Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Είμαστε σε καραντίνα μέχρι τις 19 Απριλίου. Έχουν αλλάξει δραματικά όλα, με μειώσεις μισθών και απώλειες θέσεων εργασίας». Στρατής Λιμνιός – Δημοσιογράφος

Η οικονομική κρίση στις αρχές του 2010, ήταν το βασικό έναυσμα για το Γιώργο Κυριάκη, που μόλις είχε παντρευτεί και αποκτήσει το πρώτο του παιδί, προκειμένου να λάβει την απόφαση να φύγει στο εξωτερικό και να βρεθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας....

Με σπουδές στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, ο εκ Θεσπρωτίας νεαρός που διέπρεπε στο χώρο της εστίασης σε κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας και με μία καριέρα στο pick της, τα εγκαταλείπει όλα και γίνεται μετανάστης στη Γερμανία για να διεκδικήσει μία καλύτερη ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του. Σήμερα, με την κρίση της πανδημίας, βιώνει, όπως όλοι, την απειλή και μοιράζεται τις σκέψεις του, περιγράφοντας, πως βιώνει ο ίδιος, η σύζυγος και τα τρία τους παιδιά, τον εφιάλτη αυτό, δίνοντάς μας την εικόνα που επικρατεί αυτές τις ημέρες στη Γερμανία.
Γιώργος Κυριάκης, Διευθυντής Πολυτελούς Κινεζικού Εστιατορίου.
«Το Ντίσελντορφ, θεωρείται μία από τις καλύτερες πόλεις της Γερμανίας για να ζήσεις. Η Γερμανία, έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας, όπως και εκπαίδευσης, οπότε το θεωρήσαμε σαν μία καλή επιλογή για εμάς. Ήρθαμε εδώ, σε μία άσχημη περίοδο για τους Έλληνες, γιατί οι Γερμανοί δεν είχαν και την καλύτερη άποψη για εμάς, θεωρώντας ότι τρώμε τα χρήματά τους, χωρίς να γνωρίζουν τις συνθήκες διαβίωσής μας. Επτά χρόνια μετά και με αρκετές επαγγελματικές δυσκολίες, έχω καταφέρει να έχω ένα πολύ καλό βιογραφικό και να εργάζομαι σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Ντίσελντορφ, ως Restaurant Manager».
– Πότε και πώς πληροφορείσαι για πρώτη φορά το θέμα του κορωνοϊού και πώς αντιδράς στις πρώτες ειδήσεις που αρχίζουν και κατακλύζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γνωστοποιώντας μία παγκόσμια απειλή;
«Ακούσαμε για τον κορωνοϊό στην Κίνα, αλλά φάνταζε πολύ μακρινό από εμάς. Στη συνέχεια, το θεωρήσαμε σαν μία απλή γρίπη. Όταν έφτασε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία, πάλι δεν καταλάβαμε τον κίνδυνο όλου αυτού που θα επακολουθούσε . Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, όταν ακυρώθηκαν μεγάλες εκθέσεις στο Ντίσελντορφ και στο Βερολίνο. Οι εκθέσεις αυτές, γίνονται κάθε χρόνο και αποφέρουν μεγάλα έσοδα στη Γερμανική οικονομία. Μετά τις ακυρώσεις των εκθέσεων, άρχισε η πτώση της γαστρονομίας, της τάξεως του 75%. Εκεί, αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι κάτι συμβαίνει. Μέσα σε λίγες ημέρες αυξήθηκαν τα κρούσματα και έκλεισαν σχολεία, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα. Όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί, έχουν ισχύ έως τις 19 Απριλίου και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση. Έχουν γίνει ήδη μειώσεις μισθών και απολύσεις σε αρκετούς κλάδους. Παρ’ όλα αυτά, οι Γερμανοί, δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Κυκλοφορούν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερη προστασία, ενώ εμείς σαν οικογένεια έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, γιατί παρακολουθούμε και τις εξελίξεις της Ελλάδας, επειδή όμως, μιλάμε για Γερμανούς, θεωρούμε ότι σύντομα θα κατανοήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης . Η Γερμανία, είναι μία μεγάλη χώρα, χωρισμένη σε κρατίδια και το καθένα, δρα διαφορετικά, οπότε άργησαν να παρθούν αποφάσεις για όλη τη χώρα. Ωστόσο, τα σχολεία, έδρασαν πολύ γρήγορα, δίνονται καθημερινά τα μαθήματα μέσω email γιατί από την αρχη γνωρίζαμε ότι θα ανοίξουν ξανά μετά το Πάσχα των Καθολικών». 
– Πώς είναι η καθημερινότητα εκεί για όλους και πώς το διαχειρίζεσαι εσύ και η οικογένειά σου;
«Εμείς, σαν οικογένεια, δεν κυκλοφορούμε. Βγαίνουμε εναλλάξ με την σύζυγό μου γιατί έχουμε τρία παιδιά, το ένα εξ αυτών 4ων μηνών, οπότε δε θέλουμε να νοσήσουμε, γιατί δε ξέρουμε πως θα εξελιχθεί αυτός ο ιός. Τα κρούσματα, αυξάνονται καθημερινά, έχουμε φτάσει σχεδόν τα 50.000, αλλά ευτυχώς, δεν υπάρχει μεγάλη θνησιμότητα. Ανησυχούμε καθημερινά για το τι ακριβώς μας ξημερλωνει την επόμενη μέρα. Το μόνο καλό σε όλο αυτό είναι, ότι περνάμε αρκετό χρόνο μαζί σαν οικογένεια και αναπληρώνουμε το χαμένο χρόνο. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε σούπερ μάρκετ, ενώ μας έχουν διαβεβαιώσει, ότι υπάρχει επάρκεια. Περιμένουμε υπομονετικά να περάσει όλο αυτό, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Παραμένουμε αισιόδοξοι, υγιείς και χαμογελαστοί. Εύχομαι υγεία, κουράγιο και υπομονή σε όλους μας». 
– Σε ευχαριστούμε θερμά, καλό κουράγιο σε όλους μας.
«Θα χρειαστεί να είμαστε ψύχραιμοι, ενωμένοι, δυνατοί σε αυτή την απειλή και εύχομαι καλό κουράγιο και υπομονή σε όλο τον κόσμο».
Follow us on twitter.
Join our facebook page.

1 σχόλιο:

  1. Μην σας τρομοκρατούν.
    Η γρίπη που μας φύτεψαν έχει περισσότερα θύματα κάθε χρόνο..

    Αλλού αποσκοπούν..
    Το πέρασμα του χρόνου θα δείξει και τα επόμενα σχέδια τους.


    Αγγελική Αχαρναί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive