Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ολοκληρωτική σύγκρουση Γαλλίας-Τουρκίας: Σφήνα Μακρόν & στην Κυπριακή ΑΟΖ


Το Μήνυμα του Γάλλου πρέσβη. Σε ερώτηση που τέθηκε στον Γάλλο πρέσβη σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, τις απειλές για γεώτρηση στο οικόπεδο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και την ολοένα κλιμακούμενη αναθεωρητική στάση στο Αιγαίο, ο Γάλλος πρέσβης δεν μάσησε τα λόγια του και απάντησε ευθέως.  “Είναι γεγονός ότι η Τουρκία επιδεικνύει ακτιβιστική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο...
και πρέπει να δούμε τρόπους αντιμετώπισης γι᾽αυτή την συμπεριφορά” ήταν τα πρώτα λόγια που χρησιμοποίησε για να προσθέσει: “Βρισκόμαστε μπρος σε έναν εταίρο του ΝΑΤΟ που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο. Εμείς οι Γάλλοι, δια στόματος του Προέδρου Μακρόν, έχουμε πει πως η συμφωνία με την Λιβύη είναι άκυρη. Είναι λόγοι νομικής φύσης γιατί αυτή η συμφωνία αντιβαίνει το δίκαιο της θάλασσας και το δικαίωμα των νησιών να έχουν δική τους ΑΟΖ”.    O κύριος Maisonnave συνέχισε την απάντησή του επί του θέματος, σαν να ήταν προετοιμασμένος για την ερώτηση, επισημαίνοντας: “Γι´αυτό καλέσαμε την Τουρκία να απέχει από κάθε πρωτοβουλία αύξησης της κρίσης. Θεωρώ την παρουσία των πλοίων μας (σ.σ. εννοεί τόσο το Dixmude στο οποίο βρισκόμασταν όσο και το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle) όχι μόνο χρήσιμη αλλά και αναγκαία. Τα πλοία μας βρίσκονται για τον καθησυχασμό των Ελλήνων φίλων μας”, αναφέρει το enikos.gr  Όπως αποκάλυψε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μία γαλλική φρεγάτα FREMM θα βρίσκεται πλέον επί μονίμου βάσεως στην ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive