Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΤΑΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Και γονείς μαθητών κατέφυγαν στο ΣτΕ-Αυξάνονται οι προσφυγές εναντία στα κυβερνητικά μέτρα υποχρεωτικότητας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν γονείς, τα παιδιά των οποίων είναι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και μια φοιτήτρια και ζητούν να ακυρωθεί ο νόμος... 4790/2021 που αφορά τις ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία.     Οι γονείς και η  φοιτήτρια υποστηρίζουν ότι ο 4790/2021 νόμος είναι αντίθετος σε διεθνείς και Ευρωπαϊκές συμβάσεις, αλλά και σε σωρεία διατάξεων του Συντάγματος που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα του παιδιού.  Αναλυτικότερα, υποστηρίζουν ότι ο νόμος 4790/2021 παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 2, 5, 9 και 16, ενώ την ίδια στιγμή οι μαθητές χάνουν το βασικό συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα στην εκπαίδευση, την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει νομοθετική πρόνοια για κατ΄ οίκον διδασκαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive