Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Η ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΕΡΙΟΥ EAST MED. ΑΤΟΛΜΟΙ-ΔΕΙΛΟΙ-ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ. ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ- ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ- ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΚΛΠ

Ο ΕastMed σε νέες περιπέτειες υπέρ των χορηγών (Ή και ένα "έλα να δεις τώρα παπάρα τι ψήφιζες"). Επί τροχάδην τι παίχτηκε μέχρι τώρα: - Άφησαν οι του σημερινού γκουβερνου να γίνει πρώτα ανενόχλητα το Τουρκολυβικο σύμφωνο. Θα καθάριζε, λέει, αντί ημων η Μέρκελ.

- Μετά είπε κάποιος στο ΥΠΕΞ "ουαου τι πάθαμε". Και έτρεξε ο Δένδιας να υπογράψει άρον άρον μια συμφωνία για την ΑΟΖ στην Ιταλία και μια με την Αίγυπτο (για την μισή) που άφηνε τα νησιά χωρίς ΑΟΖ η με μειωμένη επήρεια σε αυτές.... Why not είπαν μερικά ζαβά υπό την επήρεια της σχολής σκέψης Σημίτη και των λοιπών νεοφιλελέ παλαιάς κοπής.
- Το σύστημα Κουλησταν μετά έκανε ότι και με την μη πυρόσβεση στις φωτιές. Άφησε για 1,5 χρόνο ανενόχλητο τον Ερντογαν να γκριζάρει ότι ήθελε στην Κύπρο, νότια της Κρήτης και του Καστελόριζου. Τα περάσματα δηλαδή του αγωγού ΕastMed.
- Ο αγωγός πρέπει να γίνει όμως, αν θέλει η Ευρώπη να απεξαρτηθεί από τα παιχνίδια του Πούτιν (και σε ένα βαθμό και του Θείου Σαμ), αφού είναι το μόνο λογικό πέρασμα του φυσικού αερίου και του μπλε υδρογόνου από τον αγωγό ΗΑΕ-Ισραηλ.
- Μετά άρχισαν οι εκβιασμοί του τύπου "αν δεν τον περάσετε τον αγωγό από τα Κατεχόμενα της Κύπρου προς τις βάνες ελέγχου έξω από την Άγκυρα, θα φύγω να πάω προς την Κίνα να γίνω βουδιστής Ακάκιος". Από τον Ερντογάν, ξέρετε, την μαριονέτα της Μέρκελ.
- Εδώ έπεσε η γραμμή αμέσως "εξορύξεις αερίου στοπ" και το "Όλα από ΑΠΕ". Τα πάνω από τα 30δισ τον χρόνο έσοδα στην ελληνική οικονομία, άστα εκεί. Τα έχουμε τάξει, εξ άλλου, για υποθήκη στο επόμενο μνημόνιο. Μην είμαστε και πλεονέκτες.
ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.....ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ......
- Επειδή όμως ο αγωγός πρέπει να γίνει και με τα ζαβά ένθεν και ένθεν των ακτών του Αιγαίου θα μπλέξουμε άσχημα, πάρε τώρα μια ανακατεύθυνση του. Πως;;
1- Κοστα κοστα από Ισραηλ μέχρι Αίγυπτο. Γι αυτό ξεπάγωσε και ένας άλλος αγωγός Ιρακ-Αιγυπτο στο τσακ μπαμ.
2- Από τον σταθμό υγροποίησης αερίου της Αλεξάνδρειας, προς το παρόν, με καράβια μεταφοράς LNG προς Αλεξανδρούπολη κυρίως. Και από εκεί τσουπ, στο ευρωσυστημα που αναμένει και αυτό το αέριο για να πορεύεται και μετά το 50.
3- Ουρα, ουρα! και σαμπάνιες από τους χορηγούς της ΝΔ τύπου Μαρινάκης και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Δεν χτίζουν τζάμπα νέα καράβια LNG για πλάκα, χαλάλι η επένδυση σε πολιτικό χρήμα.
Αποτέλεσμα ως εδω:
- Μένει η Κρήτη, η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα χωρίς σύνδεση σε δίκτυα αερίου για πολλά χρόνια.
- Το έξτρα κόστος συμπίεσης/απισυμπιεσης και μεταφοράς του αερίου, θα το πληρώσει η κυρα Γεωργία, στο Πάπιγκο. Αν παραπονεθεί πάλι για ακριβό ρεύμα, θα της πούμε "ατομική σου ευθύνη, άλλαξε ψυγείο να καίει λιγότερο".
- Το σχέδιο Πισσαρίδη μένει άθικτο!
- Και η Κύπρος;; Έλα μωρέ, σιγά την μεγαλόνησο. Άσε την να κείτεται μακράν...
- Νταξ, μπορεί τώρα να διαμαρτυρηθεί και λίγο και ο Κατρουγκαλος και λοιποί του δημοκρατικού τόξου. Τόσο καταλαβαίνει κι αυτός/οι από σκάκι, γεωπολιτική και ενέργεια, άσε τον να λέει τώρα. Όταν έπρεπε, δεν είπε, ψήφιζε υπέρ υπό την επήρεια ασχετοσύνης. Τουλάχιστον...
ΕΔΩ για όσους ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ακόμα....Προειδοποιούσαμε από ΠΑΛΙΑ για τον East Med.
Η Τουρκία μένει βεβαίως στην απέξω..Αυτό όμως έχει ένα έξτρα τίμημα :
Στην Κύπρο, που τώρα εξαρτάται από τον σταθμό υγροποίησης που της κατασκευάζουν κάτι Κινέζοι όταν σας λέω ότι οι Δημοκρατικοί Τυφώνιοι Γάιδαροι στην Ουάσιγκτον για την Κίνα δουλεύουν δεν με πιστεύετε (η πρέπει να πληρώσει από την τσέπη της κόστος αγωγού μέχρι το Ισραήλ).
Απο που θα μπορούσαν να διοχετευτούν ελληνικά αέρια, αν πούμε αν τα βγάζουμε;; Μέσω Αιγύπτου! Ουαου, λαμπρή ιδέα.
Το ότι μένει η Κρήτη και η μισή Ελλάδα χωρίς αγωγό υψηλής πίεσης.
Το ότι από αυτό που χάνουν οι πολλοί, τα κερδίζουν πάλι 5-6 χορηγοί.(τα φιλαράκια του Κούλη).Ούτως η άλλως ο Ερντογάν είναι για απόσυρση. Και όσοι τον αντικαταστήσουν, τελειωμένοι θα είναι ως νεοΟθωμανοι αυτοκράτορες. Δεν είναι αυτός πλέον το πρόβλημα. ΟΛΑ τα πιο πάνω είναι.
ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive