Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Υπόθεση Novartis: Διαρκής η φθορά για τον Τσίπρα. Γράφει ο Γιάννης Σιδέρης

Υπόθεση Novartis: Διαρκής η φθορά για τον ΤσίπραΌταν στα Χρηματιστήρια γίνεται του… Αγίου Βαρθολομαίου, οι μετοχές καταρρέουν και το κεφάλαιο  μυθικά ποσά εξαερώνονται εξαιτίας του Κορονοιού, όταν τα ομόλογα σφυροκοπούνται, το πετρέλαιο βουλιάζει, τα σύνορα  κλείνουν, αεροπορικές εταιρίες σταματούν πτήσεις, όταν διεθνείς εκθέσεις ματαιώνονται, τουριστικές χώρες απειλούνται με καθίζηση  εσόδων, όταν έχει ήδη διασπαστεί η προμηθευτική αλυσίδα από την Κίνα, όταν ο φόβος εξαπλώνεται πιο γρήγορα και από τον ιό, στο παγκόσμιο χωριό, τότε  χάνονται οι σταθερές και γελοιοποιούνται οι προβλέψεις....

Οι οικονομικοί αξιωματούχοι της G20  που συγκεντρώθηκαν στο Ριάντ δεσμεύτηκαν «για την ενίσχυση της παγκόσμιας παρακολούθησης της εξέλιξης της επιδημίας» - δηλαδή για τίποτα. Το μόνο σίγουρο είναι η επιβράδυνση  της παγκόσμιας ανάπτυξης, όπως είπε Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Με βάση αυτά,  τι κριτική να κάνεις  για τους ρυθμούς της Οικονομίας,  για το κατά πόσο η κυβέρνηση θα πιάσει τους στόχους της και με τι δεδομένα να συγκρίνεις τους στόχους, αφού βρισκόμαστε σε ένα νέο πρωτόγνωρο περιβάλλον με τα εντελώς δικά του χαρακτηριστικά;
Τα προαναφερθέντα απασχολούν τον πλανήτη. Όμως η μίζερη ελληνική ιδιομορφία επιβάλει τους δικούς της ρυθμούς. Χθες ο περίφημος προστατευόμενος  μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» που εξετάστηκε στη ΓΑΔΑ από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, κατέθεσε πως δεν γνωρίζει αν έχει πάρει χρήματα κανένας συγκεκριμένος πολιτικός! Υποστήριξε  επίσης ότι όσα είχε πει στην εισαγγελία Διαφθοράς ήταν στο πεδίο της… πιθανολόγησης!
Μα έτσι δια της…  πιθανολόγησης ενώπιον των εισαγγελέων διαφθοράς  ο «Σαράφης» έχει εμπλέξει τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,   και τους πρώην υπουργούς Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά! Και όταν ρωτήθηκε ειδικά για τον Σαμαρά απάντησε «δεν έχω κανένα στοιχείο. Σας είπα, πιθανολόγηση»!    Ενώ για τις εκδόσεις του Αδωνι Γεωργιάδη απάντησε επίσης: «Δεν έχω κάποιο στοιχείο για τζίρους ή ξέπλυμα μέσω εταιρών. Το είχα ακούσει αλλά κανένα στοιχείο δεν έχω»! 
Αυτές είναι βέβαια  διαρροές από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρέει την πτυχή  ότι ο μάρτυς είπε τα ίδια με αυτά που είπε και στην εισαγγελία Διαφθοράς.  Μα και τότε πιθανολογήσεις κατέθετε. Και τότε είχαμε κουραστεί να γράφουμε πως  με τέτοιες πιθανολογήσεις δεν δικαιούσαι να στείλεις κανέναν άνθρωπο στη Δικαιοσύνη - πόσο μάλλον πρώην Πρωθυπουργούς και υπουργούς.  Τέτοιες πιθανολογήσεις αν είσαι αγνός λειτουργός της Δικαιοσύνης, τις πετάς στον κάλαθο των αχρήστων. Εκτός φυσικά αν έχεις σχεδιάσει εσύ  την παραπομπή ως πολιτικό κόλπο (και με τη φαντασμαγορία των δέκα καλπών), για να πας σε εκλογές έχοντας υπόδικο το βαρύ πυροβολικό των αντιπάλων σου.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του στο «ταε κβον ντο», έκανε πάλι λόγο για «πραξικόπημα στη Δικαιοσύνη» εκ μέρους της κυβέρνησης.  Παράλληλα ως… γενναίος αριστερός, δήλωσε πως περιμένει να τον οδηγήσουν τον ίδιο στο Ειδικό Δικαστήριο. Θα ήταν μια εύκολη διαφυγή. Θα μπορούσε  να υπερβεί και τον ρόλο του Αντρέα ακόμη. Εκείνον τον έστειλε η αριστεροδεξιά με το πρόσχημα της «κάθαρσης». Το αριστερό ηγέτη τον έστειλε σκέτη η Δεξιά.
Όμως υπάρχει μια διαφορά. Παρότι ήταν  πασιφανής τότε η σκοπιμότητα, ο διαμοιρασμός των ιματίων του ΠΑΣΟΚ,   το σκάνδαλο Κοσκωτά ήταν υπαρκτό, εκκολάφθηκε επί κυβερνήσεώς του, ενεπλάκησαν μέλη της, που ακόμα και αν δεν χρηματίστηκαν, ευνόησαν τη επώασή του, για λόγους  πολιτικής επέκτασης και ισχύος. Το σκάνδαλο Novartis αφορούσε μη πολιτικά πρόσωπα σε όλον τον πλανήτη, πλην Ελλάδας.   
Ο Αλέξης  θα είχε πρόσθετο  πλεονέκτημα: Θα αναβίωνε τον ιδρυτικό μύθο ότι  η Δεξιά με ανέντιμα μέσα προσπαθεί να χτυπήσει την Αριστερά. Σαφώς ο μύθος έχει ιστορική  τεκμηρίωση, αλλά αφορά άλλες εποχές, τότε που η Αριστερά ήταν κίνδυνος για το καπιταλιστικό σύστημα (ασχέτως κατάληξης). Όμως  οι καπιταλιστές δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα με αυτούς που μπρος στους πολιτικούς εκπροσώπους τους ( τους Ευρωπαίους ηγέτες)  μέσα σε 17 ώρες έβγαλαν έρπη και είπαν ναι σε όλα.
Απλώς ο Αλέξης  σε περίπτωση παραπομπής του,  θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον σύγχρονο αριστερό ήρωα. Στα  βήματα του Αντρέα να συσπειρώσει το κόμμα του γύρω του, να εξαερωθούν  οι αντιδράσεις των κομματικών («53», Φίληδων , Σκουρλέτηδων κλπ ), και σύμπαν το κόμμα ( συν οι μουσαφιραίοι) να βρεθεί ενωμένο πέριξ του διωκόμενου αρχηγού. Να είναι «μια γροθιά», κατά την προσφιλή ορολογία.
Δυστυχώς  γι’ αυτόν, ο Μητσοτάκης δεν τον παρέπεμψε και του στέρησε τη δυνατότητα να ηρωοποιηθεί. Αντιθέτως θα βρεθεί σε μία μακρόχρονη  πορεία φθοράς, αν όχι απαξίωσης. Μετά την προανακριτική θα έρθει η σειρά του ειδικού δικαστηρίου. Και εκεί θα αποκαλυφθούν πολλά ενώπιον ακροατηρίου.  Και τότε θα βγει στο φως εάν υπήρξε αήθης μεθόδευση, μακιαβελικό σχέδιο (τρόπος του λέγειν, γιατί προσβάλουμε τον Μακιαβέλλι), για να ενοχοποιηθεί η αντιπολίτευση από μια ανεκδιήγητη ομάδα ερασιτεχνών μηχανορράφων.
Και η εξέλιξη θα αγγίξει τον Αλέξη, αφού ως  Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να είναι αμέτοχος της συνωμοσίας. Ηταν μετά  από σύσκεψη στο Μαξίμου που είπε ο Παπαγγελόπουλος εκείνα τα εντυπωσιακά  περί τους μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως ελληνικού κράτους. Αν ήταν αμέτοχος ο Τσίπρας θα ήταν χειρότερο, γιατί θα αποδεικνυόταν  άσχετος και ανίκανος για Πρωθυπουργός, αφού όλα έγιναν κάτω από τη μύτη του και αυτός δε κατάλαβε τίποτε...
Οσο θα προχωράει η υπόθεση, τόσο θα αποκαλύπτεται ο ερασιτεχνισμός και η ηθική γύμνια.  Και αυτή η φθορά θα είναι διαρκής για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive