Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Σοκ στις κασέτες Βαρουφάκη με τον Σόϊμπλε να περιγράφει: “Θα γ@μήσουμε τους Ελληνες, για να περάσουν καλά οι Γερμανοί”!!! Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ. ΦΩΤΟ

Kοσμοϊστορικές διαστάσεις θα λάβει στις 10 Μαρτίου η υπόθεση με τις κασέτες του Γιάννη Βαρουφάκη. Ο Ελληνας υπουργός πολύ σωστά ενεργώντας,μαγνητοφώνησε σε περισσότερα απο 10 EUROGROUP και στις 10 Μαρτίου 2020 το πασίγνωστο περιοδικό “ΣΠΗΓΚΕΛ” της Γερμανίας θα δημοσιεύσει τις κασέτες....
όπου ακούγεται ο απεχθής ,ανθέλληνας Σόϊμπλε να λέει πως “θα γ@μήσουμε τους Ελληνες και με τα χρήματα που θα τους πάρουμε θα περάσουν καλά οι Γερμανοί”!
Γιατί πολύ σωστά τους μαγνητοφώνησε;
Διότι στα επίσημα αυτά πανευρωπαϊκά όργανα ,των οποίων οι συνεδριάσεις γίνονται με τεραστια κονδύλια του ευρωπαϊκού προυπολογισμού,δηλαδή με χρήματα και των Ελλήνων φορολογουμένων θα έπρεπε να βιντεοσκοπούνται απο την αρχή μέχρι το τέλος και να τηρούνται ΠΡΑΚΤΙΚΑ σε όλες τις γλώσσες ΔΕΝ τηρούνται πρακτικα!
Συμφωνα με πληροφορίες μας ο Γιάννης Βαρουφάκης ,μετά τις πρώτες επαφές και τις πρώτες συνεδριάσεις κατάλαβε ότι άλλα του έλεγαν οι Υπουργοί  και άλλα έλέγαν σε άλλοπυς και άλλαζαν θέσεις σαν να ήταν φύλακες στρατοπέδων και ότι υπουργοί-εκπρόσωποι χωρών που μετέχουν ισότιμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στην πρώτη του προσωπική συνάντηση με τον Σόϊμπλε ,σχεδόν ενθουσιάστηκε με την ευγένεια και την καλή διάθεση του γερμανού Υπουργού.
Τον ενθουσιασμό αυτό μετέφερε σε κάποιους που μπαινόβγαιναν για “βοηθητικά καθήκοντα” στο ‘ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ” και τότε ένας του είπε:
“Πρόσεχε καλά και πολύ.Αλλα σου είπε ο Σόϊμπλε και τον άκουσα να λέει στον Ντάϊσενμπλουμ ” νομίζει ο Βαρουφάκης ότι θα τον πάρουμε στα σοβαρά.Θα γ… την Ελλάδα και θα αυτός θα βάλει την υπογραφή του σε αυτό χωρίς να καταλάβει τι υπογράφει”
Ο Βαρουφάκης κινητοποιήθηκε,διαστάυρωσε πολύ γρήγορα,ότι άλλα έλεγαν στον ίδιο κατ ιδίαν,άλλα μεταξύ τους και άλλα στις συνεδριάσεις και αποφάσισε να μαγνητοφωνήσει τις συνεδριάσεις.
Κατά τις πληροφορίες μας δεν περίμενε και θεαματικά αποτελέσματα και περίμενε ότι στις συνεδριάσεις θα είναι όλοι “τυπικοί και κύριοι,έστω και με διαφωνίες”.
Επεσε έξω και έπαθε σοκ.



Οι συνεδριάσεις στα θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα έμοιαζαν περισσότερο με τι συνεδριάσεις οικογενειών της ΜΑΦΙΑ,όπως τις έχουμε ζήσει μέσα απο ταινίες του Μάρλον Μπράντο,του Αλ Πατσίνο,του Ρόμπερτ Ντε Νίρο…
Τα όσα έλεγαν ο Σόϊμπλε και ο Ντάϊσενμπλουμ στην ουσία επιβεβαίωναν αυτά που είχαν πει στον Γιάννη Βαρουφάκη για τον ουσιαστικό στόχο του Σόϊμπλε “να γ… την Ελλάδα και με τα κέρδη να περνούν καλά οι Γερμανοί φορολογούμενοι”.
Οταν ο διάσημος Κώστας Γαβράς έμαθε το πραγματικό περιεχόμενο των διαλόγων που ουσιαστικά ήταν της κατηγοριας ” Ελληνες σας γ…,βάλτε  υπογραφή και σκάστε” αποφάσισε την δημιουργία της ταινίας που όλοι γνωρίζουμε.
Συμπαράσταση στην υλοποίηση της ταινίας βρήκε και στη Γαλλία και στις ΗΠΑ, χώρες οι οποίες κινητοποιήθηκαν όταν ο Βαρουφάκης κατέστησε σαφές ότι “έγραψε σε κασέτες τα πάντα από τις μαφιόζ…συγνώμη τις υπουργικές συνεδριάσεις”.
Τότε ήταν που ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού παρενέβη και τηλεφωνικά και δια ζώσης στον Σόϊμπλε και στην Μέρκελ και με πιέσεις σιγά-σιγά τους  έριχνε στις…κασέτες του Βαρουφάκη, ο οποίος έγραφε,έγραφε,έγραφε…
Ο Σόϊμπλε ,ο “κακός μπάτσος” της Μέρκελ δεν είχε καμία πρόθεση να φύγει από την καρέκλα του Υπουργού Οικονομικών για να πλήττει στην καρέκλα του προέδρου της Βουλής.ούτε η Μέρκελ από την Καγκελαρία.
Τον καταλυτικό ρόλο να ανακοινώσουν στα “κουφά” ότι φεύγουν απο τις θέσεις έχουν οπωσδήποτε τα όσα θα ακουστούν μέσα απο το πασίγνωστο γερμανικό περιοδικό και απο τις κασέτες του Γιάννη Βαρουφάκη.
Μετά απο αυτό τίποτα δεν θα είναι ίδιο στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην κυρίαρχη θέση της Γερμανίας σε αυτήν.Είτε η Γερμανία θα απομονωθεί αφού πληρώσει βαρύ τίμημα της προσπάθειας γερμανοποίησης της Ευρώπης,είτε οι φυγόκεντρες δυνάμεις που υλοποιούνται με την αποχώρηση της Βρετανίας θα πολλαπλασιαστούν.
Οπωσδήποτε τα μεγάλα σκάνδαλα της ΖΗΜΕΝΣ ,ΤΩΝ εξοπλιστικών και της ΝΟΒΑΡΤΙΣ σχετίζονται με το “ξήλωμα του γερμανικού ιστού” που επιχειρούν Αμερικανοί και Γάλλοι και αυτός περιλαμβάνει ότι μόνο την κυριαρχία πολυεθνικών εταιρειών,αλλά και τον ιστό πολιτικών  που είναι καλοί αγωγοί της γερμανικής κυριαρχίας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και συνολικά στην Ευρώπη.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο και από όσα συμβαίνουν και αυτή την περίοδο στην Ελλάδα,στη Γαλλία,στην Κύπρο και στις γερμανικές πλάτες στην Τουρκία…
Αυτονόητο είναι ότι Σόϊμπλε και Μέρκελ εξαφανίζονται συντομότατα απο τη γερμανική πολιτική σκηνή,”άνευ αντιστάσεως…” και την ίδια τύχη θα έχουν και ανδρείκελα της δικής τους σχολής.
Εδω και πολύ καιρό οι Γερμανοί είχαν ειδοποιηθεί ότι “τους έχει γραμμένους ο Βαρουφάκης και όλα αυτά αναλυονται απο τις αμερικανικές,γαλλικές και βρετανικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις”.
Το πίσω ολοταχώς που κάνουν εδώ και 3-4 χρόνια σε όλους τους τομείς δεν είναι επιλογή τους,αλλά ανγκαστικός δρόμος για να περισώσουν ότι μπορούν από την θύελλα που έρχεται.
Μια πρόγευση για τα μελλούμενα έδωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στον Πάυλο Τσίμα:
ΟΙ ΚΑΣΕΤΕΣΣ
“Στο πρώτο κιόλας Eurogroup απειλήθηκα από τον Ντάισελμπλουμ πως οι τράπεζες θα κλείσουν. Δεν ξέραμε πως δεν υπάρχουν πρακτικά στο Eurogroup και γι’ αυτό δεν είχα ηχογραφήσει τα τρία πρώτα που συμμετείχα…
…Στις 10 Μαρτίου θα δημοσιοποιήσω τα ηχητικά στην ιστοσελίδα του ΜέΡΑ25. Δεν θα γίνει κανένα edit. Είναι καμιά δεκαριά συνεδριάσεις. Θεωρώ πως αυτό που θα κάνω είναι ευρωπαϊκό μου καθήκον. Θα ακούσετε τον Σόιμπλε να λέει πως τα ελληνικά κέρδη θα τα χρησιμοποιήσει αυτός για τον γερμανικό προϋπολογισμό. Και δεν θα το κάνω τόσο για εμάς όσο για να μάθουν οι Γερμανοί πως χτίζεται η οικονομική πολιτική τους…
…Άρχισαν να λένε ψέματα και να παίρνουν πίσω αυτά που μας είχαν δώσει. Περίμενα τον πόλεμο που θα δεχόμασταν. Είχαμε μιλήσει με τον Τόμσεν του ΔΝΤ και είχαμε συμφωνήσει για το ΦΠΑ. Δώσαμε τα χέρια. Ήπιαμε και ένα ποτό για να το γιορτάσουμε. Και εκεί που τα ετοιμάζαμε όλα και τις ανακοινώσεις τα πήρε όλα πίσω και μου ζητούσε να του δώσω τα εργασιακά. Αυτό είναι έλλειψη μπέσας. Αυτά πρέπει να τα μάθει ο κόσμος. Δεν είχαν έρθει ποτέ με προτάσεις και έβγαιναν έξω και έλεγαν πως εγώ πήγαινα εκεί χωρίς προτάσεις. Αυτά πρέπει να τα μάθει ο κόσμος. Θα πρέπει να ακούσετε πως τσακωνόντουσαν για τα τελεσίγραφα που έδιναν στην Ελλάδα…

…Εσείς δεν θέλετε να ακούσετε τον κ. Σόιμπλε με τη φωνούλα του να λέει για τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα τα οποία από το 2012 τη περίοδο κυβέρνησης Σαμαρά, είχαν υποσχεθεί ότι θα τα επιστρέψουν στην Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε είπε ‘όχι, αυτά τα χρειάζομαι για τον προϋπολογισμό μου’. Δεν έχω υποχρέωση να το μεταφέρω στους Γερμανούς πολίτες για να καταλαβαίνουν τί κάνει ο δικός τους ΥΠΟΙΚ στο δικό τους όνομα; Χωρίς διαφάνεια δεν υπάρχει δημοκρατία».

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός ήταν όταν είπε ότι ο Σόϊμπλε είναι της κατηγορίας “δωρολήπτης” και νοερά μας παραπέμπει στον λόγο(σφαίρα) εξαιτίας του οποίου καθηλώθηκε στην καρέκλα.Τον Ντάϊσενμπλουμ χαρακτήρισε ευθέως ορντινάντσα του Σοϊμπλε:
«Έχω σκεφτεί τις νομικές επιπτώσεις από τη δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων. Αλλά υπάρχει μια απόφαση του Αρείου Πάγου που με καλύπτει. Αλλά σε κάθε περίπτωση αφού το επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον θα το κάνω. Αυτό που έκανα ήταν το πιο τίμιο πράγμα που έχω κάνει. Και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Ο Σόιμπλε δεν έχει διαφορά από κάποιον που ζητάει φακελάκι. Η πρώτη σύγκρουση με τον Τσίπρα ήταν για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Έπεσα από τα σύννεφα και ένιωσα πως εδώ τελειώνουμε…
…Θα σκάσω αν δεν απαντήσω στον Ντάισελμπλουμ. Καταρχάς δεν ήταν πρώτος παίκτης. Έτσι ήθελε να δείχνει αλλά δεν ήταν. Ορτινάντσα του Σόιμπλε ήταν. Η ομιλία μου στο πρώτο Eurogroup που συμμετείχα ήταν η πιο διπλωματική που έχω κάνει ποτέ. Πήγα με καλή διάθεση. Και γυρνάει ο Ντάισελμπλουμ και μου λέει θα τα υπογράψεις όλα τώρα. Τόλμησε και μου είπε: ‘Ή υπογράφεις ή κλείνουν οι τράπεζες’. Και με κατηγορεί ότι μίλησα εκείνη την ώρα με τον Τσίπρα. Δεν έπρεπε να ενημερώσω τον πρωθυπουργό μου; Τότε θα έπρεπε να με πάτε για εσχάτη προδοσία. Ο Ντάισελμπλουμ ήθελε να μπει σφήνα ανάμεσα σε εμένα και τον Τσίπρα. Δεν το κατάφερε τότε αλλά μερικούς μήνες αργότερα»
Στην ίδια εκπομπή ο κ. Βαρουφάκης είπε για τον Τσοχατζόπουλο  και την δήθεν “κάθαρση” αυτά που λέει όλος ο κόσμος:«βρήκαν έναν και τον έστειλαν φυλακή για να γλιτώσουν όλοι οι άλλοι. Γελάει το πανελλήνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive