Σπουδαία νέα σήμερα και μια τεράστια νίκη της ανθρωπότητας ενάντια στον κορωναϊό, έρχεται να σηματοδοτήσει η ανακοίνωση της ανακάλυψης εμβολίου κατά του κορωναϊού, από την γνωστή Ελληνίδα επιστήμονα Ελένη Αντωνιάδου. Ποια όμως είναι αλήθεια η 32χρονη σύγχρονη Ντα-Βίντσι;...
Μέσα στον ανδροκρατούμενο κόσμο της επιστήμης, μία νέα Ελληνίδα κάνει τη θητεία της στο ερευνητικό κομμάτι της ιατρικής, ασχολείται με την βιοτεχνολογία και φιλοδοξεί σύντομα, οι άνθρωποι να μην παθαίνουν την ίωση του κοροναϊού.
Δε χρειάζεται να ανήκεις στον επιστημονικό κλάδο για να γνωρίζεις το ποια είναι η Ελένη Αντωνιάδου. Μπορεί να είναι μόλις 32 ετών, αλλά έχει καταφέρει ήδη να κάνει την διαφορά στον τομέα της Ιατρικής, να εργαστεί στη NASA, να μπει στην λίστα του Forbes «των 30 κάτω των 30» στον τομέα της Υγείας και να ιδρύσει την start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές», και να γίνει κούκλα-πρότυπο για κορίτσια ανά τον κόσμο. Με λίγα λόγια, κατάφερε να ξεχωρίσει με την εξαιρετική δουλειά και το ταλέντο της σε όλον τον κόσμο, κάνοντας την Ελλάδα για μία ακόμα φορά περήφανη.
Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό της:
Η Ελένη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ελλάδα, με αντικείμενο την Πληροφορική στη Βιοϊατρική και στη συνέχεια έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Το 2012, η NASA επέλεξε την Ελένη μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy και συγκεκριμένα, στον τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη.
Έναν χρόνο αργότερα, το 2013, ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς στα FDM Everywoman Technology Awards και το 2014 βραβεύτηκε με το Cartier Women’s Initiative Award για τη συμβολή της στην επιστήμη της βιοτεχνολογίας.
Αυτό ίσως να ήταν αρκετό για κάποιους, αλλά η Ελένη, δεν σταμάτησε να προσπαθεί και να εξελίσσεται. Σήμερα είναι συν-ιδρύτρια της startup «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές» (Transplants Without Donors), με στόχο την μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα. Τι άλλο να πούμε, πέρα από συγχαρητήρια; Μένουμε σιωπηλοί, με δέος απέναντι στο μεγαλείο.
ΡΕ ουστ ρεμάλια.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα εμβόλια να τα βάλετε στον πάτο σας....
ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΝΕΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΟΠΤΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΝΑ ΠΙΟΝΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΟΥΣ.
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ....ΑΝ ΕΙΣΑΙ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.