Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Εμείς και εσείς - ως προοίμιο εμφυλίου;

Γιάννη, στα έστειλα όχι για αντιπαράθεση αλλά για προβληματισμό, όπως – νομίζω – μου έστειλες και εσύ τα δικά σου. Το να ισχυρίζεστε ως αντιεμβολιαστές ότι όλοι λένε ψέματα κι εσείς κατέχετε την αλήθεια, κάτι μου θυμίζει από την ιστορία που δεν θέλει κανένας να επαναληφθεί …

   Φυσικά το σώμα σας είναι δικό σας και μπορείτε να το κάνετε ότι θέλετε. Αρκεί να μην το μετατρέπετε σε κίνδυνο για το σώμα των άλλων. Έχουμε και εμείς σώματα.

 Γιάννης

   Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που γράφεις και προοίμιο δαιμονικού εμφυλίου. Πότε στην ιστορία κινδύνευε ένας εμβολιασμένος από έναν ανεμβολίαστο; 

   Αν δεν νιώθεις ασφαλής μετά τον εμβολιασμό σου, τότε τι εμβόλιο είναι αυτό; Από τι σε προφυλάσσει;

   Το να έχεις αποδεχθεί ότι κινδυνεύεις από εμένα σου δίνει το δικαίωμα σε λίγο να με απειλείς ευθέως. Με βλέπεις ως αντίπαλο στρατιώτη σε πόλεμο με όλες τις συνέπειες.

   Αυτό ακριβώς σχεδίαζαν Βαγγέλη και το πέτυχαν δυστυχώς.

Εγώ ποτέ δεν ασχολήθηκα με τον άλλον αν φοράει ή όχι μάσκα (παρά το αποκρουστικό θέαμα) ή αν  εμβολιάστηκε.

   Έχω δεχτεί όμως επιθέσεις (λεκτικές και υβριστικές, προς το παρόν) από απλούς ανθρώπους που με βλέπουν ως λεπρό δίπλα τους. Είναι προφανές ότι είμαστε στο προοίμιο πολέμου.

   Δεν κινδυνεύουμε από τούρκους ή άλλους, αλλά από τον διπλανό μας φοβισμένο. Η ψυχολογία του φοβισμένου που επιτίθεται είναι η νέα κατάσταση. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (από το κείμενο στο κίτρινο πλαίσιο)

1. «…το σώμα σας και το σώμα των άλλων». Ήδη ο κοινωνικός διαχωρισμός έγινε. Εσείς (οι αντιεμβολιαστές) και εμείς «οι άλλοι».

- Αντιεμβολιαστής μπορεί να ονομαστεί κάποιος που αρνείται γενικά τα εμβόλια. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε ομάδα ανθρώπων που αρνήθηκε την χρήση κάποιου εμβολίου. Μάλιστα εμείς οι ίδιοι πηγαίναμε για τον προσωπικό μας εμβολιασμό ή των παιδιών μας. Αυτό συνέβαινε πάντα γνωρίζοντας για ασθένειες που σκότωναν κόσμο. Την εποχή μάλιστα που δεν υπήρξαν τα μέσα ενημέρωσης να «διαδίδουν τα νέα».

* Τις φονικές ασθένειες τις γνωρίζαμε από την γειτονιά μας, από την πόλη μας και από τον προσωπικό μας κύκλο γνωριμιών.

2. Σήμερα μιλάμε για έναν «φονικό» και «εύκολα μεταδιδόμενο» ιό. Το «φονικός» και «μεταδιδόμενος» δεν είναι γνώση, ούτε από την γειτονιά μας, ούτε από την πόλη μας, ούτε από το προσωπικό μας περιβάλλον.

- Είναι πληροφορία μόνο από τα ΜΜΕ συνοδευόμενη από εικόνες τρόμου, ανθρώπων ντυμένων αστροναυτών που σπρώχνουν φορεία υποτίθεται ετοιμοθάνατων.

- Στην ερώτηση αν ξέρεις κάποιον από το περιβάλλον σου ή την πόλη σου θύμα του ιού, η απάντηση είναι: «Ξέρω από την Ιταλία ή την Βραζιλία», δηλαδή η μόνη γνώση είναι από την τηλεόραση».

3. Είναι μεταδιδόμενος ιός; Όλοι ίσως ξέρουμε ανθρώπους από το περιβάλλον μας να νόσησαν. Όλοι ξέρουμε οικογένειες 5 ατόμων που νόσησε ένας και δεν κόλλησε κανένας από τους υπόλοιπους.

4. Είναι φονικός ιός; Όλοι ξέρουμε ανθρώπους από το περιβάλλον μας να νόσησαν. Πως είναι δυνατόν για έναν τόσο «φονικό» ιό η αντιμετώπιση να είναι. «Πήγαινε σπίτι σου και κλειδώσου για μέσα για δύο εβδομάδες και γίνεσαι καλά».

5. Ποιοι πέθαναν; Πολλοί από αυτούς που φοβισμένοι πήγαν για νοσηλεία σε νοσοκομείο και βρέθηκαν δια - σωληνωμένοι. Ξέρει κάποιος άνθρωπο «μη δια - σωληνωμένο» να πέθανε στο σπίτι του;

* Νεκροί από κορονοϊό είναι μόνο διασωληνομένοι!

ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Τι εννοεί άραγε ο κάθε Βαγγέλης με την φράση «Αρκεί να μην το μετατρέπετε σε κίνδυνο για το σώμα των άλλων. Έχουμε και εμείς σώματα».

Πως δεν θα είμαστε κίνδυνος για τους άλλους;

Οι λύσεις που μπορώ να φανταστώ είναι οι παρακάτω:

1. Εγκλεισμός μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

2. Να μας κολλήσουν ένα αστέρι στο στήθος, για να ξεχωρίζουμε από τους άλλους (ξέρουν αυτοί, το έχουν δοκιμάσει).

3. Να μετατρέψουν νησιά σε σπιναλόγκες για την εξορία μας.

4. Να μας εκτελέσουν ως επικίνδυνους για την κοινωνία τους.

5. Αυτό που προς το παρόν εφαρμόζουν είναι η αποβολή μας από κάθε εργασία, δηλαδή η καταδίκη μας σε θάνατο από πείνα.

** Θα ήταν ενδιαφέρουσα η λύση που θα πρότεινε ο κάθε Βαγγέλης.

Καληνύχτα σας   "ΑΝΤΙ ΦΟΒΟΣ"

1 σχόλιο:

  1. - η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΞΕΚΝΗΣΕ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ -

    > Σύρος: Συνέλαβαν διευθυντή σχολείου μετά από μήνυση μητέρας-καθηγήτριας, αρνήτριας των σελφ τεστ και του εμβολιασμού

    Η καθηγήτρια - μητέρα προχώρησε σε μηνύσεις για «εσχάτη προδοσία» - Ο διευθυντής συνελήφθη και μετά αφέρηκε ελεύθερος - Για το θέμα ενημερώθηκε το υπουργείο Παιδείας

    Νέο περιστατικό, μητέρας αρνήτριας του σελφ τεστ και των εμβολίων σημειώθηκε αυτήν την φορά στη Σύρο, μετά τα Καμίνια. Μητέρα, η οποία είναι μάλιστα καθηγήτρια και αποσπασμένη σε φορέα του νησιού πήγε την αστυνομία σε συναδέλφους της εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού, που φοιτούν τα παιδιά της γιατί δεν τους επέτρεπαν την είσοδο, επειδή δεν φορούσαν μάσκα και δεν είχαν κάνει σελφ τεστ.

    Η καθηγήτρια - μητέρα προχώρησε σε μηνύσεις για «εσχάτη προδοσία» και για το θέμα ενημερώθηκε το υπουργείο Παιδείας.
    Η αστυνομία κατέφθασε στο σχολικό συγκρότημα και συνέλαβε τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
    Όπως είπε στο protothema.gr ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κοπτσής «δεν πρόκειται να περάσει ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών από γονείς. Τους καλύπτουμε σε κάθε περίπτωση που γίνονται μηνύσεις, όλα τα δικαστικά έξοδα των εκπαιδευτικών». Ο γενικός γραμματέας, λέγοντας ότι ο διευθυντής του σχολείου αφέθηκε αμέσως ελεύθερος, επισημαίνει ότι το υπουργείο καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να τηρούν τον νόμο και όλα τα προβλεπόμενα για τα λειτουργία των σχολείων με τα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

    Την πλήρη στήριξη στους καθηγητές σε αρνητές γονείς μαθητών δίνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που υπογράμμισε πως υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ αναφερόμενη στο περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών στα Καμίνια τόνισε πως «συγχαίρω τη διευθύντρια που έκανε τη δουλειά της. Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς.

    Εχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».
    Το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει και αφορά στην ανάγκη νομικής θωράκισης και προστασίας από τους αρνητές των εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τον νόμο και δεν επιτρέπουν την είσοδο στο σχολείο των μαθητών που δεν φορούν μάσκα και δεν έχουν υποβληθεί σε σελφ τεστ ξεκίνησε την Παρασκευή στον Πειραιά με την προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα εκπαιδευτικών ύστερα από μήνυση αρνητών ,προκάλεσε οργή των καθηγητών του σχολείου στην κοινή γνώμη και την αντίδραση της ΕΛΜΕ που ζητεί προστασία.

    Συγκεκριμένα η ΕΛΜΕ Πειραιά με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε γονέας, αρνητής κορωνοϊού σε διευθύντρια και υποδιευθυντή Γυμνασίου στα Καμίνια, καταγγέλλει ότι τα σχολεία από τη μία είναι ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία και από την άλλη οι εκπαιδευτικοί «οδηγούνται με περιπολικό στο Τμήμα από τον κάθε ένα, που κάνει μηνύσεις, επειδή δεν θέλει το παιδί του να φοράει ούτε μάσκα».

    Μάλιστα η ΕΛΜΕ Περαιά τονίζει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας στις σχολικές μονάδες και φυσικά να υπάρξει μέριμνα γα την προστασία και των ίδιων εκπαιδευτικών από τέτοιου είδους περιστατικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive