Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Η πρώτη υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε σε παραλία της Ρόδου. ΦΩΤΟ

Η πρώτη υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε σε παραλία της Ρόδου

Με μοναδικό εργαλείο μια ξύλινη παλέτα και πολλή φαντασία, η Γιούλα Κωνσταντάκη, φιλόλογος  από τον Έμπωνα της Ρόδου και οι μαθητές της, δημιούργησαν μια υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη για μικρούς και μεγάλους στην παραλία «Κοπριά»....

 «Διατηρώ φιλολογικό εργαστήριο  και μιλάω πολύ συχνά στους μαθητές μου για τη σημασία των βιβλίων. Τα λατρεύω τα βιβλία, όπως επίσης λατρεύω και τη συγκεκριμένη παραλία. Είναι ένας κρυμμένος παράδεισος.  

Είχα λοιπόν την ιδέα να δημιουργήσω εκεί μια αυτοσχέδια βιβλιοθήκη για τους λουόμενους.  Με τη βοήθεια των μαθητών μου βάψαμε την παλέτα και τοποθετήσαμε τα βιβλία» αναφέρει στη «Ροδιακή» η κ. Κωνσταντάκη.

Η πρωτότυπη ιδέα ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους που τις τελευταίες μέρες φέρνουν βιβλία κάθε κατηγορίας για τη συλλογή της βιβλιοθήκης ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να πάρει κάποιο βιβλίο ακόμα και στο σπίτι του αρκεί να το ανταλλάξει αφήνοντας στη βιβλιοθήκη ένα άλλο. «Η παραλία έχει γεμίσει με παιδιά που διαβάζουν. Ελπίζω η ιδέα να εφαρμοστεί και σε άλλες παραλίες και να διαδοθεί αυτή  η αγάπη για τα βιβλία», τονίζει η κ. Κωνσταντάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive