Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης:Η καμπάνα του Άι-Γιώργη δε θα πάψει να χτυπά όσο ζουν οι Ανωγειανοί

papaantonis
Πρωτόγνωρες στιγμές ζει όλος ο κόσμος εξαιτίας της πανδημίας του μαλακορονοϊού. Σε αυτόν τον αγώνα αρωγός και η Εκκλησία, που κλήθηκε να πάρει πρωτοφανείς αποφάσεις, δύσκολες αποφάσεις. Όμως είναι δύσκολο να δεχτείς ότι η πόρτα της εκκλησίας θα μείνει κλειστή και μάλιστα τις αναστάσιμες μέρες του Πάσχα....
Χρειάζεται κάτι η ψυχή για να μπορέσει να σηκώσει αυτό το βάρος και να θέσει την πίστη, την αγάπη, την τελετουργία, την ψυχική ανάγκη για επαφή με το Θεό σε νέα πρωτόγνωρα δεδομένα. Και αυτό το κάτι κάπου κάπου το βρίσκουμε σε ανθρώπους που βρίσκουν τον τρόπο να ελαφρύνουν την ψυχή μας. Όπως ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης με τα λόγια του στη συγκινητική ανάρτησή του: "Η καμπάνα του Άι-Γιώργη στα Ανώγεια δε θα πάψει να χτυπάει όσο ζω εγώ και οι Ανωγειανοί", λέει και χτυπά την καμπάνα ξανά και ξανά και τα λόγια του αυτά ξεφεύγουν από τα όρια των Ανωγείων και αγκαλιάζουν όλους μας που ακούμε τον ήχο της καμπάνας που χτυπά ο παπα-Ανδρέας και από τα σπίτια μας και μας υπενθυμίζει ότι ο Θεός είναι παντού, ότι η πίστη μας μπορεί να βρει έκφραση παντού και ότι η πόρτα της εκκλησίας μένει κλειστή μόνο από αγάπη για τη... Ζωή.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive