Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ... ΜΙΛΗΣΕΣ


"ΑΡΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ"

4 σχόλια:

  1. ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει στην Αθήνα συνάντηση με τον ομόλογό του της Μάλτας Φ. Αντάμι. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: «Η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Μάλτας(και άλλων ευρωπαϊκών χωρών) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Συνεχίζονται για Τρίτη ημέρα οι εργασίες της συνόδου της Ιεραρχία της Ελλάδος. Σε αρκετές περιπτώσεις τα λεχθέντα από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο(94 σελίδες) προκαλούν αντιδράσεις(Θηβών Ιερώνυμος, Ζακύνθου Χρυσόστομος κ.α) .
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής σε ομιλίας του(Αθήνα) διαβεβαιώνει ότι: «Η Ελλάδα θα ενταχθεί στην ΟΝΕ». Συνεχίζοντας λέει ότι: «Η σημασία της ένταξης μειώνεται από τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκεται η ικανοποίηση των κριτηρίων και τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας που παραμένουν άλυτα».
    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας σε δηλώσεις του αναφέρει και τα εξής: «Η Τουρκία ζητεί να υπάρξει μείωση, όσων αφορά την κλίμακα των στρατιωτικών γυμνασίων. Η δική μας απάντηση είναι ότι υπάρχει αυτή η μείωση, η οποία όμως θα πρέπει να συνοδεύεται από την εκ μέρους της Τουρκίας αποφυγή των παραβιάσεων των κανόνων εναερίου χώρου, πράξεις στις οποίες προβαίνουν οι στρατιωτικές δυνάμεις της. Αυτά πάνε μαζί».
    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αναφερόμενος στην ¨επιλεξιμότητα¨ της Τουρκίας, επισημαίνει τρία σημεία: Πρώτον, η αναφορά ότι η Τουρκία δεν πλήρη τα κριτήρια της Κοπεγχάγης. Δεύτερον, ότι θα πρέπει απερίσπαστα, χωρίς εξαρτήσεις από την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, να συνεχίσει τη διαδικασία για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Τρίτον, η Τουρκία θα πρέπει να ανταποκριθεί στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας, στη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών».
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής αναφερόμενος στην ¨επιλεξιμότητα¨ της Τουρκίας, δηλώνει: «Η χθεσινή τραγελαφική και επιζήμια συμπεριφορά των ευρωβουλευτών του κυβερνητικού κόμματος αποδεικνύει τις βαρύτατες ευθύνες που έχει προσωπικά ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για το κρισιμότατο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η πολιτική αυτή χαρακτηρίζεται από διαρκείς μονομερείς υποχωρήσεις από τη πλευρά της Ελλάδος και στην ουσία, απεμπόληση των πάγιων ελληνικών θέσεων. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει την χώρα σε πολύ δύσκολη θέση. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Και για αυτό θέλω για άλλη μια φορά να υπογραμμίσω ότι είναι πλέον άμεση, επιτακτική ανάγκη, να συσταθεί Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά: Εκφράζει την ευχή, «Ο διάλογος που έχει ξεκινήσει μεταξύ των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών να συμβάλει ώστε να συνεχιστεί το καλό κλίμα, με αποτέλεσμα να εξεταστεί με δημιουργικό τρόπο εκ μέρους της Τουρκίας και της Ελλάδος και το πρόβλημα του Αιγαίου». Αναφερόμενος στο Κυπριακό λέει ότι: «Η Τουρκία δεν δέχεται πιέσεις στο θέμα της Κύπρου».
    Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών Σ. Ατανζανλί σε ανακοίνωση του που αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ¨επιλεξιμότητα¨ της Τουρκίας, αναφέρει ότι: «Η απόφαση περιέχει θετικά σημεία σε σχέση με προηγούμενες».
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ σε ομιλία του αναφέρει και τα εξής: «Δεν τίθεται θέμα για μας να θέσουμε σε κίνδυνο την εθνική μας ενότητα με αντάλλαγμα την ένταξη στην Ε.Ε.».
    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ινδικών βουλευτικών εκλογών ο συνασπισμός των κομμάτων του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Α. Βαζπαγί εξασφαλίζει τις περισσότερες από τις 272 έδρες που απαιτούνται για το σχηματισμό κυβέρνησης.
    Συνεχίζονται οι ρωσικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Τσετσενίας. Η Ρωσία διακηρρύσσει στο ΝΑΤΟ ότι η διένεξη της με την Τσετσενία είναι «εσωτερικό ζήτημα»(είχε προηγηθεί αίτημα του προέδρου της Τσετσενίας στο γ.γ. του ΝΑΤΟ Τζ. Ρόμπερτσον που καλούσε το ΝΑΤΟ να εμπλακεί στην διευθέτηση των σχέσεων των δύο χωρών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999
    Ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ Χ. Φλωράκης μιλώντας από την Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση για τα 58 χρόνια του ΕΑΜ λέει: «Εδώ λόγος γίνεται για προβλήματα ζωτικά, που ενδιαφέρουν και άλλες δυνάμεις πέρα από τους κομμουνιστές. Το ΚΚΕ αναμφίβολα αναζητά συμμάχους στις δυνάμεις αυτές, τις κοινωνικές και πολιτικές. Ακόμα και στα διάφορα πολιτικά κόμματα εντός και εκτός Βουλής, παρά κι ενάντια στις ηγεσίες εκείνων των κομμάτων που διακηρύχνουν και ακολουθούν πολιτική υποτέλειας στους Αμερικανούς και Νατοϊκούς ιμπεριαλιστές».
    Ο Υπ. Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: «Το συνολικό κόστος των ζημιών που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός στην Αττική φθάνει το ένα τρισεκατομμύριο δραχμές(το 3% του ελληνικού ΑΕΠ. Ο Γ. Παπαντωνίου δήλωσε τα ανωτέρω στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ε.Ε., λέει ότι: «Το συμβούλιο τοποθετήθηκε θετικά στο ελληνικό αίτημα για οικονομική συνδρομή».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος μιλώντας στη σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής του Κόμματός του λέει και τα εξής: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου αναντικατάστατο. Έχω τις απόψεις μου, τον τρόπο μου να τις διατυπώνω, το ύφος και τα χαρακτηριστικά της δουλειάς μου. Θέλω ο Συνασπισμός να είναι η σύγχρονη Αριστερά των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας. Θέλω ο Συνασπισμός να είναι πραγματική αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική. Αλλά να είναι αντιπολίτευση». Λέει ακόμη: «Λογοδοτώ στη συνείδηση του κάθε μέλους, προσδιορίζομαι από τις συλλογικές αποφάσεις και όχι από τις προδιαγραφές των επικοινωνιακών επιτελείων της κυβερνητικής πολιτικής. Είμαι έτοιμος να δεχτώ την όποια κριτική παρατήρηση, την όποια συντροφική υπόδειξη. Ταυτόχρονα είμαι το ίδιο έτοιμος, εάν το κόμμα κρίνει ότι είναι προς το συμφέρον του, να συμβάλω στην ανάδειξη νέου πρόεδρου».
    Αύξηση κατά 0,25% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθείς στις 5.926,08 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999 διεθνή
    Αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ο νέος διοικητής της KFOR Γερμανός στρατηγός Κλ. Ράινχαρντ (διαδέχεται τον βρετανό στρατηγό Μ. Τζάκσον) είναι η πρώτη φορά που Γερμανός αξιωματικός αναλαμβάνει την διοίκηση διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης). Σε δηλώσεις που κάνει ο Ράινχαρντ αναφέρει ότι: «Προτεραιότητά μου είναι να εγγυηθώ ένα περιβάλλον ασφαλές για τον λαό του Κοσσόβου. Λέγοντας αυτό, αναφέρομαι σε όλους τους πληθυσμούς του Κοσόβου, όποια κι αν είναι η εθνικότητά τους, το θρησκεύματά τους, ή ο τόπος που ζουν». Λέει επίσης: «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η KFOR παραμένει στρατιωτική δύναμη. Έχω όλο το εύρος της στρατιωτικής ικανότητας του ΝΑΤΟ στη διάθεση μου για να διασφαλίσω τη συμμόρφωση».
    Βρετανικό δικαστήριο αποφαίνεται ότι ο πρώην δικτάτορας της Χιλής στρατηγός Α. Πινοσέτ (κρατείται στη Βρετανία) μπορεί να εκδοθεί στην Ισπανία προκειμένου να δικασθεί για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται(βασανιστήρια). Οι δικηγόροι του Πινοσέτ δηλώνουν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive