Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι γιατροί ζήτησαν από την 33χρονη μητέρα να βιντεοσκοπήσει τα επεισόδια της κόρης της, αφού δεν μπορούσαν με άλλο τρόπο να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν.
Της χορηγούσε κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου από τον Απρίλιο του 2021;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες με δεδομένο το γεγονός πως όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη για πρώτη φορά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2021, είχε όλα τα συμπτώματα χρήσης κεταμίνης, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως η μητέρα της, ήδη από τότε, είχε την ευχέρεια να προμηθεύεται το ναρκωτικό από «πηγές» που υπήρχαν στην Πάτρα.
Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο πως η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθευόταν την ουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όταν η ίδια το έκρινε απαραίτητο, προκειμένου να πειραματίζεται, χορηγώντας μικρές ή μεγάλες δόσεις στην 9χρονη κόρη της.
Έτσι, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο και τη μέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο του 2022, η μητέρα της, που φέρεται να τη δολοφόνησε, να είχε μαζί της τις δόσεις κεταμίνης που χρειαζόταν.Αυτή είναι μια λογική εξήγηση, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την εξέλιξη των ερευνών. Ωστόσο, θέτουν ένα σοβαρό ερώτημα: «Το άτυχο παιδί χρειάστηκε αρκετές μέρες νοσηλείας. Είναι δυνατόν η 33χρονη να είχε όλες αυτές τις ημέρες μαζί της την κεταμίνη, με κίνδυνο κάποια στιγμή να αποκαλυφθεί;»
Οι αρχές ίσως δώσουν την απάντηση μέσα από τη διερεύνηση των κλήσεων που δέχτηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου εκείνη την ημέρα στο κινητό της.
Αν ομολογήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου η ποινή θα «πέσει» στα 15 έτη
Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο MEGA, επισήμανε πως σοβαρά στοιχεία είναι τα ιατροδικαστικά, σημειώνοντας πως η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μετά την εύρεση της κεταμίνης, εξηγώντας πως η έλλειψη συναισθήματος από την 33χρονη μητέρα δεν είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ενοχή.
Κατόπιν, είπε πως στην περίπτωση μίας ομολογίας και συνάμα ειλικρινής μεταμέλειας από την πλευρά της κατηγορουμένης μπορεί να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό, το οποίο έχει συνέπειες ευεργετικές για έναν κατηγορούμενο, καθώς η ποινή φτάνει τα 15 χρόνια, από τα 25 που αντιστοιχούν στα ισόβια.
Ο δικηγόρος σημείωσε πως μετά την τελευταία απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου τα ελαφρυντικά σε τόσο σοβαρά αδικήματα δύσκολα θα αναγνωρίζονται από τα δικαστήρια γιατί ο Άρειος Πάγος έβαλε μία παράμετρο που λέει ότι η ποινή θα πρέπει να είναι ανάλογη της προσβολής που κάνεις στα έννομα αγαθά του ανθρώπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.