Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ! Κρούσματα (Εισαγώμενης; Απο ΠΟΥ άραγε;) ψώρας στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Έκλεισε σχολικό συγκρότημα

Αποτέλεσμα εικόνας για ψωρα
Η εμφάνιση συμπτωμάτων ψώρας σε δύο αδέρφια αλλοδαπής οικογένειας που φοιτούν σε σχολικό συγκρότημα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης προκάλεσε αναστάτωση στη σχολική κοινότητα και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων....
Το ζήτημα προκάλεσε και την άμεση επέμβαση των αρμόδιων αρχών. Στο σχολικό συγκρότημα που έλαβε χώρα το περιστατικό παρέμεινε ανοιχτό μόνο το 20ο δημοτικό Ευόσμου, εκτός από αύριο. Το 5ο και 8ο δημοτικό έκλεισαν απευθείας μετά την ανακοίνωση του περιστατικού.
Από τη μεριά του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, για το θέμα τοποθετήθηκε ο δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, λέγοντας τα εξής: «Μιλάμε για μεμονωμένο περιστατικό, οπότε μαζί με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της ΠΚΜ πήραμε την απόφαση να κλείσουν τα τέσσερα από τα πέντε σχολεία που στεγάζονται στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Παρέμειναν κλειστά χθες και σήμερα, διότι για να υπάρξει η σωστή αντιμετώπιση των συμπτωμάτων χρειάζεται να απολυμάνουμε ότι αντικείμενο υπάρχει στο συγκρότημα. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο για να προχωρήσουμε τις διαδικασίες απολύμανσης».
Επιπλέον, υπάρχουν και δύο νηπιαγωγεία που επίσης μένουν κλειστά.
«Η ψώρα ήρθε από το σπίτι στο σχολείο, δεν δημιουργήθηκε στο σχολικό περιβάλλον. Ο δήμος είχε το δικαίωμα και προληπτικά να αναστείλει τη λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος. Όπως κι έπραξε στα δύο δημοτικά και στα δύο νηπιαγωγεία. Μόνο ένα το 20ο δημοτικό παρέμεινε ανοιχτό, διότι δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι σοβαρό, οπότε θα κλείσει μόνο αύριο για να γίνει η γενική απολύμανση μιας και όλες οι είσοδοι ενώνονται από μία κεντρική» ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία, Αλέξανδρος Κόπτσης.
Όπως τονίστηκε από τον κ. Κόπτση δεν είναι κάποιος ιός ή μία μεταδοτική νόσος, εκτός κι αν υπάρξει έντονη δερματική επαφή, οπότε «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αλλά πάρθηκαν αυτά τα μέτρα για προληπτικούς λόγους».
Τέλος, η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου δημοτικού σχολείου, καθησύχασε γονείς και παιδιά με αφορμή το περιστατικό:
«Αύριο (σ.σ. σήμερα ) Πέμπτη 13/02 το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά και το ολοήμερο και μπορούν τα παιδιά να έρθουν άφοβα. Τα παιδιά να έχουν μαζί τους κολατσιό και μεσημεριανό τα παιδιά του ολοημέρου γιατί δεν θα υπάρχει κυλικείο. Την Παρασκευή μετά την υπερβολική αναστάτωση που δημιουργήθηκε, δεν θα λειτουργήσει καθόλου το σχολείο, γιατί η απολύμανση στο σχολικό συγκρότημα θα γίνει πρωινές ώρες. Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται με γνώμονα πρώτα από όλα την υγεία των παιδιών μας που είναι αδιαπραγμάτευτη, αλλά και την ομαλή λειτουργία του σχολείου και της οικογενειακής γαλήνης στα σπίτια μας και τίποτα άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive