Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Αντιπολεμικοί ακτιβιστές χλευάζουν το CNN καθώς κλαίει πάνω από 1 τρισ. $

Το CNN έχει πληγεί από ένα κύμα αντιπολεμικών συναισθημάτων μετά τη δημοσίευση ενός περίεργου κειμένου που επισημαίνει τα μεταλλεύματα αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων στο Αφγανιστάν που έχουν μείνει πίσω «που ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη»....

Όταν οι ΗΠΑ ολοκληρώσουν την έξοδό τους από τη χώρα μετά από 20 χρόνια, θα αφήσουν πίσω τους πολύτιμα, ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα ορυκτών αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους και γεωλόγους το 2010. 


Ορυκτά όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, ο χρυσός και το λίθιο βρίσκονται σε τεράστιες ποσότητες εκεί και έχουν παραμείνει ως επί το πλείστον ανέγγιχτα λόγω της ασταθούς κατάστασης του έθνους, κάτι που δεν φαίνεται να αλλάζει καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν τη χαοτική έξοδο από τη χώρα εν μέσω εξαγοράς των Ταλιμπάν. «Το Αφγανιστάν είναι σίγουρα μια από τις πλουσιότερες περιοχές σε παραδοσιακά πολύτιμα μέταλλα, αλλά και τα μέταλλα [που απαιτούνται] για την αναδυόμενη οικονομία του 21ου αιώνα», δήλωσε στην εφημερίδα ο Rod Schoonover, επιστήμονας και ειδικός σε θέματα ασφάλειας, ο οποίος ίδρυσε την Οικολογική Ομάδα. τις καταθέσεις.  Το επιχείρημα είναι ότι πόροι όπως το λίθιο είναι σπάνιοι και χρησιμοποιούνται πολύ σε ανανεώσιμες μπαταρίες και παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η δημοσιογράφος του CNN Τζούλια Χόροβιτς παρουσίασε για λίγο την ιδέα ότι χώρες όπως η Κίνα μπορεί να βρουν τρόπο να διαπραγματευτούν με τους Ταλιμπάν για αυτούς τους πόρους, αλλά παραδέχτηκε ότι αυτό ήταν εξαιρετικά απίθανο λαμβάνοντας υπόψη τους συνεχιζόμενους κινδύνους ασφάλειας και σταθερότητας στη χώρα. 

Το κομμάτι και παράτολμο τίτλος του ήταν γρήγορα κομματιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηθική αυτουργία κατηγορίες ότι το δίκτυο ήταν ουσιαστικά κάνει ένα επιχείρημα για μια συνεχιζόμενη στρατιωτική παρουσία - ή ακόμα και επανεισβολή - μιας χώρας των ΗΠΑ έχει απασχολήσει εδώ και δύο δεκαετίες. Όλα στο όνομα της λήψης πόρων που υποστηρίζει το δίκτυο "χρειαζόμαστε απεγνωσμένα".

«Εντάξει, εντάξει, άσε με να σκεφτώ. Ναί. Μπαταρίες. Πρέπει να απελευθερώσουμε το καταπιεσμένο λίθιο για τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες μας ... Δεν θα σκεφτόταν κανείς τις κακές τεχνολογικές [εταιρείες]; » σχολίασε ο ακτιβιστής Asfandyar Bhittani 

«Αποκαλέστε με κυνικό, αλλά είναι * σχεδόν * σαν το CNN να προσπαθεί να δικαιολογήσει μια εισβολή και εκμετάλλευση στο Αφγανιστάν για την εξαγωγή των εν λόγω σπάνιων ορυκτών. Διότι, ξέρετε, που λειτούργησε καλά την τελευταία φορά,»αυθεντία Kevin Creagh πρόσθεσε . 

Η προσπάθεια αποχώρησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν από το Αφγανιστάν έχει υποστεί έντονο έλεγχο και από τις δύο πλευρές του πολιτικού διαδρόμου, με πολλούς να κατηγορούν τη διοίκηση ότι προχωράει χωρίς κατάλληλο σχέδιο για την εκκένωση αμερικανών πολιτών και στρατιωτικών συμμάχων εν μέσω της εξαγοράς των Ταλιμπάν. 

Ο Μπάιντεν υποστήριξε σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα της Καμπούλ μέχρι να το κάνουν όλοι οι Αμερικανοί που θέλουν να διαφύγουν. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι υπήρξε «μεγαλύτερη δυσκολία» με τους Ταλιμπάν στην απομάκρυνση όσων «μας βοήθησαν» στη στρατιωτική σύγκρουση εκεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive