Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος της Ρωσίας αυξάνονται παρά τις κυρώσεις

Παρά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι δυτικές χώρες στη Ρωσία, τα στοιχεία της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν ότι τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος της Ρωσίας αυξήθηκαν αυτόν τον μήνα. Τα στοιχεία της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας έδειξαν ότι τα διεθνή αποθέματα της Ρωσίας, τα οποία περιλαμβάνουν χρυσό και συνάλλαγμα, αυξήθηκαν μεταξύ 1ης και 8ης Απριλίου κατά 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Κεντρική Τράπεζα ανέφερε ότι "στις 8 Απριλίου, τα διεθνή αποθέματα της Ρωσίας ανήλθαν σε... 609,4 δισεκατομμύρια δολάρια και έτσι αυξήθηκαν σε μία εβδομάδα κατά 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 0,5%.

Τα διεθνή αποθέματα της Ρωσίας είναι ξένα ρευστά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων του ξένου συναλλάγματος, του χρυσού και των ειδικών τραβηκτικών δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια του 2021, τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 5,9% και στις αρχές του τρέχοντος έτους, την 1η Απριλίου 2022, το επίπεδο των 630,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στις 18 Φεβρουαρίου, τα αποθέματα έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, στα 643,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι δυτικές χώρες επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης μέρους των διεθνών αποθεματικών της. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών, Anton Siluanov, έχουν δεσμευτεί περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο πλαίσιο αυτό, τα καταστήματα στη Ρωσία έχουν αρχίσει να μειώνουν τις τιμές, να περιορίζουν τις εκπτώσεις και τις προσφορές, την ώρα που το ρούβλι αυξάνεται έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive