Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Περί Χαμογέλου του Παιδιού

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Ενας άνθρωπος μόνος του, στη μνήμη του παιδιού που έχασε δημιούργησε το Χαμόγελο του Παιδιού, μια οργάνωση που η ελληνική κοινωνία ξέρει ακριβώς πόσο έχει προσφέρει και έχει βοηθήσει στον τομέα της παιδικής κακοποίησης και εγκατάλειψης.... Υπολογίζεται ότι στα 25 χρόνια δράσης του έχει βοηθήσει πάνω από 1.700.000 παιδιά.
Και εκεί που σκέφτεσαι την ευγνωμοσύνη που θα έπρεπε να αισθάνεται λογικά πρώτα απ όλα η πολιτεία, γιατί την δική της δουλειά κάνει διαβάζεις την συνέντευξη τύπου τους πως ουσιαστικά με τον νέο νόμο 4921/2022, ουσιαστικά μεθοδεύουν το κλείσιμο των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του Χαμόγελου του Παιδιού και των Σπιτιών Μόνιμης διαβίωσης καθώς και άλλων χώρων ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα. Την ίδια στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι ο κρατικός μηχανισμός πρόνοιας αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες
Διαβάστε τι όμορφα το μεθοδεύουν.
1)Αποφασίζουν προσχηματικά ασφαλώς την ύπαρξη κάποιων προϋποθέσεων για τη νόμιμη λειτουργία μιας τέτοιας οργάνωσης. Προϋποθέσεων που το Χαμόγελο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει οικονομικά κ ειδικά μέσα στο χρονικό πλαίσιο που ζητήθηκε. Συμπέρασμα, το κράτος απαιτεί από μια οργάνωση που κάνει τη δουλειά που το ίδιο όφειλε να κάνει και μάλιστα κατόπιν εισαγγελικών αποφάσεων.
2) Ο νόμος εξαιρεί από αυτές τις υποχρεώσεις δημοσια κ εκκλησιαστικά ιδρύματα
3) Το Χαμόγελο του Παιδιού προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας (λέμε και κάνα αστείο για να περνάει η ώρα) χωρίς αποτέλεσμα λόγω υποχρεώσεων κ... ταξιδιών.
Ενα καμπανάκι σήμα κινδύνου είχα αισθανθεί όταν διάβασα πριν λίγα χρόνια την είδηση ότι ο ΕΝΦΙΑ που τους είχε επιβληθεί ήταν δυσβάστακτος και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν, Το θέμα τελικά λύθηκε με χορηγίες κάποιων ιδιωτών.
α
Via: Κλεμάνς Ζαβιτσάνου

1 σχόλιο:

  1. Ακομη και εαν δεν πηγατε σε καμια απο τις δομες του χαμογελου,που ειναι καλυτερες απο του δημοσιου,απο κατι προκατ παιδικους,νηπιαγωγια ή και σχολεια,ακομα κι αν δεν ειδατε τα εκφραστικα ματια αυτων των δυσμοιρων παιδιων,ακομα και εαν ειστε στον στενο νοητικο κυκλο των Κουλιστας,οφειλετε να αναγνωρισετε την υπερτατη Υβρι απεναντι στον ανθρωπο ακομη και στον πλεον βαρβαρο.Και επειδη ξεχνατε,η συγκεκριμενη "ζωηρουλα"περισυ ειχε συννενοηθει γι παιδικη εργασια.Δεν θα σας το αναλυσω απο αποψης παιδοψυχολογιας.Ακομα και η Μαφια,οχι μονο δεν θα το επετρεπε,αλλα θα το ειχε υπο την προστασια της.Ας ειναι η τελευταια επονειδιστος πραξη αυτης τηςοικτρης συμμοριας που λυμαινεται την Χωρα,και ας υπαγει ες κορακα[Εχετε υποψη οτι αυτα τα καθαρματα δεν εχουν σχεση με την πραγματικη ΝΔ.Ειναι κακοφορμισμενοι ξενιστες]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive