Εκατόμβη θυμάτων της Τουρκίας στην Λιβύη μετά την αεροπορική επίθεση της πολεμικής αεροπορίας του LNA στην Σχολή αεροπορίας στην Μισράτα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 Τούρκοι στρατιωτικοί, αναφέρει ο εκπρόσωπος του Χαφτάρ...
Ο στρατηγός Αχμέτ Αλ-Μισμαρί, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), αποκάλυψε ότι 20 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση στην Μισράτα.
Ο ίδιος σε αποκλειστικές δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Al-Ain News, δήλωσε ότι αεροσκάφη του LNA χτύπησαν αιφνιδιαστικά εναντίον της αίθουσας πτήσεων στο αεροπορικό κολλέγιο της Misrata και ενός άλλου κτιρίου, σκοτώνοντας συνολικά 20 Τούρκους στρατιώτες. Πρόσθεσε ότι τα θύματα ανεβάζουν τον αριθμό των θανάτων του τουρκικού στρατού στη Λιβύη σε πάνω από 50.
Νέος σοβαρός κίνδυνος από την παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε Λιβύη-Συρία
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Omar Maarabouni τόνισε ότι η Συρία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει μόνο δέκα περιπτώσεις της νέας νόσου του Coronavirus (COVID-19) σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Συρίας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) με βάση τον τρόπο παρακολούθησης των υπόπτων περιπτώσεων.
Σε σημερινές δηλώσεις του στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Dustour, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Omar Maarabouni δήλωσε ότι η εξάπλωση της νόσου του κορονοϊού στη Λιβύη μέσω της Τουρκίας όμως, θα είναι υψηλή.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Τούρκοι είναι παρόντες στο βορρά της Συρίας, τόσο στα βορειοδυτικά όσο και στα βορειοανατολικά, αλλά και στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και βόρειας Συρίας, τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά.
“Είναι πιθανό να υπάρχουν περιπτώσεις κορονοϊού στη Συρία και κατά συνέπεια στη Λιβύη λόγω της παρουσίας των Τούρκων στρατιωτών, σε περισσότερες από μία θέσεις στην Τρίπολη και τη Μιστράτα”, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο ειδικός επισημαίνει ότι η τουρκική ΜΙΤ μπορεί μάλιστα να διαδώσει σκόπιμα τη νόσο του Coronavirus και στις δύο χώρες.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας επιβεβαίωσε ότι η ικανότητα των Τούρκων να εξαπλώσουν τον κορονοϊό στη Λιβύη θα είναι ασφαλώς εις βάρος και της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (GNA) αλλά και των μαχητών και μισθοφόρων που έφερε η Τουρκία από τη Συρία στη Λιβύη.
Προφανώςπρόκειται για παράπλευρες απώλειες, διότι οι Τούρκοι έχουν βάλει σε εφαρμογή σχέδιο με το οποίο θέλουν πιθανόν, οι χώρες στόχοι τους, να αντιμετωπίσουν αυτά που τραβάνε οι ίδιοι στην χώρα με τα εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά.
Δεν κινδυνεύει όμως η Συρία και η Λιβύη αλλά όλες οι χώρες-στόχοι της Άγκυρας και αυτό είναι σίγουρο ότι το γνωρίζουν οι αρχές όλων αυτών των χωρών της περιοχής της Α.Μεσογείου.
Military expert Omar #Maarabouni said spread of #coronavirus in #Libya through #Turkey remains high as long as Turkish military and its mercenaries are present in #Syria and borders with northern Syria remain open.
almarsad.co/en/2020/04/02/ …
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρονται τα εξής: «Τα μεταδοθέντα από ένα και μόνο τηλεοπτικό σταθμό, παρά τις σχετικές διαψεύσεις που αρμοδίως εδόθησαν σχετικά με τον Εκπρόσωπο Τύπου και βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Άρη Σπηλιωτόπουλο για δήθεν «αντικατάστασή» του , είναι παντελώς ψευδή. Αν δεν αποτελούν σενάριο καλοκαιρινής φαντασίας ή δημοσιογραφικής ένδειας, τότε σίγουρα υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας».
Ο Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Π. Μπεγλίτης σε ανακοίνωση, που εκδίδει με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, αναφέρει και τα εξής: «Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας θα έχουν μόνο όφελος από την ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας. Οι θετικές αντιδράσεις των πολιτών και των φορέων τους, το χρόνο αυτό που μεσολάβησε, κατέρριψαν μύθους και τεχνητές εντάσεις. Σημαντικές πρωτοβουλίες ανελήφθησαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους επιχειρηματίες, τις δυνάμεις του πολιτισμού. Με τη στάση τους οι λαοί μας έστειλαν το μήνυμα της φιλίας, της ειρήνης και της συνεργασίας». Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο Π. Μπεγλίτης αναφέρει: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική των αρχών που ακολουθεί στις σχέσεις με την Τουρκία, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες».
Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος (εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου) σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλάς», απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Υπ. Παιδείας, λέει: «Ο Αρχιεπίσκοπος εάν συναντηθεί, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Με τον αρμόδιο υπουργό θα συναντηθεί κάποιο εξουσιοδοτημένο μέλος της Ιεραρχίας. Όλα τα προβλήματα έχουν όψεις. Εάν υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας μια ανοιχτή επικοινωνία όπως θέλουμε, τίποτα δεν είναι αδύνατο να συμβεί. Μπορεί να δούμε να συμβαίνουν πολλά πράγματα που, εκ πρώτης όψεως, η Εκκλησία είχε αρνητική θέση, να συμφωνεί, διότι θα διαπιστώνει μέσα από το διάλογο ότι οι προθέσεις δεν είναι αυτές που φαίνονται αλλά υπάρχουν κάποιοι λόγοι». Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο μητροπολίτης Θεόκλητος λέει: «Το θέμα των ταυτοτήτων βλέπουμε ότι χρονίζει, πάμε σε πνευματικό αγώνα διαρκείας. Αλλά η προσπάθεια που πρέπει να αναλυθεί, όσον αφορά το διάλογο με την κυβέρνηση σε θέματα επικαιρότητας, δεν σημαίνει ότι θα αναστείλει την προσπάθεια για τις ταυτότητες»(Γράφεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε στον Υπ. Παιδείας επιστολή για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών – ζητά να μην εξαιρεθεί από τις εξετάσεις του Λυκείου).
Πτώση κατά 0,61% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 3,728,14 μονάδες.
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνεχίζεται το δράμα των 118 Ρώσων αξιωματικών και ναυτών που βρίσκονται παγιδευμένοι στο ρωσικό υποβρύχιο «Κουρσκ» στο βυθό της θάλασσας Μπάρεντς. Σε δηλώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος του ρωσικού ναυτικού πλοίαρχος Ι. Ντίγκαλο αναφέρει ότι όσοι από το πλήρωμα του «Κούρσκ» είναι ζωντανοί μπορούν να ζήσουν «το μέγιστο μέχρι 26 Αυγούστου» (έλλειψη οξυγόνου). Σε δηλώσεις που κάνει ο Ρώσος πρωθυπουργός Μ. Κασίανοφ σχετικά με το θέμα του υποβρυχίου «Κουρσκ» λέει ότι: «Η κατάσταση βρίσκεται κοντά στην καταστροφή».
Ο Ισραηλινός Υπ. Εξωτερικών Σλ. Μπ. Αμί, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης μια νέας ισραηλινο-παλαιστινιακής συνάντησης κορυφής, λέει: «Η διεξαγωγή αυτής της συνάντησης κορυφής δεν είναι, για την ώρα, πραγματικά στο πρόγραμμα». Σε δηλώσεις που κάνει ο Παλαιστίνιος Υπ. Πληροφοριών Γ. Αμ. Ράμπο, λέει: «Πολύ αμφιβάλλω ότι οι τρέχουσες επαφές με τον Ισραήλ θα καρποφορήσουν».
Σε ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ε. Μπάρακ αναφέρονται και τα εξής: «Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Γ. Αραφάτ θα επωφεληθεί της ιστορικής ευκαιρίας για τη σύναψη μια ειρήνης που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των δύο λαών και υπογράμμισε ότι μόνο το άνοιγμα και η ευελιξία της παλαιστινιακής πλευράς μπορούν να επιτρέψουν το μεγάλο βήμα που θα οδηγήσει σε μια συμφωνία».
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Αλ Γκορ παίρνει και τυπικά από το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που εκδίδεται με αφορμή τη συζήτηση για το ενδεχόμενο εξαίρεσης των Θρησκευτικών από τα εξεταζόμενα μαθήματα στη Β’ και Γ’ Λυκείου, αναφέρονται τα εξής: «1.¨Ο Υπουργός παιδείας έχει δηλώσει ότι η διδασκαλία των Θρησκευτικών δεν πρόκειται να θιγεί και έχει τονίσει ότι δεν πρέπει να συγχέεται το βάρος των μαθημάτων με την εξεταστική τους διάσταση και μόνο¨. 2.¨Η απόφαση για τα εξεταζόμενα μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις θα ληφθεί με κριτήρια αποκλειστικά εκπαιδευτικά¨. 3.¨Εάν από την πλευρά της Εκκλησίας θεωρείται ότι αυτό το θέμα μπορεί να αναχθεί σε ζήτημα και πεδίο αντιπαράθεσης, η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται σε καμία περίπτωση αυτή την αντίληψ稻.
Αύξηση κατά 0,80% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 3.757,83 μονάδες.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
Αποτυγχάνουν μέχρι στιγμής οι προσπάθειες του ρωσικού ναυτικού για τη διάσωση των 118 αξιωματικών και ναυτικών που βρίσκονται παγιδευμένοι στο ρωσικό υποβρύχιο «Κουρσκ» στη θάλασσα του Μπάρεντς.
Όπως μεταδίδεται ο παλαιστίνιος ηγέτης Γ. Αραφάτ, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε στην Ιαπωνία με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Γ. Μόρι, είπε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Μπάρακ δεν θέλει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις που έδωσε ο ίδιος και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, κυρίως για το μέλλον της ιερής πόλης που είναι πολύ σημαντική για όλο τον κόσμο, κυρίως για τους παλαιστινίους, τους Άραβες, τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς»(αναφέρεται στην Ιερουσαλήμ).
Σε δηλώσεις που κάνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ε. Μπάρακ, λέει μεταξύ άλλων ότι: «Αν η παλαιστινιακή ηγεσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση της ανακήρυξης παλαιστινιακού κράτους και τις δυσκολίες του λαού της, πρέπει να καταλάβει ότι προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να τερματίσει τη σύγκρουση με το Ισραήλ».