Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ελλάς, ο “χρήσιμος ηλίθιος” της Δύσης. Θα πούμε το ψωμί – ψωμάκι; Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν αποδεικνύει πόσο καλός παίχτης είναι στο γήπεδο της Ανατολικής Μεσογείου! 

Οι κυρώσεις του ΟΗΕ για την εισβολή στην Κύπρο μένουν επί δεκαετίες στο συρτάρι του Οργανισμού και έχουν αραχνιάσει!... Η συνδιοίκηση, συνδιαχείριση, συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο προχωράει κατά πως θέλει ο Τούρκος Σουλτάνος! Καθώς επίσης και η αποστρατικοποίηση των νησιών μας! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σέβεται το τουρκικό casus belli (αφορμή πολέμου) και δεν αυξάνει στα 12 ν.μ. στο Αιγαίο μας! Αργά ή γρήγορα οι Ελληνοτουρκικές διαφορές (που τέτοιες θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο για την Τουρκία), θα οδηγηθούν στην Χάγη!

Ταυτόχρονα η Δύση έχει αναγορεύσει σε ειρηνοποιό τον Τούρκο σφαγέα της Κύπρου μας, όταν δεν συναινεί στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δηλώνοντας πως είναι ο χρήσιμος έξυπνος, αντίθετα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη που δηλώνει πως είναι “ο χρήσιμος ηλίθιος” της Δύσης! 

Ωστόσο προχθές, ο Ρ. Τ. Ερντογάν απέδειξε πόσο μπορεί η Δύση να αγαπάει τον βιαστή της κατ΄ εξακολούθηση!

Ο Τούρκος Σουλτάνος αποφάσισε να θέσει βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ! Αποδεικνύοντας, ότι για άλλη μια φορά θα πρέπει να τον παρακαλέσουν για να συναινέσει τελικά στα θέλω των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ! Ως έξυπνος παίκτης μπλοκάρει – αρχικά - την ένταξη αυτών των πάλαι ποτέ χωρών της ουδετερότητας, εκβιάζοντας πως για να πει το ναι, θα πρέπει:

Ø  Να σταματήσουν αυτές οι δυο χώρες την υποστήριξή τους προς το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα - PKK, αφού η Τουρκία διαχρονικά θεωρεί την οργάνωση ως τρομοκρατική που πλήττει βάναυσα τα τουρκικά συμφέροντα, και,

Ø Να πάρουν πίσω την απαγόρευση εξαγωγών όπλων και την οποία επέβαλαν κατά τον Οκτώβριο του 2019, μετά την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία!

Τα παραπάνω διατυπώθηκαν από τον Ρ. Τ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στα ΜΜΕ!

Έτσι κάνουν οι ηγέτες! Χτυπούν το χέρι στο τραπέζι, εκβιάζοντας και απειλώντας! Και πες – πες στο τέλος κάτι παίρνει πάντα!

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ζητάει τίποτε και δίνει το δικαίωμα στη διεθνή κοινή γνώμη, πως ο Τούρκος είναι ο αδικημένος της περιοχής μας!

Κι ας φωνάζει ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης, πως το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάς, απαιτώντας την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ!

Μια ιστορική απόφαση που θα άλλαζε τις ισορροπίες στο τραπέζι της διπλωματίας υπέρ της Ελλάδος! 

Πού θα ανάγκαζε του “φίλους και συμμάχους” μας να αναδιπλωθούν και να μην χαρακτηρίζουν την Ελλάδα, ως τον “χρήσιμο ηλίθιο” της Δύσης!

Πού θα ανάγκαζε τον Ρ. Τ. Ερντογάν να αναδιπλωθεί, γιατί θα καταλάβαινε ότι κάτι άλλαζε!

Αλλά ποιος θα το κάνει αυτό; Τα δουλικά Αμερικανάκια, Μητσοτάκης,  Τσίπρας και Ανδρουλάκης;

Έχεις ευθύνες ελληνικέ λαέ και θα στις αποδώσει η Ιστορία!! 

Θα πούμε το ψωμί – ψωμάκι…

Αυτή η εμμονική, η οσφυοκαμπτική, η δουλική κυβέρνηση των πολιτικών βοδιών που σέρνουν το κάρο της Δύσης, συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας βρίσκονται στην σωστή πλευρά της ιστορίας!

Συνεχίζουν να διχάζουν και σε αυτό το κορυφαίο θέμα τον ελληνικό λαό, καταφέρνοντας το ακατόρθωτο από όποια άλλη ελληνική κυβέρνηση, να κάνουν δηλαδή εχθρό τους την Ρωσία!

Υπερασπιζόμενοι το νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας και ξεπλένοντάς του τις αμαρτίες! Τις σφαγές Ρωσόφιλων της Ουκρανίας επί οκτώ χρόνια, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων ομογενών!

Ποιων; Εκείνων που ταυτίζονται “υπερήφανα” με τον εγκληματία Αδόλφο Χίτλερ! Εκείνων που προσπαθούν να αναβιώσουν στην Ευρώπη τον Ναζισμό, λες και οι λαοί της Ευρώπης ξέχασαν τις θηριωδίες και τα αποτρόπαια εγκλήματα των Γερμανών Ναζί!

Λες και ξέχασε ο ελληνικός λαός που περίμενε επί ώρες στην ουρά για να πάρει μια φέτα ψωμί!

Ε… αυτές τις ημέρες προσπαθεί να αναβιώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το μίσος του κατά της Ρωσίας!         

Αφού μετά τις παράλογες αυξήσεις στους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, την συνεχιζόμενη ακρίβεια όλων των προϊόντων, μας έρχεται η είδηση περί νέου ρεκόρ στην τιμή του ψωμιού, λόγω της απαγόρευσης εξαγωγών και από την Ινδία! Η φρατζόλα το ψωμί θα φτάσει τα 2,6 ευρώ το κιλό!

Διαβάζουμε λοιπόν να ισχυρίζεται ο Πρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αρτοποιών Μιχάλης Μούσιος, ότι:

«Έχουμε σιτάρι για άλλους δύο μήνες! Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη. Ζήσαμε την κρίση του 2008 με την εκτίναξη της τιμής των δημητριακών. Περάσαμε τόσα χρόνια οικονομικής κρίσης, βιώσαμε δύο χρόνια πανδημίας, αλλά αυτό που ζούμε τώρα δεν το έχουμε ξαναδεί στα μάτια μας! Με βάση τα στοιχεία που έχει η Ομοσπονδία, αυτή τη στιγμή η μέση τιμή του κιλού στο ψωμί διαμορφώνεται στα 2,50 ευρώ, ενώ υπάρχουν περιοχές όπου έφτασε και στα 2,60 ευρώ το κιλό.»!

Έχεις ευθύνες ελληνικέ λαέ και θα στις αποδώσει η Ιστορία!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive