Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή της Μόριας – Σε 40 προσαγωγές λαθρομεταναστών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης. ΒΙΝΤΕΟ

\Δύσκολα φαίνεται ότι θα κυλήσει η νύχτα απόψε στην πόλη της Μυτιλήνης και ιδιαίτερα στην Μόρια, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια που προκαλούν λαθρομετανάστες....

Τα επεισόδια που έγιναν από λαθρομετανάστες υπήρξαν σε δύο φάσεις την πρωινή όπου έγιναν 13 προσαγωγές και άλλες 27 το απόγευμα, 40 το σύνολο, χωρίς να είναι γνωστό πόσες από αυτές θα μετατραπούν σε συλλήψεις.
Παράλληλα, αναγκάστηκε η αστυνομία να ζητήσει τη συνδρομή ελικοπτέρου για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα των κινητοποιήσεων.
Οι κάτοικοι της Λέσβου καταγγέλλουν οτι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Γίνεται πογκρόμ εναντίον των έντρομων Ελλήνων.
Τους απειλούν και τους σπάνε τα σπίτια.
146 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Οι λαθρομετανάστες πού πραγματοποιήσαν νωρίτερα διαμαρτυρία στην πόλη της Μυτιλήνης λίγο επιχείρησαν να μπούνε με πορεία μέσα στο χωριό της Μόριας.
Πολλοί κάτοικοι του χωριού τους περίμεναν στην είσοδο και τους απέτρεψαν να προχωρήσουν μέσα στο χωριό. Στο σημείο βρίσκεται και ο πρόεδρος του χωριού.
Αργά το απόγευμα και ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι διαμαρτυρίες λαθρομεταναστών κατά ένα περίεργο λόγο φωτιά άρπαξαν καλάμια που βρίσκονται στην είσοδο της Παναγιουδας ακριβώς στην διασταύρωση με τον περιφερειακό δρόμο της Θερμής.
Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και μετα από λίγη ώρα κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο ευτυχώς χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι για άκομα μια φορά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ήταν προετοιμασμένες και έτσι μέχρι πριν λίγο στο χωριό βρισκόταν μόνο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και τροχονόμοι.
Και ενώ τα πνεύματα έδειχναν να ηρεμούν, μετα την συγκέντρωση των κατοίκων και τις αποφάσεις που πήραν και ενώ στο χωριό έχει αφιχθεί και η κλούβα με τα ΜΑΤ για την ασφάλεια των κατοίκων, πριν από λίγο φωτιά σε εγκαταλελειμμένη οικία δείχνει να ανάβει περισσότερο τα αίματα.
Στο σημείο έχουν φτάσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και προσπαθούν να την σβήσουν χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις., ενώ στην οικία εχουν προκληθεί σημαντικές φθορές..
Μετά από την ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που έγινε απόψε στη Μόρια αποφασίστηκε αύριο Τρίτη 4 Φεβρουαρίου από νωρίς το πρωί να γίνει κατάληψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Επίσης ικανοποιήθηκε άμεσα το αίτημα των κατοίκων για στάθμευση διμοιρίας των ΜΑΤ στην είσοδο του χωριού (στο ελαιοτριβείο Κοκκινοφόρου) και πεζές περιπολίες αστυνομικών στο χωριό καθώς ο φόβος ενισχύθηκε από την ένταση του απογεύματος.
Το αίτημα ικανοποιήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Προστασία του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τέλος η τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Μυτιλήνη Στρατή Κύτελη με τον Υπουργό Μετανάστευσης δεν οδήγησε πουθενά αφού ο τελευταίος αρνήθηκε να αναλάβει δέσμευση για την αποσυμφόρηση της Μόριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive