Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Σύγχρονη Ιατρική : Ένα Κάστρο Χτισμένο στην Άμμο;

Μετάφραση: Απολλόδωρος. Επικίνδυνα δόγματα. Όλες οι επιστημονικές έρευνες στηρίζονται σε συγκεκριμένα δόγματα, συμπεριλαμβανομένης, ή ίσως ειδικά, της βιοϊατρικής. Είναι ευκολότερο για ορισμένους "επιστήμονες" να διαιωνίζουν ψευδείς δοξασίες από το να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, να εγκαταλείψουν μακροχρόνιες ιδέες και να ξεκινήσουν ξανά από το μηδέν....

Πολλοί επιστήμονες προτιμούν να ακολουθήσουν μοντέρνους ερευνητικούς τομείς προκειμένου να κερδίσουν διακρίσεις και να εξασφαλίσουν χρήματα από επιχορηγήσεις παρά να αμφισβητήσουν μακροχρόνιες πεποιθήσεις και δόγματα.

Αυτό ακριβώς έχει συμβεί με τη σύγχρονη ιατρική, επειδή διακυβεύονται πάρα πολλά χρήματα και πάρα πολλές φήμες. Αν δεν επιτρέπεται να το αμφισβητήσεις, τότε δεν πρόκειται για πραγματική επιστήμη.

Οι λανθασμένες θεωρίες στην ιατρική έχουν σπαταλήσει δισεκατομμύρια και έχουν προκαλέσει ανείπωτη ζημιά. Φανταστείτε αν έπρεπε να παραδεχτούν ότι τόσα χρόνια έρευνας και αμέτρητες ακαδημαϊκές καριέρες έχουν σπαταληθεί για την επιδίωξη ιδεών που δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα.

Χάρη στην ψευδοπανδημία των κοβιδίων, η διεφθαρμένη κατάσταση του ιατρικού κατεστημένου δεν ήταν ποτέ πιο προφανής σε τόσους πολλούς ανθρώπους.

--> Μη βλέπετε το κακό, μην ακούτε το κακό, μη μιλάτε για το κακό

Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους να πιστέψουν ότι το κάστρο της ιατρικής είναι χτισμένο σε θεμέλια από άμμο. Ωστόσο, ο επιστήμονας του Στάνφορντ John P. A. Ioannidis δημοσίευσε το 2005 μια μελέτη που αποδεικνύει ότι τα περισσότερα δημοσιευμένα ερευνητικά ευρήματα είναι ψευδή.

Η Marcia Angell η πρώτη γυναίκα που διετέλεσε αρχισυντάκτρια του New England Journal of Medicine έχει διερευνήσει εκτενώς τη διαφθορά της ιατρικής από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο Richard Horton, εκδότης του The Lancet, έγραψε ότι:

"Η υπόθεση κατά της επιστήμης είναι απλή: μεγάλο μέρος της επιστημονικής βιβλιογραφίας, ίσως το μισό, μπορεί απλώς να είναι αναληθές. Ταλαιπωρημένη από μελέτες με μικρά μεγέθη δείγματος, μικροσκοπικά αποτελέσματα, άκυρες διερευνητικές αναλύσεις και κατάφωρες συγκρούσεις συμφερόντων, σε συνδυασμό με την εμμονή για την επιδίωξη μοντέρνων τάσεων αμφιβόλου σημασίας, η επιστήμη έχει πάρει μια στροφή προς το σκοτάδι".

Υπάρχουν αμέτρητα θύματα ιατρογενών ασθενειών σε αμέτρητες on-line ομάδες υποστήριξης που κάποτε εμπιστεύονταν τους γιατρούς τους ότι είχαν το συμφέρον τους στο μυαλό τους και ότι τηρούσαν τον όρκο "πρώτα να μην κάνουμε κακό".

128.000 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο από σωστά συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθιστώντας τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μία από τις κύριες αιτίες θανάτου.

Είναι σαφές ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

--> Ο Dr. Harold Hillman γίνεται αποστάτης

Στην τελευταία του εργασία, ο διαβόητος βρετανός βιολόγος Χάρολντ Χίλμαν υποστήριξε ότι "η κυτταρική βιολογία βρίσκεται σε δεινή κατάσταση". Το έγγραφο αυτό δημοσιεύθηκε το 2011 και συνοψίζει το έργο της ζωής του που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970. Προειδοποίησε τους βιολόγους και τους κυτταροφυσιολόγους ότι κάτι δεν πάει καλά με τις ιδέες τους για το ανθρώπινο σώμα.

Στη δεκαετία του 1970 αυτός ο κυτταρολόγος και νευροβιολόγος άρχισε να αμφισβητεί την κυρίαρχη κυτταρική βιολογία και παρουσίασε στοιχεία που έδειχναν ότι το αποδεκτό μοντέλο του κυττάρου ήταν εντελώς λανθασμένο. Υποστήριξε ότι η δεινή κατάσταση της κυτταρικής βιολογίας ήταν ο λόγος που η ιατρική έρευνα απέτυχε να προσδιορίσει την αιτία και να παράσχει τη θεραπεία για τις περισσότερες ασθένειες.

"Κατά τη διάρκεια μιας ερευνητικής σταδιοδρομίας που διαρκεί περισσότερα από 50 χρόνια, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι ακόλουθες διαδικασίες είναι ακατάλληλες για τη μελέτη της βιολογίας των ζωντανών κυττάρων σε άθικτα ζώα και φυτά: υποκυτταρική κλασματοποίηση, ιστολογία, ιστοχημεία, ηλεκτρονική μικροσκοπία, μελέτες σύνδεσης, χρήση συνδέσμων, ανοσοκυτταροχημεία, φέτες ιστού, τεχνικές διάσπασης, αφυδάτωση, βαθιά κατάψυξη, ξήρανση με κατάψυξη, βρασμός, χρήση εξωκυτταρικών δεικτών, μελέτες υποδοχέων, μετρήσεις με patch clamp, ανεπαρκείς βαθμονομήσεις. Οι κύριες αντιρρήσεις για τις διαδικασίες αυτές είναι οι εξής: (i) αλλάζουν τις ιδιότητες των ιστών που μελετώνται σε μεγάλο βαθμό και σημαντικά- (ii) αγνοούν τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής- (iii) παράγουν τεχνουργήματα, πολλά από τα οποία είναι δισδιάστατα- (iv) δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ επαρκείς διαδικασίες ελέγχου γι' αυτές".

~ Dr. Harold Hillman

Αμφισβήτησε τις θεμελιώδεις αρχές της βιολογίας. Ήταν ένας αποστάτης που έθεσε την αναζήτηση της αλήθειας πάνω απ' όλα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι απόψεις του δεν ήταν δημοφιλείς σε πολλούς στην επικρατούσα τάση και αυτό έπληξε την καριέρα και τη φήμη του. Δυσκολεύτηκε να δημοσιεύσει το έργο του. Επιστημονικά περιοδικά της επικρατούσας τάσης απέρριπταν τις εργασίες του χωρίς λόγο και αρνούνταν να αναθεωρήσουν τα βιβλία του.

"Ο λόγος για τον οποίο είμαι τόσο αποφασισμένος είναι επειδή [τα κυρίαρχα ρεύματα] δεν θέλουν να ασχοληθούν. Και αν δεν ασχολούνται, τότε κατά τη γνώμη μου αυτό αποδεικνύει ότι είναι πιθανό να έχω δίκιο".

~ Dr Harold Hillman

Πολλοί επιστήμονες συμφώνησαν με τις συναρπαστικές ιδέες του Χίλμαν ιδιωτικά, αλλά δεν τον υποστήριζαν δημόσια από φόβο μήπως χάσουν τη χρηματοδότησή τους ή αμαυρώσουν τη φήμη τους. Πολλοί κορυφαίοι βιολόγοι αρνούνταν να συναντηθούν μαζί του για να συζητήσουν την έρευνά του. Ο στόχος του ήταν να ξεκινήσει μια συζήτηση και να προωθήσει μια παραγωγική συζήτηση για τη βελτίωση και την προώθηση της επιστημονικής γνώσης. Αντί να του δοθεί βήμα για να μοιραστεί το έργο του, τον έπνιξαν και τον γελοιοποίησαν. Σας θυμίζει κάτι;

Οι πραγματικοί επιστήμονες εκτιμούν την αλήθεια πάνω από τη φήμη και το οικονομικό κέρδος. Οι πραγματικοί επιστήμονες είναι πρόθυμοι να διακινδυνεύσουν τα πάντα για να αποκαλύψουν τα ψεύδη και τις λανθασμένες θεωρίες. Οι επιστήμονες που αγνοούν απροκάλυπτα τις αντιδημοφιλείς απόψεις ή αρνούνται να συζητήσουν δεν είναι αληθινοί επιστήμονες.

"Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι θεωρώ τις απόψεις μου αντιδημοφιλείς και όχι αιρετικές, καθώς δεν πιστεύω ότι οι επιστήμονες πρέπει να μιλούν με όρους δόγματος και αίρεσης. Στον καλύτερο δυνατό κόσμο, οι καλοί επιστήμονες που ακούνε αμφισβητήσεις των πεποιθήσεων, των υποθέσεων, των υποθέσεων, των διαδικασιών ή των συμπερασμάτων τους, θα πρέπει να εξετάζουν την κριτική αυτή με τη δέουσα προσοχή. Θα πρέπει να απαντούν μπαίνοντας σε πολιτισμένο διάλογο με τους επικριτές τους. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παραδεχθούν λάθη, αν χρειαστεί, και να αλλάξουν τις απόψεις τους. Τέτοιες αντιδράσεις δεν έχουν συμβεί".

~ Dr Harold Hillman

Ο Hillman υποστήριξε ότι οι συνήθεις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη των χαρακτηριστικών και της σύνθεσης των κυττάρων είναι εντελώς ακατάλληλες για το σκοπό τους. Ήταν ανένδοτος στο ότι οι διαδικασίες αυτές θα άλλαζαν τις ιδιότητες των κυττάρων περισσότερο από τις όποιες διαφορές εξετάζονται, οπότε τα όποια συμπεράσματα προέκυπταν με βάση αυτές τις διαδικασίες ήταν άκυρα.

Ισχυρίστηκε ότι η ηλεκτρονική μικροσκοπία είναι "χάσιμο χρόνου και χρημάτων", γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα του βιοϊατρικού κατεστημένου που θεωρεί την εφεύρεση του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου ως κομβικό σημείο στη βιοϊατρική έρευνα. Στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο μπορούν να εξεταστούν μόνο νεκροί ιστοί και όχι ζωντανά κύτταρα. Είναι τα ευρήματα που βασίζονται στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σχετικά με τους ζωντανούς οργανισμούς;

Το έργο του Hillman περιλαμβάνει αδιάσειστα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι πολλά από τα υποκυτταρικά οργανίδια στα οποία ορισμένοι επιστήμονες έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για να τα μελετήσουν είναι απλώς τεχνουργήματα της προετοιμασίας για την ιστολογία και την ηλεκτρονική μικροσκοπία. Αυτό περιλαμβάνει τόσο το σώμα Golgi όσο και το ενδοπλασματικό δίκτυο.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι κυτταρικοί υποδοχείς και τα κανάλια διαμεμβρανικών πρωτεϊνών δεν υπάρχουν με την κύρια αποδεκτή έννοια. Ένας από τους λόγους γι' αυτό είναι ότι αυτοί οι κυτταρικοί υποδοχείς δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτοί στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, παρά το γεγονός ότι το μέγεθός τους είναι εντός του εύρους ορατότητας.

Με θάρρος υπερασπίστηκε αυτό που πίστευε ότι είναι η αλήθεια. Παρά το γεγονός ότι η καριέρα και η φήμη του δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα, συνέχισε να δημοσιεύει τις ιδέες του μέχρι το θάνατό του.

"Αν κάνω λάθος, μόνο η φήμη μου έχει πληγεί. Αν έχω δίκιο, οι συνάδελφοι που αποδείχθηκαν λάθος μπορεί κάλλιστα να σπατάλησαν τον χρόνο και την καριέρα τους και να χρησιμοποίησαν αφελώς δημόσιους ή φιλανθρωπικούς πόρους. Θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει τον χρόνο και τους πόρους τους για να διεξάγουν πιο παραγωγική έρευνα".

~ Dr Harold Hillman

Όταν εξετάζουμε την τρέχουσα κατάσταση της ιατρικής, φαίνεται ότι η "πιο παραγωγική έρευνα" είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Έρευνα που δεν ακολουθεί το δόγμα και δεν χρηματοδοτείται από την ίδια τη φαρμακοβιομηχανία που έχει συμφέρον να διαιωνίζει λανθασμένες ιδέες όπως η πλάνη "ένα μικρόβιο, μία ασθένεια".

"Είναι απολύτως αξιοσημείωτο το πόσο ανεπιτυχής ήταν αυτού του είδους η έρευνα. Αν κάποιος γνώριζε τους βασικούς μηχανισμούς, των οποίων η αποδιοργάνωση προκαλεί ασθένειες, θα μπορούσε στη συνέχεια να σχεδιάσει λογικές παρεμβάσεις για να αποτρέψει την ανάπτυξή τους".

~ Dr Harold Hillman

Μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η σύγχρονη ιατρική είναι εξαιρετικά προηγμένη, αλλά η αιτία των περισσότερων ασθενειών παραμένει προφανώς "άγνωστη". Οι περισσότεροι γιατροί έχουν μια μηχανιστική, αναγωγιστική άποψη για την ασθένεια, πιστεύοντας συχνά ότι η ασθένεια προκύπτει λόγω "γενετικής" ή ότι το σώμα είναι απλώς επιρρεπές στο να κάνει λάθη.

"Πιστεύεται ευρέως ότι η ιατρική έρευνα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν πολύ επιτυχημένη... Είναι απολύτως αξιοσημείωτο το πόσο ανεπιτυχής ήταν αυτού του είδους η έρευνα. Αν κάποιος γνώριζε τους βασικούς μηχανισμούς, των οποίων η αταξία προκαλεί την ασθένεια, θα μπορούσε στη συνέχεια να σχεδιάσει λογικές παρεμβάσεις για να αποτρέψει την ανάπτυξή τους... είναι αλήθεια ότι το κόστος της αποτυχίας μέχρι τώρα ήταν υψηλό. Η πιο παράδοξη πτυχή της επιστημονικής έρευνας είναι ότι πιστεύεται ευρέως ότι είναι αντικειμενική...".

~ Dr Harold Hillman

Ο Hillman επέκρινε επίσης την έλλειψη επαρκών πειραμάτων ελέγχου που πραγματοποιούνται στη βιοϊατρική έρευνα. Τα κατάλληλα πειράματα ελέγχου αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της καλής επιστήμης, διασφαλίζοντας ότι οι μεταβλητές, εκτός από αυτή που εξετάζεται, δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα του πειράματος.

"Τα πειράματα ελέγχου για τις επιδράσεις των αντιδραστηρίων και των χειρισμών που χρησιμοποιούνται στα αποτελέσματα των πειραμάτων είναι κατάφωρα ανεπαρκή".

~ Dr Harold Hillman

Ο Hillman αμφισβήτησε επίσης τη χρήση καλλιεργειών ιστών για ιστολογική ανάλυση με επιτακτική λογική. Τα κύτταρα σε καλλιέργεια έχουν σημαντικά διαφορετική μορφολογία, βιοχημεία και περιβάλλον από τα κύτταρα από τα οποία προήλθαν.

"Οι ιστοκαλλιέργειες είναι παρόμοιες με τον ιστό από τον οποίο προέρχονται με ορισμένους τρόπους και πολύ διαφορετικές με άλλους τρόπους. Είναι σαφές ότι αν και υπάρχουν μερικές κοινές ιδιότητες, υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα, όσον αφορά τη χρησιμότητα των καλλιεργειών ιστών ως πηγών πληροφοριών για τα κύτταρα σε άθικτα ζώα".

~ Dr Harold Hillman

--> Ιολογία- Βουντού Επιστημονισμός

Το έργο του Hillman αμφισβητεί την ιολογία όσο και την κυτταρική βιολογία και τη νευροβιολογία. Ο κόσμος αφυπνίζεται σιγά σιγά για την ψευδοεπιστημονική φύση της ιολογίας εξαιτίας της ψευδοπανδημίας που προκλήθηκε σε όλους μας.

Οι "ιοί" μπορούν να γίνουν αντιληπτοί μόνο στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο με διαδικασίες που περιλαμβάνουν βαρέα μέταλλα, αφυδάτωση, χαμηλή πίεση, βομβαρδισμό ηλεκτρονίων και ακτινοβολία ακτίνων Χ. Είναι οι ιοί πραγματικές φυσικές δομές ή είναι τεχνουργήματα αυτών των σκληρών συνθηκών;

Οι επιδράσεις των "ιών" μελετώνται σε κυτταροκαλλιέργειες και οι περισσότερες κυτταροκαλλιέργειες αναπτύσσονται από εμβρυϊκό ιστό, καρκινικό ιστό, βλαστικά κύτταρα ή κύτταρα πιθήκων, των οποίων οι ιδιότητες είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες του ενήλικου ανθρώπινου ιστού. Είναι κάτι από αυτά σχετικό με την κατανόηση της μολυσματικότητας των ιών στους ανθρώπους;

Οι κορονοϊοί υποτίθεται ότι συναρμολογούνται στη διεπιφάνεια ενδοπλασματικού δικτύου-Golgi, αλλά αν ο Hillman έχει δίκιο και το ενδοπλασματικό δίκτυο και το σώμα Golgi είναι τεχνουργήματα της ιστολογικής παρασκευής και της ηλεκτρονικής μικροσκοπίας είναι η υποτιθέμενη κατανόηση της συναρμολόγησης των ιών εντελώς λανθασμένη;

Διαφορετικές κυτταρικές καλλιέργειες παρασκευάζονται με διαφορετικές διαδικασίες σε διαφορετικά χημικά διαλύματα για την καλλιέργεια "ιών". Θα μπορούσε αυτό να εξηγήσει γιατί μόνο ορισμένα κύτταρα μπορούν να καλλιεργήσουν "ιούς" αλλά άλλα όχι; Ο SARS-CoV2 δεν μπορεί να μολύνει πολλές ανθρώπινες κυτταρικές σειρές αλλά μπορεί να μολύνει νεφρικά κύτταρα πιθήκων, πράγμα που δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα υποτιθέμενο ανθρώπινο παθογόνο.

Οι ιοί υποτίθεται ότι προσδένονται σε υποδοχείς κυττάρων ξενιστών ως το πρώτο βήμα για την είσοδο, αλλά αν ο Hillman έχει δίκιο οι μακρομοριακοί κυτταρικοί υποδοχείς δεν υπάρχουν πραγματικά.

Δεν έχουν γίνει επαρκείς έλεγχοι για να εξεταστούν οι επιδράσεις των εργαστηριακών συνθηκών, των σωματικών υγρών, των αντιβιοτικών και άλλων χημικών ουσιών στις κυτταροκαλλιέργειες, οπότε πώς μπορούν οι ιολόγοι να είναι σίγουροι ότι είναι ο "ιός" που προκαλεί τυχόν παρατηρούμενες κυτταροπαθητικές επιδράσεις και όχι οι ίδιες οι χημικές ουσίες και οι συνθήκες;

Το βιοϊατρικό κατεστημένο έχει επιλέξει να αγνοήσει όλα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα. Δυστυχώς, το επίπεδο της κριτικής σκέψης και της ριζοσπαστικής αμφισβήτησης του Hillman είναι σπάνιο και συχνά απουσιάζει εντελώς από τη σύγχρονη βιοϊατρική επιστήμη.

Η κοφτερή του διάνοια και οι ικανότητες κριτικής σκέψης του αποτελούσαν απειλή για το επιστημονικό κατεστημένο. Έθεσε σε κίνδυνο την καριέρα και τη φήμη του για να αποκαλύψει τις αδυναμίες της καθιερωμένης βιοϊατρικής γνώσης.

Τι θα γινόταν όμως αν είχε δίκιο; Τι γίνεται αν το κάστρο της σύγχρονης ιατρικής είναι πράγματι χτισμένο σε θεμέλια από άμμο; Θα ξεχαστεί το έργο του ή θα είναι άλλοι αρκετά γενναίοι για να συνεχίσουν από εκεί που το άφησε;


Αναφορές

1) John P. A. Ioannidis “Why Most Published Research Findings Are False.” PLoS Med. 2005 Aug; 2(8): e124.

2) Marcia Angell M.D “The Truth About the Drug Companies-How they deceive us and what to do about it.”

3) Richard Horton “Offline: What is medicine’s 5 sigma?” Lancet Comment| Volume 385, ISSUE 9976, P1380, April 11, 2015

4) Harold Hillman “Cell Biology is Currently in Dire Straits.”

5) Harold Hillman “A Career in Neurobiology.”

6) A Biomedical Scientist “Virology’s Voodoo Scientism is Not Real Science.” The Expose.


---Δικτυογραφία :

Modern Medicine: A Castle Built on Sand? - Truth Comes to Light

https://truthcomestolight.com/modern-medicine-a-castle-built-on-sand/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive