Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ – ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ; ΦΩΤΟ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η κατάσταση ήδη από τον περασμένο χρόνο στα ελληνοτουρκικά έχει ξεφύγει τελείως και όπως διαμορφώνεται τώρα, το κύριο χαρακτηριστικό της είναι πως η Άγκυρα 

έχει εξαπολύσει επίθεση κατά της Ελλάδας σε όλα τα μέτωπα, προσδοκώντας να προετοιμάσει έδαφος για μια τελική έφοδο...
που θα κατοχυρώσει το περίφημο σχέδιο της Γαλάζιας Πατρίδας, βλέπε ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Υφαλοκρηπίδα Κυπριακής Δημοκρατίας, ύπαρξη μειονότητας στα Δωδεκάνησα και αμφισβήτηση ύπαρξης Καστελόριζου, ανάδυση ζητήματος συνδιοικητής δυτικής Θράκης, αποστρατικοποίηση νησιών του ανατολικού Αιγαίου, συνεχείς παραβάσεις όχι μόνο εθνικού εναέριου χώρου αλλά τώρα τα τουρκικά μαχητικά πετούν πάνω από χερσαίο ελληνικό έδαφος. Και παράλληλα σε εξέλιξη μα άνευ προηγουμένου λαθρό – μουσουλμανική εισβολή, που διαβρώνει το εσωτερικό σαν μια εν δυνάμει πέμπτη φάλαγγα.
Τι έχει να απαντήσει η ελληνική πλευρά όταν κυβερνά ένα κατοχικό πολιτικό καθεστώς με ανθελληνικά ΜΜΕ και ειδικά απέναντι σε μια απειλητική χώρα, που όμως έχει στην πραγματικότητα τεράστια εσωτερικά προβλήματα;
Ψελλίσματα και ευχολόγια, αυταπάτες ότι η διεθνής κοινότητα καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ καταδικάζουν την Τουρκία ενώ από την άλλη ενισχύσουν και άλλο τις σχέσεις τους με την Άγκυρα και όλα αυτά για να γελά ο κάθε πικραμένος, που βλέπει την χώρα να κλυδωνίζεται και κανείς να μην την παίρνει στα σοβαρά.
Το αν θα γίνει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία δεν είναι πια το ζητούμενο, αφού αυτό φαντάζει σχεδόν αναπόφευκτο, το ζητούμενο είναι τι θα γίνει στη συνέχεια με την χώρα μας μετά από 10 χρόνια μηνημονιακής καταστροφής και πενήντα σχεδόν χρόνια κρατικής λεηλασίας από ένα προδοτικό πολιτικό σύστημα.
Το ελπιδοφόρο είναι πως η ιστορία διδάσκει ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας «ξυπνούν» όταν δεχτούν ένα ηχηρό χαστούκι.
Το πρόβλημα είναι πόσο θα μας κοστίσει αυτό το χαστούκι.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive