Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΨΥΧΙΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΙΕΡΕΑ ΖΩΝΤΑΝΑ. ΒΙΝΤΕΟ

LIVE: Βίος και μαρτύριο του Αγίου Ευψυχίου πρώτη φορά από Ιερέα ...
Ο Άγιος Ευψύχιος έζησε στα χρόνια του Ιουλιανού του Παραβάτη. Αν και νιόπαντρος, αυτό δεν τον εμπόδισε να δείξει έμπρακτα τη μεγάλη αγάπη του στο Χριστό.  Εορτολόγιο: 9 Απριλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ευψυχίου του Μάρτυρα στην Καισαρεία....
  Ο βίος, το μαρτύριο και το Απολυτίκιο του Αγίου Ευψυχίου, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό. 

Στην Καισαρεία της Καππαδοκίας, ο Ιουλιανός είχε κτίσει ένα είδωλο της θεάς Τύχης, που προσκυνούσαν κάθε μέρα επιδεικτικά οι ειδωλολάτρες.  ο Ευψύχιος, αφού πήρε μαζί του και μερικούς άλλους τολμηρούς νέους, πήγε και γκρέμισε το είδωλο.  Όταν συνελήφθη, είπε στον αξιωματούχο ότι ο Ιουλιανός δεν έχει κανένα δικαιωμα να ενεργεί ειδωλολατρικά πράγματα στη χριστιανική Καισαρεία. Βέβαια, ο Ευψύχιος εκ των προτέρων γνώριζε ότι η απόφαση θα ήταν καταδικαστική.  Πράγματι, οι συνεργάτες του καταδικάστηκαν σε βασανισμούς και εξορία. Ενώ ο ίδιος, σαν αρχηγός της πράξης, καταδικάστηκε σε θάνατο με αποκεφαλισμό.  Έτσι, ο Ευψύχιος κατατάχθηκε σ’ εκείνη τη μερίδα των ανθρώπων, για την οποία ο Κύριος είπε: «Ό άπολέσας την ψυχήν αυτού ένεκεν εμού εϋρήσει αυτήν» ( Ευαγγέλιο Ματθαίου, ι’ 39).  Εκείνος, δηλαδή, που θα χάσει τη ζωή του για την πίστη του σε ‘μένα, θα κερδίσει τη μακάρια και υψηλότερη ζωή.
https://www.ekklisiaonline.gr/nea

1 σχόλιο:

  1. Εἶναι έντροπὴ νὰ ἀποκαλεῖτε τὸν Ἰουλιανὸν τὸν Αὐτοκράτορα 'Παραβάτην". Ἐν πάσει περιπτώσει τὶ παρέβη;; Ὁ ἴδιος δὲν ἦτο Χριστιανός, δὲν εἶχε βαπτισθεῖ, καὶ τὸ "ἐγκλημά" του ἦτο ἡ ἐφαρμογὴ τοῦ διατάγματος τῶν Μεδιολάνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive