Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Το Στομάχι Δεν Χωνεύει την Τροφή - Χωνέψτε Το Αυτό!

Μάθετε και κατανοήστε την επιστήμη της πραγματικής λειτουργίας του στομάχου! Ο επιστημονικός σχολιασμός που ακολουθεί είναι είκοσι πέντε σημαντικά σημεία που πρέπει να κατανοήσετε σχετικά με τον πραγματικό σκοπό του στομάχου...τη φυσιολογία της πέψης, τη δημιουργία διττανθρακικού νατρίου (NaHCO3) και υδροχλωρικού οξέος (HCL) στο βλεννογόνο του στομάχου, την κατάποση πρωτεϊνών, γαλακτοκομικών, τυριών και ζάχαρης σε οποιαδήποτε μορφή και πώς η όξινη/αλκαλική βιοχημεία, η φυσιολογία και η ανατομία σχετίζονται με την υγεία, την ασθένεια και τη νόσο.

Δυστυχώς, οι σύγχρονοι ιατροί και επιστήμονες καθώς και οι εναλλακτικοί θεραπευτές και οι λαϊκοί άνθρωποι ΔΕΝ κατανοούν πώς δημιουργούνται τα οξέα/βάσεις στο σώμα και η έναρξη της λανθάνουσας ιστικής οξέωσης στον κολλοειδή συνδετικό ιστό ή το "Schade". Καλώς ήρθατε στον 21ο αιώνα και στη "Νέα Βιολογία" του Dr. Young.

--> Πώς δημιουργούνται τα οξέα/βάσεις στο σώμα;

1).- Τα παρειακά ή καλυπτικά κύτταρα του στομάχου διασπούν το χλωριούχο νάτριο του αίματος. Το νάτριο χρησιμοποιείται για να συνδεθεί με το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα και να σχηματίσει το αλκαλικό άλας, το διττανθρακικό νάτριο ή NaHCO3. Η βιοχημεία είναι: H20 + CO2 + NaCl = NaHCO3 + HCL. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το στομάχι ονομάζεται όργανο αλκαλοποίησης και ΟΧΙ όργανο πέψης. Το στομάχι ΔΕΝ χωνεύει τις τροφές ή τα υγρά που προσλαμβάνετε, αλκαλοποιεί τις τροφές και τα υγρά που προσλαμβάνετε.

2).- Για κάθε μόριο διττανθρακικού νατρίου (NaHCO3) που παράγεται, παράγεται ένα μόριο υδροχλωρικού οξέος (HCL), το οποίο εκκρίνεται στο λεγόμενο πεπτικό σύστημα - συγκεκριμένα στο στομάχι (τις γαστρικές κοιλότητες στο στομάχι) - για να αποβληθεί. Επομένως, το HCL είναι ένα όξινο απόβλητο του διττανθρακικού νατρίου που δημιουργείται από το στομάχι για να αλκαλοποιήσει τις τροφές και τα υγρά που προσλαμβάνονται.

3).- Το ιόν χλωρίου από το χλωριούχο νάτριο (αλάτι) συνδέεται με ένα οξύ ή πρωτόνιο σχηματίζοντας HCL ως απόβλητο προϊόν της παραγωγής διττανθρακικού νατρίου. Το HCL έχει pH 1 και είναι εξαιρετικά τοξικό για τον οργανισμό και αιτία δυσπεψίας, γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, έλκους και καρκίνου.

4).- Όταν μεγάλες ποσότητες οξέων, συμπεριλαμβανομένου του HCL, εισέρχονται στο στομάχι από ένα πλούσιο γεύμα ζωικής πρωτεΐνης ή γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το κρέας και το τυρί, το οξύ αποσύρεται από το νοικοκυριό οξέων-βάσεων. Ο οργανισμός θα πέθαινε αν η προκύπτουσα αλκάλωση - ή NaHCO3 (πλημμύρα βάσεων) ή πλεόνασμα βάσεων - που δημιουργείται από το στομάχι δεν απορροφούνταν από τους αλκαλόφιλους αδένες που χρειάζονται αυτές τις γρήγορες βάσεις προκειμένου να δημιουργήσουν τις ισχυρές εκκρίσεις διττανθρακικού νατρίου. Αυτοί οι αδένες και τα όργανα είναι το στομάχι, το πάγκρεας, οι αδένες του Brunner (μεταξύ του πυλωρού και των διασταυρώσεων των χοληφόρων και παγκρεατικών πόρων), οι αδένες του Lieberkuhn στο ήπαρ και η χολή του με τις ισχυρές ικανότητες δέσμευσης οξέων που πρέπει να απελευθερώσει στο ιδιαίτερα όξινο κρέας και τυρί για να ρυθμιστούν τα ισχυρά οξέα του νιτρικού, θειικού, φωσφορικού, ουρικού και γαλακτικού οξέος.

5).- Όταν προσλαμβάνεται ένα πλούσιο γεύμα ζωικής πρωτεΐνης και γαλακτοκομικών προϊόντων, το στομάχι αρχίζει να παράγει και να εκκρίνει διττανθρακικό νάτριο (NHCO3) για να αλκαλοποιήσει τα οξέα από την προσλαμβανόμενη τροφή. Αυτό προκαλεί απώλεια των αλκαλικών αποθεμάτων και αύξηση των οξέων ή/και του HCL που βρίσκονται στις γαστρικές κοιλότητες του στομάχου. Αυτά τα οξέα ή/και HCL προσλαμβάνονται από το αίμα, γεγονός που μειώνει το pH του πλάσματος του αίματος. Το αίμα εξαλείφει αυτή την αύξηση του γαστρεντερικού οξέος ρίχνοντάς το στους χώρους του Pishinger.

6).- Ο χώρος που περικλείεται από αυτές τις όλο και λεπτότερες ίνες ονομάζεται χώρος του Pishinger ή εξωκυττάριος χώρος που περιέχει τα υγρά που λούζουν και τρέφουν κάθε κύτταρο, ενώ παράλληλα απομακρύνουν τα όξινα απόβλητα από τα ίδια αυτά κύτταρα. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το όργανο αυτό στα αμερικανικά βιβλία φυσιολογίας. Υπάρχει αναφορά στον εξωκυττάριο χώρο, αλλά όχι σε κάποιο όργανο που αποθηκεύει οξέα από το μεταβολισμό και τη διατροφή, όπως ο νεφρός. Ονομάζω αυτό το όργανο "προ-νεφρό" επειδή αποθηκεύει τα μεταβολικά και γαστρεντερικά οξέα μέχρι να ρυθμιστούν και να αποβληθούν μέσω του δέρματος, του ουροποιητικού συστήματος ή του εντέρου.

7).- Μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε ζωικές πρωτεΐνες ή γαλακτοκομικά προϊόντα, το pH των ούρων γίνεται αλκαλικό. Η κατάποση κρέατος και τυριού προκαλεί αντίδραση με όξινο τρόπο στον οργανισμό με την παραγωγή θειικού, φωσφορικού, νιτρικού, ουρικού, γαλακτικού, ακετυλαλδεΰδης και αιθανικού οξέος, αντίστοιχα, αλλά και μέσω του σχηματισμού και της απέκκρισης βάσης στα ούρα. Επομένως, η κατανάλωση κρέατος και τυριού προκαλεί διπλή απώλεια βάσεων που οδηγεί σε οξέωση των ιστών και τελικά σε ασθένειες, ιδίως φλεγμονές και εκφυλιστικές ασθένειες.

8).- Κατά τη διάρκεια βαριάς άσκησης, εάν το γαλακτικό οξύ που προκύπτει δεν προσροφηθεί από τις ίνες κολλαγόνου, τους ειδικούς οξυγονοσυλλέκτες του σώματος, ο οργανισμός θα πέθαινε. Η συνολική συλλογή αυτών των ινών είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος που ονομάζεται SCHADE, το όργανο του κολλοειδούς συνδετικού ιστού. ΚΑΜΙΑ ανταλλαγή υγρών δεν γίνεται μεταξύ του αίματος και των κυττάρων του παρεγχύματος ή αντίστροφα, αν δεν περάσει από αυτό το όργανο του συνδετικού ιστού. Αυτό το όργανο συνδέει και συγκρατεί τα πάντα στο σώμα μας στη θέση τους. Το όργανο αυτό αποτελείται από συνδέσμους, τένοντες, συνδέσμους και τις λεπτότερες ίνες που γίνονται η σκαλωσιά που κρατάει κάθε κύτταρο στο σώμα μας στη θέση του. Όταν τα οξέα αποθηκεύονται σε αυτό το όργανο, το οποίο περιλαμβάνει τους μύες, αναπτύσσονται φλεγμονές και πόνος. Η παραγωγή γαλακτικού οξέος αυξάνεται με την κατανάλωση γάλακτος, τυριού, γιαουρτιού, βουτύρου και κυρίως παγωτού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχω δηλώσει, "το οξύ είναι πόνος και ο πόνος είναι οξύ". Δεν μπορείτε να έχετε το ένα χωρίς το άλλο. Αυτή είναι η αρχή της λανθάνουσας οξέωσης των ιστών που οδηγεί σε ερεθισμό, φλεγμονή και εκφυλισμό των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων.

9).- Όσο περισσότερη οξύτητα δημιουργείται από την κατανάλωση κρέατος, τυριού, γάλακτος ή παγωτού τόσο περισσότερα γαστρεντερικά οξέα προσροφώνται στις ίνες κολλαγόνου για να εξουδετερωθούν και τόσο λιγότερο διττανθρακικό νάτριο ή NaHCO3 που προσλαμβάνεται από τους αλκαλόφιλους αδένες. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά δυναμικού μεταξύ των προσροφημένων οξέων και της ποσότητας NaHCO3 που παράγεται με κάθε γεύμα, τόσο περισσότερο ή λιγότερο αλκαλικοί είναι οι αλκαλόφιλοι αδένες όπως το πάγκρεας, η χοληδόχος κύστη, οι πυλωροί αδένες, το αίμα κ.λπ. Η δύναμη δέσμευσης οξέων του συνδετικού ιστού, του αίματος και των αλκαλόφιλων αδένων εξαρτάται από το αλκαλικό απόθεμα, το οποίο μπορεί να προσδιοριστεί μέσω του pH του αίματος, των ούρων και του σάλιου, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης ζωντανού και αποξηραμένου αίματος, όπως διδάσκει ο Dr. Robert O. Young. Το pH του σάλιου είναι μια ένδειξη των αποθεμάτων αλκαλίων στους αλκαλόφιλους αδένες και το pH των ούρων είναι μια ένδειξη του pH των υγρών που περιβάλλουν τα κύτταρα ή του χώρου του Pishinger.

10).- Η ισοδομή του αίματος διατηρεί το pH του αίματος απωθώντας γαστρεντερικά ή μεταβολικά οξέα στον συνδετικό ιστό ή στον χώρο του Pishinger. Το αίμα δίνει στα ούρα την ίδια ποσότητα οξέος που λαμβάνει από τους ιστούς και το ήπαρ, ώστε να μπορεί να διατηρήσει την ισο-μορφή του. Μια ανεπάρκεια βάσεων σχετίζεται πάντα με την επιδείνωση της ικανότητας απόθεσης των συνδετικών ιστών ή του χώρου του Pishinger. Όσο διατηρείται η ισο-δομή του αίματος, τα ούρα -που προέρχονται από το αίμα- παραμένουν πιστή αντανάκλαση της οξεοβασικής ρύθμισης, όχι του αίματος, αλλά των ιστών. Συνεπώς, τα ούρα είναι προϊόν απέκκρισης των ιστών και όχι του αίματος. Έτσι, όταν εξετάζετε το pH των ούρων, εξετάζετε το pH των ιστών.

11).- Η λανθάνουσα "οξέωση" είναι η κατάσταση που υπάρχει όταν δεν υπάρχουν αρκετές βάσεις στους αλκαλόφιλους αδένες επειδή έχουν καταναλωθεί στη διαδικασία εξουδετέρωσης των οξέων που προσροφώνται στις ίνες κολλαγόνου. Αυτό οδηγεί σε αντισταθμισμένη "οξέωση". Αυτό σημαίνει ότι το pH του αίματος δεν έχει αλλάξει, αλλά άλλα συστήματα του σώματος έχουν αλλάξει. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε αποσυμπιεσμένη "οξέωση", όπου τα αλκαλικά αποθέματα του αίματος καταναλώνονται και το pH του αίματος μεταβάλλεται. Η αποσυμπιεσμένη "οξέωση" μπορεί να προσδιοριστεί με την εξέταση του pH του αίματος, του pH των ούρων και του pH του σάλιου. Η μείωση των αλκαλικών αποθεμάτων του οργανισμού συμβαίνει εξαιτίας της υπερ-πρωτεϊνοποίησης, (τρώγοντας κρέας και τυρί!)ή της υπερβολικής ποσότητας πρωτεϊνών, και της υπερ-ανθρακοποίησης, ή της υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι 80 έως 90 ετών είναι όλοι συρρικνωμένοι και μοιάζουν με δαμάσκηνα. Έχουν πολύ λίγα ή καθόλου αλκαλικά αποθέματα στους αλκαλόφιλους αδένες τους. Όταν όλα τα αλκαλικά μέταλλα τελειώνουν, το ίδιο συμβαίνει και με εσάς και η μπαταρία σας εξαντλείται. Η φόρτιση της κυτταρικής σας μπαταρίας μπορεί να μετρηθεί με τον έλεγχο του ORP ή του δυναμικού οξειδωτικής αναγωγής του αίματος, των ούρων ή του σάλιου χρησιμοποιώντας ένα μετρητή ORP. Καθώς γίνεστε πιο όξινοι, αυτό το δυναμικό ενέργειας ή το ORP αυξάνεται.

12).- Εάν δεν έχει απομείνει αρκετή βάση μετά το γεύμα με κρέας και τυρί ή το γεύμα με σούργελα, ή αρκετή βάση για να εξουδετερώσει και να καθαρίσει τα οξέα που είναι αποθηκευμένα στους συνδετικούς ιστούς, αναπτύσσεται μια σχετική ανεπάρκεια βάσεων που οδηγεί σε λανθάνουσα οξέωση των ιστών. Όταν συμβαίνει αυτό, το συκώτι και το πάγκρεας στερούνται επαρκών αλκαλικών χυμών για να εξασφαλίσουν τη σωστή αλκαλοποίηση της τροφής στο στομάχι και το λεπτό έντερο.

13).- Η πέψη ή η αλκαλοποίηση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αρκετούς από αυτούς τους αλκαλικούς χυμούς για το συκώτι και το πάγκρεας κ.λπ. και έτσι το στομάχι πρέπει να παράγει περισσότερο οξύ προκειμένου να παράγει αρκετή βάση, μέχρι ναυτίας, και μπορεί κανείς να αναπτύξει δυσπεψία, ναυτία, παλινδρόμηση οξέος, ΓΟΠ, έλκη, καρκίνο του οισοφάγου και καρκίνο του στομάχου. Όλα αυτά τα συμπτώματα δεν είναι αποτέλεσμα του υπερβολικού οξέος ή του HCL στο στομάχι. Αντιθέτως, είναι αποτέλεσμα της πολύ λίγης βάσης με τη μορφή διττανθρακικού νατρίου!

14).- Επομένως, το στομάχι ΔΕΝ είναι όργανο πέψης, όπως διδάσκεται σήμερα σε ΟΛΑ τα βιολογικά και ιατρικά κείμενα, ΑΛΛΑ όργανο συνεισφοράς ή απόθεσης. Η λειτουργία του είναι να εναποθέτει αλκαλικούς χυμούς στο στομάχι για να αλκαλοποιήσει την τροφή και στο αίμα για να τους μεταφέρει στους αλκλόφιλους αδένες!!!!

15).- Υπάρχει ένας καθημερινός ρυθμός σε αυτή την άμπωτη και ροή των οξέων βάσεων των υγρών του σώματος. Τα αποθηκευμένα οξέα κινητοποιούνται από τους συνδετικούς ιστούς και τους χώρους του Pishinger ενώ κοιμόμαστε.

Αυτά τα οξέα φτάνουν στη μέγιστη συγκέντρωσή τους (παλίρροια βάσης) σε αυτό το υγρό και κατ' επέκταση στα ούρα (γύρω στις 2 π.μ. είναι τα πιο όξινα). Η περιεκτικότητα των ούρων σε οξέα αντικατοπτρίζει άμεσα την περιεκτικότητα σε οξέα του υγρού στους χώρους του Pishinger, τα διαμερίσματα εξωκυττάριων υγρών του σώματος. Από την άλλη πλευρά, οι χώροι του Pishinger γίνονται πιο αλκαλικοί γύρω στις 2 μ.μ. (η πλημμύρα βάσεων), καθώς τότε παράγεται το περισσότερο διττανθρακικό νάτριο (NaHCO3) από τα καλυπτικά κύτταρα του στομάχου για να αλκαλοποιηθεί η τροφή και το ποτό που έχουμε προσλάβει.

16).- Εάν τα ούρα σας δεν είναι αλκαλικά μέχρι τις 2 μ.μ., βρίσκεστε σίγουρα σε ΟΞΕΙΔΙΚΗ κατάσταση και έχετε έλλειψη αλκαλικών αποθεμάτων. Το pH των ούρων θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 6,8 και 8,4, αλλά ιδανικά 7,2 ή περισσότερο.

17).- Μετά από ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή κρέας ή τυρί, τα ελεύθερα οξέα που σχηματίζονται όπως το θειικό, το φωσφορικό, το ουρικό και το νιτρικό οξύ κολλάνε στις ίνες κολλαγόνου για να απομακρυνθούν από το αίμα και να προστατεύσουν το ευαίσθητο pH του αίματος στο 7,365. Τα ιόντα Η+ ή πρωτόνια από αυτά τα οξέα εξουδετερώνονται από την επόμενη πλημμύρα βάσεων, το διττανθρακικό νάτριο που παράγεται μετά το γεύμα. Το ιόν Η+ ή πρωτόνιο συνδυάζεται με το ανθρακικό ή HCO3, μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ, H2CO3, το οποίο μετατρέπεται σε CO2 και H2O. Τα θειικά και άλλα οξέα από τις πρωτεΐνες εξουδετερώνονται ως εξής όπου το HR αντιπροσωπεύει οποιοδήποτε οξύ με το R ως την όξινη ρίζα του (SO4, PO4 ή NO3) HR + NaHCO3 <=> H2O + NaR (Ca, Mg, K)+ CO2.

18).- Οι ιατροί και οι ειδήμονες δεν διδάσκονται στην ιατρική σχολή και επομένως δεν κατανοούν ή δεν αναγνωρίζουν τη λανθάνουσα ιστική οξέωση. Κατανοούν και αναγνωρίζουν την αντισταθμισμένη οξέωση και την αποσυμπιεσμένη οξέωση. Στην αντισταθμισμένη οξέωση, η αναπνοή αυξάνεται προκειμένου να εκτονωθεί περισσότερο ανθρακικό οξύ το οποίο μειώνει το PCO2 λόγω των μειωμένων ανθρακικών ή HCO3. Όταν ο ρυθμός της αναπνοής δεν μπορεί πλέον να γίνει ταχύτερος και όταν οι νεφροί δεν μπορούν πλέον να αυξήσουν τη λειτουργία τους για να αντεπεξέλθουν στο όξινο φορτίο, τότε το pH του αίματος αρχίζει να αλλάζει από pH 7,365 σε 7,3 και στη συνέχεια σε 7,2. Σε pH αίματος 6,95 η καρδιά χαλαρώνει και ο πελάτης πέφτει σε κώμα ή πεθαίνει.

19).- Ο μεταβολισμός μιας φυσιολογικής διατροφής ενός ενήλικα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή 50 έως 100 meq H+ ή πρωτονίων ανά ημέρα, τα οποία πρέπει να αποβληθούν, αν πρόκειται να διατηρηθεί η οξεοβασική ισορροπία των ούρων. Ένα meq είναι ένα μιλιγκράμ ισοδύναμο το οποίο είναι μια έκφραση της συγκέντρωσης ουσίας ανά λίτρο διαλύματος, που υπολογίζεται διαιρώντας τη συγκέντρωση σε χιλιοστόγραμμα ανά 100 χιλιοστόλιτρα με το μοριακό βάρος. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει δύο βασικά στάδια- 1) την επαναρρόφηση του διηθημένου διττανθρακικού νατρίου ή NaHCO3 και, 2) την απέκκριση των 50 έως 100 meq H+ ή πρωτονίων που παράγονται κάθε μέρα από το σχηματισμό τιτλοποιήσιμης οξύτητας και NH4+ ή αμμωνίου. Και τα δύο στάδια περιλαμβάνουν έκκριση H+ ή πρωτονίων από τα κύτταρα του νεφρού στα ούρα.

20).- Το διττανθρακικό νάτριο (NaHCO3) πρέπει να επαναρροφηθεί στην κυκλοφορία του αίματος, δεδομένου ότι η απώλεια NaHCO3 θα αυξήσει το καθαρό όξινο φορτίο και θα μειώσει τη συγκέντρωση NaHCO3 στο πλάσμα. Η απώλεια NaHCO3 στα ούρα είναι ισοδύναμη με την προσθήκη H+ στον οργανισμό, αφού και τα δύο προέρχονται από τη διάσπαση του H2CO3 ή του ανθρακικού οξέος.

21).- Η βιοχημεία είναι: CO2 + H2O = H2CO3 = HCO3 + H+. Το φυσιολογικό άτομο πρέπει να επαναρροφά 4300 meq NaHCO3 κάθε μέρα! Τα εκκρινόμενα ιόντα Η+ ή πρωτόνια παράγονται εντός των νεφρικών κυττάρων από τη διάσπαση του Η2Ο ή του νερού. Η διαδικασία αυτή έχει επίσης ως αποτέλεσμα την ισοδύναμη παραγωγή OH- ή ιόντων υδροξυλίου. Τα ιόντα ΟΗ- δεσμεύονται στην ενεργό περιοχή που περιέχει ψευδάργυρο της ενδοκυττάριας καρβονικής ανυδράσης- στη συνέχεια συνδυάζονται με CO2 για να σχηματίσουν ιόντα HCO3- τα οποία απελευθερώνονται πίσω στα νεφρικά κύτταρα και επιστρέφουν στη συστηματική κυκλοφορία. Δεύτερον, το διαιτητικό όξινο φορτίο αποβάλλεται με την έκκριση ιόντων Η+ ή πρωτονίων από τα νεφρικά κύτταρα στα ούρα. Αυτά τα ιόντα H+ ή πρωτονίων μπορούν να κάνουν ένα από τα εξής δύο πράγματα: τα ιόντα H+ ή πρωτονίων μπορούν να συνδυαστούν με τους ρυθμιστικούς παράγοντες των ούρων, ιδιαίτερα με το HPO4, σε μια διαδικασία που ονομάζεται τιτλοδοτούμενη οξύτητα (Η βιοχημεία είναι: H+ + HPO4 = H2PO4) ή το ρυθμιστικό σύστημα φωσφορικών ή τα ιόντα H+ ή πρωτονίων μπορούν να συνδυαστούν με αμμωνία (NH3) για να σχηματίσουν αμμώνιο ως εξής NH3 + H+ = NH4.

22).- Αυτή η αμμωνία παγιδεύεται και συγκεντρώνεται στους νεφρούς ως αμμώνιο, το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται με τα ούρα.

23).- Σε απόκριση σε όξινο φορτίο, το 36% του Η+ ή των πρωτονίων πηγαίνει ενδοκυτταρικά σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση Na+ (νατρίου) στην κυκλοφορία του αίματος. Το 15% του οξέος πηγαίνει ενδοκυτταρικά σε αντάλλαγμα για Κ+ (κάλιο) - συνηθισμένο στους διαβητικούς. Το 6% του Η+ ή του πρωτονίου ή του οξέος πηγαίνει απευθείας στο κύτταρο για να ρυθμιστεί από ενδοκυτταρικές διεργασίες. Το 43% αποθηκεύεται εξωκυτταρικά ως NaHCO3- ή διττανθρακικό νάτριο που συνδυάζεται με το H+ ή το πρωτόνιο για να σχηματίσει H2CO3 ή ανθρακικό οξύ το οποίο διασπάται σε CO2 ή διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται από τους πνεύμονες. Το 10% του CO2 ή του διοξειδίου του άνθρακα αποβάλλεται μέσω των πνευμόνων και το 90% χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για την επαναρρόφηση αλκαλικών μετάλλων και την παραγωγή διττανθρακικού νατρίου για τη ρυθμιστική προστασία των γαστρεντερικών και μεταβολικών οξέων.

Η βιοχημεία είναι η εξής: CO2 + H2O = H2CO3 = HCO3 + H+.

24).- Από όλους τους τρόπους με τους οποίους ο οργανισμός μπορεί να ρυθμίσει τα μεταβολικά και διατροφικά οξέα, η απέκκριση των πρωτεϊνών (η κατανάλωση κρέατος και τυριού) που δημιουργούν υπολείμματα οξέων είναι η μόνη διαδικασία που δεν προσθέτει διττανθρακικό νάτριο πίσω στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό δημιουργεί μια απώλεια βάσεων η οποία είναι ο πρόδρομος όλων των ασθενειών και των παθήσεων. Μακροπρόθεσμα, ο μόνος τρόπος για να αντικαταστήσετε αυτές τις χαμένες βάσεις είναι να τρώτε περισσότερες αλκαλικές πράσινες τροφές πλούσιες σε ηλεκτρόνια και πολυακόρεστα λίπη μακράς αλυσίδας. Η κατανάλωση κρέατος και τυριού είναι σίγουρα επικίνδυνη για την υγεία σας. Γι' αυτό λέω: "ένα αγγούρι την ημέρα κρατάει τον γιατρό μακριά, ενώ η κατανάλωση κρέατος, τυριού και ακόμη και ενός μήλου δημιουργεί περισσότερη περίσσεια οξέος στους κολλοειδείς συνδετικούς ιστούς, οδηγώντας σε λανθάνουσα ιστική οξέωση.

25).- Με πάνω από 30 χρόνια έρευνας και εξετάζοντας πάνω από 500.000 δείγματα αίματος και πάνω από 1.000.000 δείγματα ούρων και σάλιου έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο σώμα είναι ένας οργανισμός που παράγει οξέα από τη λειτουργία του - ωστόσο, είναι ένας αλκαλικός οργανισμός από το σχεδιασμό του. Η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης, ιδιαίτερα κρέατος και τυριού και η ζάχαρη από οποιαδήποτε πηγή είναι θανατηφόρα όξινες επιλογές - εκτός αν σας ενδιαφέρει να γίνετε άρρωστοι, κουρασμένοι και χοντροί με την πάροδο του χρόνου.

Το συμπέρασμα είναι ότι - το pH Miracle Lifestyle and Diet είναι ένα πρόγραμμα που εστιάζει στη θεμελιώδη αρχή ότι ο οργανισμός είναι αλκαλικός από το σχεδιασμό του και όμως όξινος από τη λειτουργία του. Αυτό καθιστά αυτό το πρόγραμμα το απόλυτο πρόγραμμα για την πρόληψη και την αντιστροφή της γήρανσης και της εμφάνισης ασθενειών και δυσλειτουργιών. Θα έλεγα ότι το pH Miracle Lifestyle and Diet είναι η δίαιτα για μια μακρύτερη και πιο υγιή ζωή.

Παρακαλώ να θυμάστε αυτή την πολύ σημαντική αλήθεια, το υδροχλωρικό οξύ στο στομάχι δεν είναι η αιτία της πέψης αλλά το αποτέλεσμα της πέψης. Ξεκινήστε την αλκαλοποίηση σήμερα και αρχίστε να βελτιώνετε την ποιότητα και την ποσότητα της ζωής σας σήμερα.


Πηγή: http://blog.phoreveryoung.com/2015/02/08/the-stomach-does-not-digest-food-chew-on-that/

***********

Δικτυογραφία:

THE STOMACH DOES NOT DIGEST FOOD – CHEW ON THAT!

https://web.archive.org/web/20201125223320/http://alkalineworld.com.au/blog/the-stomach-does-not-digest-food-chew-on-that/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive