • → τα φωναζαμε και τα λεγαμε οτι ο τζιχαντισμος οχι μονο χτυπαει πλεον για τα καλα την πορτα μας,ηδη βρισκεται μεσα και διατρεχουμε τεραστιο κινδυνο

    • → για να καταλαβετε ποιους και τι ωρολογιακες βομβες μας εχουν φυτεψει μεσα στην πατριδα μας οι αθλιοι πολιτικαντηδες μας στο εσωτερικο της χωρας,αλλα και που μας σπρωχνουν,τα λεγαμε και τα φωναζαμε για τον λαθροεποικισμο και τις συνεπειες του

    • → ετσι δωστε πρωτα δουλεια στους αλβανους,γεωργιανους,βουλγαρους,λαθροασιατες κλπ... και μετα μονο να μην κλαιτε αν σας ληστευουν,σκοτωνουν,βιαζουν κλπ...εσεις καταστρεψατε την ελλαδα παλιο αλητες που τους απασχολειτε με την ανεργια των Ελληνων να εχει ξεπερασει το 1, 5 εκ. ανεργων,τα ρεμαλια οι ελληνες που τους δινουν δουλεια και τους νοικιαζουν διαμερισματα

    • → στο ισραηλ(υποθετω και σε αλλα σοβαρα κρατη) πας φυλακη 2 χρονακια αν νοικιασεις διαμερισμα σε λαθρομεταναστη ή του δωσεις εργασια,αυτο θα ευχομουν να συνεβαινε και στην ελλαδα συν οτι το ακινητο θα περναγε στο κρατος και θα μεταπωλιοταν(εστω και σε συμβολικη τιμη) γρηγορα σε αλλο ιδιωτη ή να χρησιμοποιηθει/δωριστει για διαφορες κοινωνικες αναγκες,θα υπηρχε ετσι και διπλο οφελος για το δημοσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive