Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

“Ερντογάν ΜΗΝ περιμένεις ΝΑΤΟ στη Συρία… κατοχικές δυνάμεις οι τουρκικές”! Ρώσος / VZGLYAD

“Είναι μια ακόμη μεγάλη πολιτική μπλόφα του Ερντογάν. Η Τουρκία παγιδεύτηκε από τη δική της πολιτική, “δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Gevorg Mirzayan στην εφημερίδα VZGLYAD. Έτσι, σχολίασε την έκκληση του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας προς το ΝΑΤΟ με αίτημα την υποστήριξή του στη σύγκρουση με τη Συρία....

“Ό,τι και πούμε, τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται στη Συρία παράνομα. Ως εκ τούτου, από την άποψη του διεθνούς δικαίου, αποτελούν νόμιμο στόχο για τον στρατό του Άσσαντ, ο οποίος ασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα στη Συρία “, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας, επίκουρος καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, ο Ερντογάν πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά του, αλλά αυτό θα εξομοιωθεί με ήττα και θα πλήξει σοβαρά το κύρος του προέδρου και του κόμματός του, το οποίο ήδη δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.
“Το μόνο που μπορεί ο Ερντογάν να κάνει σε αυτή την κατάσταση είναι να αυξήσει τα μέσα πίεσης: απειλή μιας νέας εισβολής, απαίτηση υποστήριξης από το ΝΑΤΟ. Αλλά όλα αυτά είναι μια μπλόφα. Τα πάντα συμβαίνουν σε ξένο έδαφος, δεν πρόκειται για επίθεση εναντίον της Τουρκίας, είναι μια επίθεση εναντίον τουρκικού σώματος κατοχής, το οποίο βρίσκεται παράνομα στη Συρία “, τόνισε ο Mirzayan.
“Τώρα ο Ερντογάν απειλεί εκ νέου με μια μεγάλης κλίμακας εισβολή. Κοντά στα σύνορα της Συρίας, έχουν συγκεντρωθεί τα τουρκικά στρατεύματα. Αμφιβάλλω, όμως, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ασάντ, καθώς τίθεται το ερώτημα πώς θα το δεχθεί ο τουρκικός πληθυσμός, και ιδιαίτερα το αντιπολιτευόμενο κομμάτι του “.
“Παράλληλα, ο Άσσαντ δεν θα υποχωρήσει και θα πολεμήσει μέχρι θανάτου. Πίσω του είναι το Ιράν, το οποίο επίσης δεν θα εγκαταλείψει τους Σύριους. Ο Ερντογάν αντιμετωπίζει μια σοβαρή ήττα, γεγονός που μπορεί να του κοστίσει πολιτική καριέρα. Στόχος του Τούρκου Προέδρου είναι να πείσει την Τεχεράνη και τη Μόσχα ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι το τέρμα, αλλά εδώ βρίσκεται και το νόημα της μπλόφας “λέει ο αναλυτής, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι στρεφόμενη προς το ΝΑΤΟ, η Τουρκία υπολογίζει σε ηθική υποστήριξη.
Ταυτόχρονα, οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να διευθετήσουν τους λογαριασμούς τους με την Τουρκία “για όλα τα καλά” που έχει κάνει. “Κάποιος από τα μέλη του ΝΑΤΟ θα πει πιθανώς ότι” συμπαθούμε με τους Τούρκους, λυπούμαστε για το γεγονός ότι ο κακός τύραννος Άσαντ σκότωσε τους στρατιώτες της, αλλά δεν θα παράσχουμε βοήθεια “. Γιατί; Επειδή δεν εμπίπτει στο σχετικό κεφάλαιο του καταστατικού του ΝΑΤΟ “, κατέληξε ο Mirzayan.
Νωρίτερα, ο Omer Celik, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Τουρκία, δήλωσε ότι η Άγκυρα αναμένει υποστήριξη από το ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία.

4 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000
    Γίνεται γνωστό ότι 34 κόμματα κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο δήλωση συμμετοχής σεις προσεχείς εκλογές.
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μιλώντας στη Λάρισα σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, καλεί τους αγρότες «να μπουν μπροστά για μια νέα πλειοψηφία και για μια «καθαρή λαϊκή εντολή. Γιατί το ΠΑΣΟΚ παραμένει το κατ’ εξοχήν αγροτικό κόμμα. Στην ψυχή του βρίσκονται τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Τους αγρότες δεν τους ανακαλύπτουμε όταν πρόκειται να ψηφίσουν». Επίσης επισκέπτεται το Περιφερειακό Πανεπιστήμιο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας(Θεσσαλίας)και δηλώνει μεταξύ άλλων: «Το ερώτημα είναι αν θέλουμε το ΕΣΥ και το Δημόσιο να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην Υγεία. Εμείς απαντούμε ναι. Η ΝΔ ζητεί να περάσει η Υγεία στα χέρια της ελεύθερης αγοράς. Αυτό το νοσοκομείο είναι η απόδειξη της δικής μας πρότασης».
    Δίδονται στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Περιφερειακής Ένωσης (Μ. Χαραλαμπίδης) για τις προσεχείς εκλογές. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ένωσης είναι ο ναύαρχος Χρ. Λυμπέρης.
    Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο Αγρίνιο σε ανοιχτή συγκέντρωση επικρίνει έντονα τον πρωθυπουργό για την πολιτική του(εκθέτει το πρόγραμμα της ΝΔ για τους αγρότες, για την Υγεία, για την Δημόσια Διοίκηση , για την Παιδεία – εκφράζει την βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει στις προσεχείς εκλογές).
    Η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας στο Μαντούδι Ευβοίας λέει και τα εξής: «Από την στιγμή που ο πρωταγωνιστής των επενδύσεων είναι το καπιταλιστικό μονοπώλιο, κρατικό ή ιδιωτικό, τότε η γενική τάση θα είναι να αυξάνονται οι θέσεις της ανεργίας σε σχέση με τις θέσεις εργασίας, ακριβώς γιατί οι πλουτοκράτες έχουν στο χέρι τους το μαχαίρι και το πεπόνι: την κατοχή και την ιδιοκτησία των νέων τεχνολογιών , αλλά και την εργοδοτική τρομοκρατία. Είναι αδιανόητο ότι μπορεί να υπάρξει μείωση της ανεργίας, όταν κυριαρχούν και εξουσιάζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος μιλώντας στην Καστοριά αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στη Λισαβόνα λέει: «Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης γύρισε από την Λισαβόνα με τα εύσημα των ομολόγων του, προφανώς για τη προεκλογική χρήση για την φιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει στην χώρα μας. Εδώ στην Ελλάδα ο κ. πρωθυπουργός ξοδεύει ρητορείες για τον πολίτη, γι α την κοινωνία, για την αλληλεγγύη, αλλά στη Λισαβόνα προσυπογράφει όλες τις αποφάσεις που θεωρούν τις κοινωνικές δαπάνες «γάγγραινα», όπως χαρακτηριστικά λένε τα επίσημα έγγραφα της διάσκεψης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000 διεθνή
    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Κλίντον έχει στη Γενεύη συνάντηση με το πρόεδρο της Συρίας Χ. Άσαντ (διάρκειας 3,5 ώρες - οι δύο ηγέτες διερευνούν το κατά πόσον είναι δυνατή η επανάληψη των ισραηλινοσυριακών ειρηνευτικών συνομιλιών).
    Το 30ο Συνέδριο του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος επανεκλέγει στη ηγεσία του τον Ρομπέρ Υ.
    Διεξάγονται στη Ρωσία προεδρικές εκλογές(11 είναι οι υποψήφιοι – για να είναι έγκυρα τα αποτελέσματα των εκλογών πρέπει να προσέλθει περισσότερο από το 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων).
    Η βρετανική εφημερίδα «Τάιμς» σε δημοσίευμά της (25/3) αναφέρει τα εξής: «Προς το τέλος των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ κατά σερβικών δυνάμεων, ορισμένα μέλη της Συμμαχίας είχαν εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης, καθώς έβλεπαν ότι οι μέχρι τότε επιχειρήσεις δεν απέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί προέβλεπαν μάλιστα τέτοιες λεπτομέρειες, ώστε είχε υπολογιστεί ακριβώς ο αριθμός των οβίδων πυροβολικού που θα απαιτούνταν για μια χερσαία επίθεση κατά των σερβικών δυνάμεων. Το Λονδίνο είχε ενημερώσει της ΗΠΑ ότι θα συμμετείχε στις επιχειρήσεις με 54.000 στρατιώτες και 100 άρματα μάχης».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Γιουγκοσλάβος στρατηγός Βλ. Λαζάρεβιτς(είναι διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού – έχει την ευθύνη για τη νότια Σερβία) ισχυρίζεται ότι το ΝΑΤΟ επιδιώκει να επεκτείνει την κρίση και εκτός Κοσσυφοπεδίου, στην περιοχή Πρέζεβο-Μεντβέντια-Μπουγιάνοβατς της νότια Σερβίας. Πρόκειται για τη γνωστή στρατηγική, που έχει στόχο την πρόκληση και τη διαχείριση στη συνέχεια της κρίσης».
    Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος επισκέπτεται «Το Τείχος των Δακρύων». Γράφεται ότι στην προσευχή που διάβασε ο Πάπας αναφέρει και τα εξής: «Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την συμπεριφορά εκείνων που στο ρουν την Ιστορίας έκαναν αυτά τα παιδιά Σου να υποφέρουν και ζητούμε τη συγχώρεσή Σου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου σε άρθρο του στη μηνιαία έκδοση του «Western Policy Center» αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά λέει: «Τα διμερή μας προβλήματα δεν έχουν εξαφανιστεί, αλλά η Ελλάδα είναι πρόθυμοι να διαπραγματευτεί έναν εποικοδομητικό ρόλο στον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας και στην ενσωμάτωσή της στην Ευρώπη». Σε άλλο σημείο του άρθρου του αναφέρει: «η επανεξέταση και η επανεκτίμηση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων, μαζί με τη μεταμορφωμένη διεθνή τάξη, οδήγησαν στην αναθεώρηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» (ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών Ι. Τζεμ, παρόλο που υποσχέθηκε να στείλει στο «Western Policy Center» και τις δικές του απόψεις για τα ελληνοτουρκικά, τελικά δεν τις έστειλε).
    Ο γ.γ. αμυντικές βιομηχανίας της Τουρκίας Ντ. Ερζάν σε δηλώσεις του λέει: «η Τουρκία δεν προσπαθεί να υπέρ εξοπλιστεί, αλλά οι συνθήκες στην περιοχή μας μάς υποχρεώνουν να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια μας. Πρέπει να κερδίσουμε το σκάκι. Η Τουρκία δεν είναι ένα νησί στον Ειρηνικό ωκεανό».
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλάς» λέει μεταξύ άλλων: «Ο αρχηγός της ΝΔ προσπαθεί να επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη του χρηματιστηρίου διότι πιστεύει ότι ένα δυσάρεστο κλίμα στο χρηματιστήριο θα τον βοηθήσει στην πολιτική αναμέτρηση. Είναι απαράδεκτο να προσπαθούμε να επηρεάσουμε εξελίξεις σε μια αγορά, και μάλιστα να τις επηρεάσουμε αρνητικά, ώστε να ζημιωθούν κάποιοι άνθρωποι για πολιτική εκμετάλλευση»(ο Κ. Καραμανλής προ ημερών, σε δηλώσεις του, επέκρινε το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσοστό των αποθεμάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων που θα επενδυθεί σε μετοχές).
    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος απαντώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης εις βάρος του προέδρου της ΝΔ για το θέμα του χρηματιστηρίου, δηλώνει και τα εξής: «Ο κ. Καραμανλής με πολύ προσεκτική αναφορά μιλούσε για συγκεκριμένες καταγγελίες που ακούστηκαν από τις αρμόδιες επιτροπές και τους αρμόδιους φορείς και περιέγραφαν παράνομη δραστηριότητα. Και είπε το αυτονόητο. Εάν και εφόσον υπάρχει παράνομη δραστηριότητα, αυτήν και θα την ελέγξουμε και φυσικά αυτοί που παρανομούν θα βρουν τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες μπροστά τους».
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μιλώντας στη Ρόδο σε ανοιχτή συγκέντρωση λέει μεταξύ άλλων: «Θα διασφαλίσουμε όσα μέχρι σήμερα πετύχαμε ή θα τα αφήσουμε ‘φτερό στον άνεμο’ σε ένα κόμμα που έχει πρόγραμμα και θέσεις όπως η ΝΔ;»(υπόσχεται ότι προς το τέλος της τετραετίας η κατώτερη σύνταξη θα διαμορφωθεί στις 150.000 Δραχμές).
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας από τον Πύργο Ηλείας σε ανοιχτή συγκέντρωση λέει: «Δεν μπορούμε να φιμώσουμε την κοινωνία πέντε-έξι άνθρωποι όλοι κι όλοι. Δεν μπορούν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, όσο χρήμα και αν διαθέσου. Γιατί όσο περισσότερα ρίχνουν, τόσο πιο δυνατό ακούγεται το ερώτημα: Που τα βρήκαν; Από πού τα πήραν; Ποιοι τους τα έδωσαν και γιατί;» Συνεχίζοντας λέει: «Η ποιότητα της δημοκρατίας κακοποιείται σήμερα από τις τάσεις εξωθερμικής ποδηγέτησης της εξουσίας. Από τη συγκέντρωση πλούτου και την πολιτική ισχύος σε οργανωμένα συμφέροντα. Από το μαύρο σχήμα της διαφθοράς».
    Ύστερα από απόφαση του Αρείου Πάγου τα 26 από τα 36 κόμματα που είχαν καταθέσει δήλωση συμμετοχής θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 9Ης Απριλίου.
    Πτώση κατά 0,25 σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο, διαμορφώνεται στις 4.664,01 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000 διεθνή
    Σε δηλώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος των Αμερικανών πεζοναυτών που παίρνουν μέρος στις ασκήσεις της KFOR που γίνονται στο Κοσσυφοπέδιο υπολοχαγός Στ. Φούγκλαρ λέει μεταξύ άλλων: «Στόχος των ασκήσεων είναι να σταλεί σαφές μήνυμα στους ηγέτες, στρατιωτικούς και πολιτικούς, της περιοχής, καθώς και στον τοπικό πληθυσμό»(οι ασκήσεις γίνονται χωρίς πραγματικά πυρά – στις ασκήσεις δεν συμμετέχουν Ρώσοι στρατιώτες).
    Συνέρχονται στο Παρίσι εκπρόσωποι των χωρών που συμμετέχουν στη Ομάδα Επαφής για την Γιουγκοσλαβία(είχε συσταθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία – συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ρωσία). Οι σύνεδροι συζητούν θέματα που αφορούν το Κοσσυφοπέδιο (διεξαγωγή τοπικών εκλογών –αυτοδιοίκηση).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Λίβυος Υπ. Εξωτερικών Α. Σαλκάμ αναφέρει και τα εξής: «Επιθυμούμε την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αμερική, με έναν μόνο όρο: το σεβασμό της πλήρους ανεξαρτησίας μας».
    Σε ανακοίνωση του ιταλικού Υπ. Εξωτερικών αναφέρεται ότι δόθηκε εντολή στο Ιταλό πρέσβη στην άγκυρα Β. Σούρντο να ρωτήσει τις αρμόδιες τουρκικές αρχές εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για ύπαρξη «λίστα ανεπιθύμητων» στην Τουρκία προσώπων(όπως γράφεται στη «λίστα» περιλαμβάνονται και τα ονόματα πέντε Ιταλών βουλευτών).
    Οι τουρκικές αρχές ασφαλείας οδηγούν στη φυλακή τον Τούρκο υπερασπιστή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Α. Μπιρντάλ (ο Μπιρνταλ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους επειδή είχε κάνει δηλώσεις υπέρ της ειρηνικής επίλυσης του Κουρδικού – αποφυλακίστηκε προσωρινά για λόγους Υγείας – θα παραμείνει στη φυλακή για 4,5 χρόνια ακόμη). Σε ανακοίνωση της Οργάνωσης «Διεθνής Αμνηστία» που αναφέρεται στη υπόθεση Μπιρντάλ ως κρατούμενος συνείδησης και θα κάνει εκστρατεία για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή του».
    Η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Διεθνής Αμνηστία» καταγγέλλει τη Σαουδική Αραβία «δεν φείδεται προσπαθειών για να κρατήσει μυστικά τα ανατριχιαστικά πεπραγμένα της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσλαμβάνοντας με πολλά λεφτά ξένες εταιρείες δημοσίων σχέσεων και λομπίστες»(Βασανισμοί, ακρωτηριασμοί, μυστικές δίκες, δημόσιοι απαγχονισμοί).
    Σε τελετή που γίνεται στη αίθουσα του Αγίου Γεωργίου του Κρεμλίνου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν απονέμει παράσημα σε επιστήμονες, καλλιτέχνες και στρατιωτικούς που διακρίθηκαν στο πόλεμο της Τσετσενίας. Χαρακτηρίζει τους βραβευθέντες «δημιουργούς της Μεγάλης Ρωσίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive