Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 7,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, μετά τον Εγκέλαδο των 7,8 Ρίχτερ που έχει σκοτώσει περισσότερους από 100 ανθρώπους και έχει αφήσει 5.000 και επιπλέον τραυματίες....
Σύμφωνα με την ίδια μέτρηση, ο ισχυρός σεισμός είχε βάθος 2 χιλιομέτρων με επίκεντρο το Ελμπιστάν.
Άλλες μετρήσεις κάνουν λόγο για 7,5 Ρίχτερ.
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος είπε πως μικραίνουν οι πιθανότητες τώρα να γίνει κι άλλος μεγάλος σεισμός, μετά τον νέο των 7,7 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον ειδικό, ο «χορός» των Ρίχτερ συνεχίζεται ενώ το επίκεντρο έχει μετατοπιστεί ελάχιστα, σε σχέση με τον πρώτο μεγάλο σεισμό.
H νέα ισχυρότατη δόνηση προκάλεσε την κατάρρευση πολλών κτιρίων, ενώ ο κόσμος είναι σε πανικό καθώς ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός
Ερντογάν για τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία: 912 νεκροί από τον σεισμό
Στο συντονιστικό κέντρο AFAD βρέθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έτσι ώστε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που γίνονται μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στη γειτονική χώρα. «Μέχρι στιγμής 912 πολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους και 5.385 πολίτες μας έχουν τραυματιστεί», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. Την ίδια ώρα, σε διεθνή δίκτυα υπάρχουν αναφορές ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη ξεπεράσει τους 1.300.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής κυβέρνησης, περισσότερα από 2.500 κτήρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τη μεγαλύτερη καταστροφή μετά τον σεισμό του 1939 στο Ερζιντζάν.
«Επί του παρόντος, 9 χιλιάδες προσωπικό πραγματοποιεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς με όσους φτάνουν στην περιοχή», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν πως έχουν πραγματοποιηθεί 2.470 απεγκλωβισμοί ανθρώπων από κτήρια που έχουν καταρρεύσει.
Σημειώνεται πως ο απολογισμός των νεκρών στις κυβερνητικά ελεγχόμενες περιοχές της Συρίας ανήλθε σε 245, ενώ περισσότεροι από 630 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Τουλάχιστον 147 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές, σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη και όπως μεταδίδει η Guardian.
Αγωνία για τους εγκλωβισμένους
«Η αδελφή μου και τα τρία της παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Όπως και ο σύζυγός της, ο πεθερός της και η πεθερά της. Επτά μέλη της οικογένειάς μας είναι κάτω από τα ερείπια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουχιτίν Ορακτζέ, παρακολουθώντας την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μπροστά σε πολυκατοικία που μετατράπηκε σε μάζα στην Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολικά)
«Η αδελφή της είναι ακόμη παγιδευμένη στα συντρίμμια», είπε γυναίκα δείχνοντας άλλη μια που έκλαιγε απαρηγόρητη στη Ντιγιάρμπακιρ.
Έλληνας περιγράφει όσα έγιναν την ώρα της δόνησης
Έλληνας που έχει μεταβεί στη νοτιοανατολική Τουρκία για δουλειά και βίωσε την ώρα του σεισμού, περιέγραψε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN: «O σεισμός έγινε τα ξημερώματα, όταν ο κόσμος κοιμόταν. Κάποια στιγμή άρχισε να κουνάει, κράτησε τουλάχιστον ένα λεπτό».
«Βγήκαμε από το ξενοδοχείο και αυτό που αντικρίσαμε ήταν: δεξιά αριστερά δύο κτίρια 15 ορόφων πεσμένα. Είχαν γίνει μία μάζα, γκρεμίστηκαν τελείως», τονίζει έπειτα ο Αλέξης, συγκλονίζοντας.
Όπως διευκρίνισε, το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε εκείνος, «κρατήθηκε οριακά γιατί το ένα κτίριο έπεσε σχεδόν πάνω του».
LIVE εικόνα από επιχείρηση στα συντρίμμια
«Ένιωθα ότι δεν θα τελείωνε ποτέ»
Ο δημοσιογράφος Εϊάντ Κουρντί, ο οποίος ζει στο Gaziantep, δήλωσε ότι ένιωσε ότι «δεν θα τελείωνε ποτέ».
Όταν ο σεισμός σταμάτησε, ο Κουρντί και οι γονείς του βγήκαν από το σπίτι τους φορώντας ακόμα τις πιτζάμες τους, είπε. Τότε, περίμεναν έξω στη βροχή για περίπου 30 λεπτά πριν μπορέσουν να επιστρέψουν στο εσωτερικό του σπιτιού.
Ο Κουρντί δήλωσε ότι υπήρξαν έως και οκτώ «πολύ ισχυροί» μετασεισμοί σε λιγότερο από ένα λεπτό μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών. Πολλοί από τους γείτονές του είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά τον σεισμό, πρόσθεσε.
Η βοήθεια της Ελλάδας
Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια στην Τουρκία, και ειναι -αν όχι η πρώτη- είναι από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίνεται στην έκκληση για βοήθεια. Έχει ετοιμαστεί επίλεκτη ομάδα ΕΜΑΚ, αποτελούμενη από 25 άτομα, που έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε τέτοιες επιχειρήσεις.
Οι 25 μαζί τους θα έχουν ακόμη και ειδικό αυτοκίνητο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις έρευνες.
Σημειώνεται πως πρόκειται για επίλεκτο σώμα που έχει επιχειρήσει πολλές φορές στην Ελλάδα σε σημαντικούς σεισμούς.
H EE ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας
H EE ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, ενώ καθ’οδόν βρίσκονται ομάδες από την Ολλανδία και τη Ρουμανία.
Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter: «Μετά τον σεισμό στην Τουρκία σήμερα το πρωί, ενεργοποιήσαμε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ συντονίζει την ανάπτυξη ομάδων διάσωσης από την Ευρώπη.Ομάδες από την Ολλανδία & τη Ρουμανία είναι ήδη καθ’οδόν».
Και η Ρωσία έτοιμη να βοηθήσει
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσέφερε τη βοήθεια της χώρας του στη Συρία και την Τουρκία.
Η Ρωσία, στενός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, διατηρεί σημαντική στρατιωτική παρουσία στη χώρα. Ο Πούτιν έχει εξάλλου καλές σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Παρακαλώ δεχθείτε τα βαθιά μου συλλυπητήρια για τις πολλές ανθρώπινες απώλειες και την ευρεία καταστροφή που προκάλεσε ένας ισχυρός σεισμός στη χώρα σας», έγραψε ο Ρώσος πρόεδρος στο μήνυμά του προς τον Ερντογάν.
«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.
Ξεχωριστά ο Πούτιν δήλωσε στον Άσαντ ότι η Ρωσία μοιράζεται «τη λύπη και τον πόνο όσων έχασαν αγαπημένους τους» και έχει ήδη επισημάνει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στη Δαμασκό.
Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές υποδομές στη Συρία δεν έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό.
Πάνω από 50 οι μετασεισμοί
Έχουν καταγραφεί πάνω από 50 μετασεισμοί, σύμφωνα με την AFAD.
Ο δήμαρχος της πόλης των Αδάνων, ο Ζεϊντάν Καραλάρ, δήλωσε πως δύο πολυκατοικίες, μια 17ώροφη και μια 14ώροφη, έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με το TRT. Σύμφωνα με τον τούρκο αντιπρόεδρο Οκτάι, 13 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Αντιγιαμάν, ενώ έχουν καταρρεύσει κάπου εκατό κτίρια. Τουλάχιστον άλλοι 47 σκοτώθηκαν και ακόμη 600 τραυματίστηκαν στην Μαλάτια, κατά την AFAD.
Στην Γκαζιάντεπ, γίνεται λόγος για 80 νεκρούς, 600 τραυματίες και 581 κτίρια που έχουν καταρρεύσει. Αγωγοί αερίου που τροφοδοτούν την περιοχή τέθηκαν εκτός λειτουργίας προληπτική ή για να εξακριβωθεί το εύρος των ζημιών που έχουν υποστεί στις επαρχίες Χατάι, Καχρανμαρμαράς και Γκαζιάντεπ.
Ο σεισμός και οι δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές ως τον Λίβανο, τη Συρία, το ιρακινό Κουρδιστάν και την Κύπρο, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο κύριος σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Έκκληση για διεθνή βοήθεια απηύθυνε ο Σοϊλού
«Όλες οι ομάδες μας τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Σουλεϊμάν Σοϊλού στο τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση της χώρας του απευθύνει έκκληση «για διεθνή βοήθεια». Το Αζερμπαϊτζάν, χώρα με αδελφικές σχέσεις με την Τουρκία, ανακοίνωσε πως στέλνει αμέσως 370 εξειδικευμένα μέλη συνεργείων έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με το Anadolu. Οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η ΕΕ συνολικά, το Ισραήλ προσφέρθηκαν αμέσως να στείλουν επίσης βοήθεια.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκαζιάντεπ συνέστησε στους κατοίκους να μείνουν έξω, μέχρι νεοτέρας, παρά το κρύο. Ενώ ο επικεφαλής του Diyanet, του τουρκικού δημόσιου οργανισμού που είναι αρμόδιος για ζητήματα θρησκευτικής λατρείας, σημείωσε πως όσοι πολίτες το χρειάζονται μπορούν να βρουν καταφύγια μέσα σε τζαμιά. Στην Τουρκία η σεισμικότητα συγκαταλέγεται στις υψηλότερες στον κόσμο.
Στα τέλη Νοεμβρίου, σεισμός 6,1 βαθμών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας προκάλεσε περίπου πενήντα τραυματισμούς και περιορισμένες υλικές ζημιές, κατά τις αρχές. Τον Ιανουάριο του 2020, σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών έπληξε τις επαρχίες Ελαζίγ και Μαλάτια, στοιχίζοντας τη ζωή σε 40 και πλέον ανθρώπους. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, σεισμός μεγέθους 7 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 114 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 1.000 και πλέον στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο.
Επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου, άμεση βοήθεια από την Ελλάδα
Η Τουρκία μετράει πληγές από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έχει προκαλέσει εκατοντάδες θανάτους και χιλιάδες τραυματισμούς πολιτών, με την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή να είναι στο πλευρό της γειτονικής χώρας. Με εντολή του πρωθυπουργού αναχωρεί άμεσα αποστολή βοήθειας για την Τουρκία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του αλλά και την ετοιμότητα της Αθήνας να βοηθήσει με κάθε τρόπο την Άγκυρα.
«Μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Νότια Τουρκία, επικοινώνησα με τον Τούρκο ομόλογό μου, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που πενθούν. Εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια άμεσα στις προσπάθειες διάσωσης και αντιμετώπισης της καταστροφής», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.
Η επικοινωνία του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας με αυτόν της τουρκικής, επαναφέρει στο προσκήνιο την ορολογία της «Διπλωματίας των σεισμών», με αρκετούς να εκτιμούν πως η τραγωδία στην Τουρκία είναι πιθανή να αλλάξει ακόμα και τη στρατηγική που ακολουθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόσο στο εσωτερικό όσο και στην εξωτερική πολιτική. Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρον θα έχει το αν θα υπάρξει επικοινωνία του Τούρκου προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδωσε εντολή για αποστολή άμεσης βοήθειας στη γειτονική χώρα.
Συγκεκριμένα, τις αμέσως επόμενες ώρες αναχωρεί ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας (1) Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε (5) γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Στην Τουρκία άμεσα ο Ευθύμης Λέκκας: «Ο σεισμός ενεργοποίησε ρήγμα 500 χιλιομέτρων»
Στην αποστολή, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι σε λίγες ώρες θα βρίσκεται στην Τουρκία μετά από εντολή του πρωθυπουργού, έτσι ώστε να αναλάβει επιχειρησιακό, επιστημονικό, τεχνικό και ανθρωπιστικό έργο.
«Είναι μια επικίνδυνη περιοχή, περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερους σεισμούς καθώς έχει ενεργοποιηθεί ένα ρήγμα 500.000 χιλιομέτρων. Πρόκειται για την πλάκα της Αραβίας, που προωθείται προς τον Βορρά, , διαμελίζει την Τουρκία και είναι μια διαδικασία που προκαλεί αυτούς τους σεισμούς», είπε ο κ. Λέκκας.
Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εξήγησε πως η σεισμική δραστηριότητα στην Τουρκία δεν επηρεάζει την Ελλάδα. Επηρεασμός του ελληνικού χώρου θα υπήρχε αν ο σεισμός προερχόταν από το ρήγμα της Ανατολίας.
«Βεβαίως επηρεάζει ένα ευρύτερο πεδίο ρηγμάτων. Είναι μια δραστηριότητα από τη Βηρυτό ως τη Μαύρη Θάλασσα. Είναι μια δραστηριότητα πάρα πολύ μεγάλη, σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε ο κ. Λέκκας.
«Το έργο μας θα είναι επιστημονικό και ανθρωπιστικό. Προέχουν οι διασώσεις, στα σημεία που θα πάμε, θα τα καθορίσουν οι τουρκικές Αρχές. Παράλληλα θα παρέχουμε τεχνική και επιστημονική υποστήριξη στην ΕΜΑΚ γιατί είναι επικίνδυνη η διαδικασία διείσδυσης στα χαλάσματα», σχολίασε.
Ο κ. Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός αυτός είναι ένα κορυφαίο φαινόμενο που θα στιγματίσει επιστημονικές διαδρομές και πορείες. «Εκείνο που θα πρέπει να δούμε είναι η καταστροφή και η πολιτική. Θεωρώ ότι θα αλλάξει τελείως η πολιτική της Τουρκίας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», τόνισε.
«Στην Τουρκία έχω πάει έξι φορές. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουμε κάνει 60 αποστολές. Ο σεισμός του 1999 ήταν τρομερός, ας ελπίσουμε να μην έχουμε τις ίδιες καταστροφές. Ας ελπίσουμε ότι έχει εκτονωθεί ήδη η ενέργεια και να μην έχουμε άλλο τέτοιο μεγάλο σεισμό, όμως, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», πρόσθεσε κλείνοντας.
Δεν υπέστη ζημιές ο πυρηνικός σταθμός Ακούγιου
Ο πυρηνικός σταθμός Aκούγιου δεν υπέστη ζημιές, σύμφωνα με τη ρωσική εταιρεία που τον κατασκευάζει. Οι δονήσεις απο τον εγκέλαδο και οι ισχυροί μετασεισμοί έγιναν αισθητές στο εργοστάσιο, χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις στο συγκρότημα, όπως μετέδωσε το Reuters.
«Οι ειδικοί μας δεν έχουν αποκαλύψει ζημιές σε κτηριακές κατασκευές, γερανούς και εξοπλισμό», δήλωσε η Αναστασία Ζοτέεβα, από τη ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom.
«Παρ’ όλα αυτά, πραγματοποιούμε εκτεταμένα διαγνωστικά μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι οι εργασίες κατασκευής και εγκατάστασης μπορούν να συνεχιστούν με ασφάλεια», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Εάν μείνει όρθια μόνον η Αγία Σοφία,
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ξαναβαπτιστώ.
Πληρώνουν τίς γενοκτονίες καί τά εγκλήματα πού έκαναν καί κάνουν στούς λαούς...καί ακόμα είμαστε στήν αρχή.!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠληρώνουν τίς γενοκτονίες καί τά εγκλήματα πού έκαναν καί κάνουν στούς λαούς...καί ακόμα είμαστε στήν αρχή.!
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφή3:55 ΗΡΕΜΗΣΕ...
ΜΕ ΤΗΝ ΜΌΝΗ ΔΙΆΦΟΡΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΝΌΤΙΑ ! ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΉΜΑΤΑ ΑΡΧΑΊΑ ΜΑΣ !!! 🇬🇷 ΤΡΈΛΑΝΑΝ ΚΌΣΜΟ.
ΠΡΙ ΠΕΊΤΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΜΛΚΙΑ ΠΡΈΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΚΈΦΤΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΆ 🇬🇷
ΚΑΙ ΝΑ ΈΧΕΤΕ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΒΟΎΛΗΣΗ.
ΟΧΙ ΚΟΝΣΈΡΒΑ ΟΤΙ ΑΚΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΚΑΗΦΕΝΕΔΕΣ.
Εκφράζω τήν γνώμη μου ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα κάθε πολίτης, 7:28μ.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆμα δέν σού αρέσει,(ή αλήθεια)
καί είσαι τουρκόσπορος ή ότι άλλο είσαι δέν μέ ενδιαφέρει.
Τότε ή Ελλάδα είχε αριστουργήματα,ΤΟΤΕ, τώρα είναι γεμάτη από κακουργήματα καί...προδότες.
Μήπως ανήκεις σ'αυτούς?
8:51
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΧΕΤΕ ΔΊΚΙΟ. ΕΤΣΙ ΜΕΊΝΕ.
ΣΉΜΕΡΑ 8 ΤΟΥ ΤΟΥΝΟΥ ΘΑ ΜΆΘΑΤΕ ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΌΣΟ ΑΦΟΡΆ ΤΟ ΘΈΜΑ ΣΕΙΣΜΌ ΚΛΠ. ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΘΕΊΑ ΠΕΣΑΝ ΚΤΊΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΊΠΛΑ ΚΕΡΑΊΑ ΆΘΙΚΤΑ ΑΣ ΠΟΎΜΕ Ε? ΚΙΟΛΑ ΜΕ 7 ΡΊΧΤΕΡ.
ΜΠΕΕΕ