Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

4 Ιστορίες Τρόμου Που Έχουν Σχεδιαστεί Για Να Σας Απομακρύνουν (Κυριολεκτικά) Από Το Φαγητό Σας

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος. Ξαφνικά εντελώς συνηθισμένα τρόφιμα έχουν βαλθεί να σας προκαλέσουν καρκίνο, γιατί; Και ποιος θα κερδίσει;. Εδώ και μήνες καλύπτουμε την αναδυόμενη διατροφική κρίση. Περιγράφοντας λεπτομερώς πώς η οικονομία σαμποτάρεται σκόπιμα για να αυξηθεί το κόστος ζωής, ιδίως των τροφίμων, μέσω λουκέτων και κυρώσεων. Αλλά οι πόλεμοι προπαγάνδας είναι σαν τους κανονικούς πολέμους:...

Έχουν θέατρα, μέτωπα και φανερές για κρυφές εκστρατείες.

Ναι, ο μεγάλος θόρυβος για τα τρόφιμα είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε για να "σώσουμε τον πλανήτη", αλλά συμβαίνουν περισσότερα σε μικρότερες σφαίρες. Μια συνεχής ροή ιστοριών, άρθρων και μελετών που έχουν σχεδιαστεί για να υπονομεύσουν την πίστη του κοινού στα τρόφιμα που τρώμε.

Ακολουθούν τέσσερα παραδείγματα, όλα μόνο από τις τελευταίες δέκα ημέρες.

--> 1. ΤΟ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ

Στις 3 Ιουνίου το MedicalXpress αναφέρθηκε σε μια νέα μελέτη η οποία -υποτίθεται- (θα χρησιμοποιούμε συχνά αυτή τη λέξη) ότι το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου σε ορισμένους ανθρώπους.

Η "μελέτη", που πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και δημοσιεύθηκε αρχικά στο Journal of Nutrition, ισχυρίζεται ότι διαπίστωσε ότι το "μη επεξεργασμένο" κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου {CRC} - σε μαύρες γυναίκες:

"Η πρόσληψη μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο CRC στην παρούσα μελέτη, η πρώτη θετική απόδειξη ότι το κόκκινο κρέας παίζει ρόλο στην αιτιολογία του CRC στις μαύρες γυναίκες.

--> 2. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΡΙ

Στη συνέχεια, στις 9 Ιουνίου, το Sky News μετέδωσε μια άλλη μελέτη, σύμφωνα με την οποία η τακτική κατανάλωση ψαριών αυξάνει επίσης τον κίνδυνο - αυτή τη φορά για καρκίνο του δέρματος.

Αυτή η "μελέτη", που έγινε από το Πανεπιστήμιο Brown και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancers Causes and Control, ισχυρίζεται ότι όσοι τρώνε πάνω από 40 γραμμάρια ψάρια την ημέρα είχαν 22% αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος:

"Διαπιστώσαμε ότι η υψηλότερη συνολική πρόσληψη ψαριών, η πρόσληψη τόνου και η πρόσληψη μη τηγανητών ψαριών σχετίζονταν θετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης τόσο κακοήθους μελανώματος όσο και μελανώματος in situ. Απαιτούνται μελλοντικές μελέτες για τη διερεύνηση των πιθανών βιολογικών μηχανισμών που διέπουν αυτές τις συσχετίσεις.

--> 3. ...ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μια τρίτη μελέτη, πάλι στο MedicalXpress και αυτή τη φορά από τις 9 Ιουνίου, διαπίστωσε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη στους άνδρες που πίνουν πολύ γάλα.

Η "μελέτη", που έγινε στο Loma Linda University Health και δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, καταλήγει:

"Οι άνδρες με υψηλότερη πρόσληψη γαλακτοκομικών τροφίμων, αλλά όχι ασβεστίου μη γαλακτοκομικών, είχαν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε σύγκριση με τους άνδρες που είχαν χαμηλότερη πρόσληψη. Οι συσχετίσεις ήταν μη γραμμικές, υποδηλώνοντας μεγαλύτερη αύξηση του κινδύνου σε σχετικά χαμηλές δόσεις.

Αυτό παραλληλίζεται με μια περσινή μελέτη, που έγινε από τους ίδιους ερευνητές, η οποία διαπίστωσε ότι η κατανάλωση γάλακτος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

--> 4. Α, ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ

Δεν πρόκειται για μελέτη αυτή τη φορά -και τεχνικά ούτε μόνο για τρόφιμα- αλλά στις 10 Ιουνίου το CBSNews ανέφερε ότι το CDC των ΗΠΑ ξεκίνησε "έρευνα" για την αύξηση των κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης που φέρεται να συνδέεται με τους ανθρώπους που διατηρούν τα δικά τους κοτόπουλα:

"Οι ομοσπονδιακοί υγειονομικοί αξιωματούχοι διερευνούν διάφορα πολυκρατικά κρούσματα μολύνσεων από σαλμονέλα που συνδέονται με πουλερικά της αυλής, λέγοντας ότι περισσότεροι από 200 Αμερικανοί έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής φέτος, ενώ έχει αναφερθεί ένας θάνατος.

Το γήινο χόμπι της εκτροφής κοπαδιών στην πίσω αυλή έγινε ακόμη πιο δημοφιλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι Αμερικανοί που έμειναν στο σπίτι έστησαν κοτέτσια με στόχο τα φρέσκα αυγά και τη συντροφικότητα των ζώων. Αλλά τέτοιες προσπάθειες μικρής κλίμακας γεωργίας μπορεί να έχουν κόστος.

Βέβαια, όλα αυτά συμβαίνουν αμέσως μετά το ξέσπασμα της "γρίπης των πτηνών" που οδήγησε στη θανάτωση 10 εκατομμυρίων πουλερικών και στην εκτόξευση των τιμών των αυγών και των κοτόπουλων στα ύψη.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα βιολογικά κοτόπουλα και τα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής λέγεται ότι έχουν ήδη πληγεί περισσότερο από τη γρίπη των πτηνών, με αποτέλεσμα ορισμένοι να αναρωτιούνται αν η γρίπη των πτηνών θα μπορούσε να σημάνει "το τέλος των κοτόπουλων ελευθέρας βοσκής".

Δεν θα υπάρχουν κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής, δεν θα έχετε δικά σας κοτόπουλα... χμμμ... φαίνεται ότι σύντομα ο μόνος τρόπος για να προμηθευτείτε κοτόπουλο (και αυγά) θα είναι μέσω των εταιρικών κολοσσών Big Food.

--> Η ΛΥΣΗ

Έτσι, σύμφωνα με την "Επιστήμη TM" (The ScienceTM) - όλες οι φυσικές τροφές που οι άνθρωποι (και τα περισσότερα άλλα ζώα) τρώνε κυριολεκτικά για χιλιάδες και χιλιάδες γενιές, με κάποιο τρόπο ξαφνικά επινοούν να μας προκαλέσουν καρκίνο.

Προσωπικά, έχω φρικάρει.

Αλλά μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχουν μερικές έτοιμες λύσεις σε αυτό το πρόβλημα: Αν θέλετε να γλιτώσετε από όλο αυτό το δυσάρεστο κοτόπουλο, τα αυγά και το γάλα, δοκιμάστε "εναλλακτικές μορφές πρωτεΐνης".

Έτσι λένε τα ΜΜΕ για την κατανάλωση εντόμων.

Η ώθηση σε αυτό το μέτωπο ξεκίνησε πριν από χρόνια, με άρθρα όπως αυτό από τον Μάρτιο του 2021: "Αν θέλουμε να σώσουμε τον πλανήτη, το μέλλον της διατροφής είναι τα έντομα"

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, με το "Eat Ze Bugs" (του Klaus Schwab) να γίνεται ένα ειρωνικό σύνθημα για όσους αντιστέκονται στη νέα κανονικότητα. Αυτή η αντίδραση ουσιαστικά εκφόβισε τις ιστορίες "ας φάμε έντομα" από τις ειδήσεις για λίγο καιρό. Αλλά τώρα επέστρεψαν.

Στις 22 Μαΐου, το Forbes ανέφερε ακόμη μία νέα "μελέτη" που προφανώς διαπίστωσε ότι: "Η κατανάλωση εντόμων θα μπορούσε να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σας κατά περισσότερο από 80%".

Στις 28 Μαΐου, η εφημερίδα The Sun ισχυρίστηκε ότι η κατανάλωση εντόμων (μεταξύ άλλων) θα μπορούσε να "λύσει την έλλειψη τροφίμων".

Στις 6 Ιουνίου η παιδική εκπομπή Newsround του BBC παρότρυνε τα παιδιά να θέσουν τις (μάλλον καθοδηγητικές) ερωτήσεις "Τρώγοντας έντομα: Θα έπρεπε να τρώμε περισσότερα; Γιατί είναι τόσο καλά;

Και στη συνέχεια, στις 11 Ιουνίου, η Toronto Star ρώτησε απλά

"Γιατί δεν τρώμε όλοι έντομα ακόμα;

Έτσι, ναι, υπάρχει μια ανανεωμένη ενέργεια πίσω από τα μέσα ενημέρωσης που τάσσονται υπέρ της κατανάλωσης εντόμων. Αλλά η μεγάλη κίνηση που προβάλλεται είναι αναμφίβολα η στροφή προς το κρέας και τα γαλακτοκομικά που παράγονται στο εργαστήριο. Η προπαγάνδα ρέει πυκνά και γρήγορα σε αυτό.

Στα τέλη Μαΐου, το επιστημονικό περιοδικό FreeThink ανέφερε ότι μια νέα εταιρεία με την ονομασία Formo ερευνά γαλακτοκομικά προϊόντα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο - "αληθινό τυρί χωρίς την αγελάδα". Ενώ το TechCrunch μιλούσε για τα φυτικά υποκατάστατα αυγών της YoEgg.

Στις 6 Ιουνίου το Forbes ανέφερε ότι: "Τα θαλασσινά που καλλιεργούνται με κύτταρα δεν είναι απλώς μια ιδέα- είναι μια πραγματικότητα".

Μόλις πριν από τρεις ημέρες ανακοινώθηκε ότι η ισραηλινή εταιρεία ReMilk έλαβε έγκριση για να αρχίσει να πωλεί τα "γαλακτοκομικά προϊόντα ακριβείας που έχουν υποστεί ζύμωση χωρίς αγελάδες" σε όλες τις ΗΠΑ.

Έτσι, ενώ ο ειδησεογραφικός κύκλος πλημμυρίζει με ιστορίες ότι το βόειο κρέας, τα ψάρια και το γάλα προκαλούν καρκίνο ή τροφική δηλητηρίαση, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης είναι γεμάτα με ιστορίες για τα οφέλη των καλλιεργημένων πρωτεϊνών.

Ιατρικά περιοδικά δημοσιεύουν άρθρα όπως αυτό, που υποδηλώνουν ότι το κρέας που έχει παραχθεί στο εργαστήριο είναι "πιο υγιεινό" από το φυσικό κρέας.

Ένα άρθρο που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Schmidt στον Guardian, στις 4 Ιουνίου, μας λέει ότι το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο θα μπορούσε να σώσει τον πλανήτη, αν οι άνθρωποι μπορούν να "πειστούν να κάνουν ορθολογικές διατροφικές επιλογές".

Στις 6 Ιουνίου, το CNN τιτλοφορεί το άρθρο του με τίτλο: "Το ζωικό κρέας είναι ένα προϊόν, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το κρέας:

Πώς το "εργαστηριακά παραγόμενο" κρέας θα μπορούσε να βοηθήσει τον πλανήτη και την υγεία μας

...και συνεχίζει υποδεικνύοντας ότι το ψεύτικο κρέας θα μπορούσε να αποτρέψει "μελλοντικές πανδημίες" εξαλείφοντας τον κίνδυνο μετάδοσης ζωονοσογόνων ιών.

Το μήνυμα δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερο.

CUI BONO;

Ας πούμε λοιπόν ότι μέσα στον επόμενο χρόνο περίπου όλο και περισσότερα φυσικά προϊόντα κρέατος/ψαριού/γαλακτοκομικών θα αντικατασταθούν στην αγορά από εναλλακτικά προϊόντα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο ή βασίζονται σε λαχανικά. Ποιος θα επωφεληθεί;

Η απάντηση σε αυτό είναι δυστυχώς προβλέψιμη: Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πάντα επωφελούνται.

Τα προβλήματα είναι πολλαπλά, οι αντιδράσεις ποικίλες, αλλά η λύση είναι πάντα σχεδόν η ίδια - να δώσει στην ελίτ περισσότερα χρήματα και περισσότερη εξουσία.

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε εταιρείες που παράγουν κρέας στο εργαστήριο, καθώς και σε εταιρείες που παράγουν "αυγά" με βάση τα λαχανικά. Ο Jeff Bezos έχει κάνει το ίδιο.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι, μόλις χθες, ο διευθύνων σύμβουλος ενός από τους μεγαλύτερους προμηθευτές πουλερικών στον κόσμο κάλεσε την ΕΕ να επιτρέψει την πώληση κρέατος που έχει καλλιεργηθεί.

Γιατί;

Διότι, όπως ακριβώς οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες ανταποκρίθηκαν στην υστερία της κλιματικής αλλαγής επενδύοντας σε μεγάλο βαθμό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι εταιρικοί παραγωγοί κρέατος αγοράζουν επιμελώς εναλλακτικές εταιρείες "κρέατος".

Καθώς οι "δυνάμεις της αγοράς" και οι "φιλικές προς το κλίμα πολιτικές" μπαίνουν στο παιχνίδι, οι κυβερνήσεις θα θεσπίσουν μέτρα όπως οι προτεινόμενοι "φόροι κρέατος", καθιστώντας την αγορά ψεύτικου κρέατος φθηνότερη από την αγορά πραγματικού κρέατος.

Στο τέλος, οι ίδιοι άνθρωποι επωφελούνται ανεξάρτητα από το πού παίρνετε το ηλεκτρικό σας ρεύμα, και - καθώς ο πόλεμος κατά της διατροφής συνεχίζεται - οι ίδιοι άνθρωποι θα επωφεληθούν είτε παίρνετε πραγματικό κρέας, είτε κρέας από εργαστήριο, είτε "εναλλακτικές μορφές πρωτεΐνης".

Οι άνθρωποι που θα πληγούν περισσότερο από αυτό θα είναι οι οικογενειακές φάρμες, οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις και κάθε παραγωγός βιολογικού και ηθικά παραγόμενου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Πολλοί από αυτούς θα οδηγηθούν εκτός επιχειρήσεων.

Εν τω μεταξύ, το κοινό θα μείνει με μια "επιλογή" μεταξύ του εξωφρενικά ακριβού μαζικά παραγόμενου πραγματικού κρέατος που είναι φραγμένο με ορμόνες και αντιβιοτικά, ή του ψεύτικου κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο και είναι φτιαγμένο από ποιος ξέρει τι.

Και δεδομένου ότι οι ίδιοι εταιρικοί γίγαντες θα κατασκευάζουν και τις δύο επιλογές, θα γεμίσουν τις ίδιες τσέπες και με τους δύο τρόπους.

Καλή όρεξη.

-----------------

Δικτυογραφία :

4 Scare Stories designed to (literally) put you off your food – OffGuardian

https://off-guardian.org/2022/06/14/4-scare-stories-designed-to-literally-put-you-off-your-food/

 

3 σχόλια:

  1. @Απολλόδωρο:Γράφτα χρυσοχέρη,γράφτα...Το ερώτημα που εγείρεται,είναι ότι οι λαοί έχουν υποστεί ολική σχεδόν λοβοτομή...Και ποιός τα καταλαβαίνει...Και τι κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ είμαι στό νησί μου καί απολαμβάνω, από τήν κατσίκα, τό γάλα μου, απ'τίς κοτούλες, τ'αυγουλάκια μου
    έχω τό φουρνιστό ψωμί μου στό σπίτι μου καί έχω φυτέψει στό μποστάνι μου τίς ντομάτες,τίς μελιτζάνες
    τά κολοκυθάκια μου,τά λάχανα καί λίγεςπατατούλες μαζί μέ τό λαδάκι μου πού βγάζω από κάτι λιόδεντρα. Έχω τό πηγάδι μου,καί τό κρασάκι μου.
    Νά πάνε νά πηδ@@@@νε καί ο μπέζος καί ο γκέιτς καί ό κάθε κερατάς πού μέ τίς αποφάσεις τους καταδυναστεύουν τόν κοσμάκη καί τόν στέλνουν στό θάνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι νεοέλληνες όλο κλάψα είναι και δεν πηγαίνουν στα χωριά να μαζέψουν ελιές. Είμαι υπέρ των νέων μέτρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive