Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Δίνουν την «λύση» για τον «ιό» της Κίνας – «Όχι» δεν θα είναι απλά ένα εμβόλιο

(Μας) Δουλεύουν πυρετωδώς…
Και ενώ έχει εξαπλωθεί ο «παγκόσμιος φόβος» για το νέο κορωνοϊό της Κίνας, σήμερα ανακοίνωσαν μία «παγκόσμια» λύση.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, oι ερευνητές θα πρέπει να προσανατολιστούν σε νέο εμβόλιο, το οποίο δεν θα είναι απλά ένα εμβόλιο...
Θα αντιμετωπίζει… πολλούς ιούς, όχι μόνο έναν.
Η δήλωση αυτή, έρχεται μετά τον «παγκόσμιο συναγερμό» για τον νέο κορωνοϊό που κήρυξε χθες η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
Στην Γερμανία τα ερευνητικά ινστιτούτα προσπαθούν να αναπτύξουν εμβόλιο.
Ο καθηγητής Στέφαν Μπέκερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάρμπουργκ αναφέρει, μιλώντας στην DW, πως κάνουν… αγώνα δρόμου για να βρουν, όσο γίνεται πιο γρήγορα, ένα εμβόλιο κατά του ιού.
«Αυτός είναι ο στόχος μας και κινούμαστε σχετικά γρήγορα για την παρασκευή εμβολίου προκειμένου να το δοκιμάσουμε σε ζώα. Αλλά μετά θα πρέπει να ερευνήσουμε την τοξικότητά του πριν το παρασκευάσουμε, κάτι που θα διαρκέσει περισσότερο. Γιατί σε τέτοια εμβόλια οι προϋποθέσεις ασφάλειας είναι εξαιρετικά υψηλές», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο Στέφαν Μπέκερ θυμίζει ότι στην περίπτωση του ιού Έμπολα προϋπήρχε ερευνητική εμπειρία 40 χρόνων.
Ο χρόνος όμως… πιέζει. Επειδή λοιπόν το ένα εμβόλιο για μία συγκεκριμένη αρρώστια θέλει πολύ χρόνο για να δημιουργηθεί, βρήκαν την «λύση»:
«Θεωρώ βέβαιο ότι θα προσανατολιστούμε στην παρασκευή εμβολίου για την προστασία μας από πολλά είδη κορωνοϊών. Αυτό είναι το δίδαγμα. ΄Έχουμε όμως πολύ δρόμο μπροστά μας», σημείωσε ο Μπέκερ.
Όχι απλά ένα εμβόλιο, λοιπόν! Ένα εμβόλιο για όλους τους ιούς και «ξεμπερδεύουμε».
Άραγε, αν και όταν το παρουσιάσουν, θα έχει προηγηθεί σοβαρή μελέτη τυχόν παρενεργειών σε ανθρώπους ή απλά θα πούνε «πάρτε το». Ελπίζουμε πως θα επικρατήσει η επιστημονική λογική.
el.gr

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive