Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Πώς δρουν τα κυκλώματα διακίνησης λαθροπροσφύγων

Εβρο
Η παρουσία χιλιάδων λαθρομεταναστών στη χώρα μας και η επιθυμία τους να μετακινηθούν προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης αποτελούν «κινητήρια δύναμη» για τα κυκλώματα που δρουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα. Είτε με πλωτά μέσα κακής ποιότητας είτε μέσω των βασικών λιμένων εξόδου από τη χώρα μας...
(Πάτρα – Ηγουμενίτσα), όπως επισημαίνει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» τα κυκλώματα επιχειρούν έναντι αμοιβής να διακινήσουν μετανάστες από τη Δυτική Ελλάδα προς την Ιταλία.  Για την επίτευξη των στόχων τους βρίσκουν ανθρώπους που γνωρίζουν κάθε σπιθαμή των απόκρημνων ακτών της Δυτικής Ελλάδας που αποτελούν ορμητήρια, καθώς από εκεί κυρίως τις νυχτερινές ώρες με ιδιωτικά σκάφη μεταφέρουν μετανάστες προς την πλησιέστερη ιταλική ακτή.  Παράλληλα η χώρα μας χρησιμοποιείται και ως «θαλάσσιος δρόμος» διέλευσης (από τις τουρκικές ακτές προς της Νότια Ιταλία) ενώ για τα ταξίδια προς τη γειτονική χώρα χρησιμοποιούνται από τα κυκλώματα ακόμη και ακτές της Μεσσηνίας, όπως στην Κυπαρισσία με προορισμό το Οτράντο.  Οι μετακινήσεις Όπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» στελέχη του Λιμενικού, για τις μετακινήσεις χρησιμοποιούνται «αναλώσιμα» μέλη τα οποία αν συλληφθούν ή χάσουν τη ζωή τους δεν θα επηρεαστεί η «λειτουργία» του κυκλώματος και θα αντικατασταθούν άμεσα.  Εν τω μεταξύ τρεις εκ των 21 διασωθέντων του ναυαγίου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Παξών συνελήφθησαν από τους λιμενικούς ως οι διακινητές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρεις υπηκόους Αφγανιστάν ηλικίας 49, 30 και 26 ετών τους οποίους υπέδειξαν κάποιοι από τους διασωθέντες και ομολόγησαν την εμπλοκή τους το βράδυ της Κυριακής.

2 σχόλια:

  1. Τέρμα οι χρυσές δουλειές σε βάρος των Ελλήνων!! Έχουμε πληρώσει αρκετά και φτάνει ως εδώ!! Προχωράμε και δεν φοβόμαστε τις απειλές!!

    http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2019/12/blog-post_890.html (· →αξιζει να διαβαστει ολο,τουρκικα και αλλα δουλεμπορικα γραφεια που δρουν ακομη και μεσα στην χωρα μας διαφημιζουν την εισβολη στην χωρα μας μεσω των χερσαιων και θαλασσιων συνορων μας,υπαρχει επιτελους καποιος εισαγγελεας να επεμβει για την απολυτη καταντια μιας χωρας που εχει στην ουσια καταργησει τα χερσαια και θαλασσια συνορα της)

    ''Καλημέρα σε όλους…Εχθές και εντελώς τυχαία ανακάλυψα μέσα στο Facebook μια σελίδα μεταφοράς μεταναστών στην Ελλάδα. Θέλησα να ψάξω κι άλλο αυτό το θέμα και βρήκα ότι υπάρχουν σελίδες άλλες δημόσιες και άλλες ιδιωτικές με χιλιάδες μέλη να κάνουν διακίνηση λαθρομεταναστών μέσω Τουρκίας κυρίως....Κάποιες έχουν έδρα την Αθήνα. Ζητούν από 1200 έως και 7000 ευρώ για να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας!Χίος, Κως, Σύμη, Σάμος, Λέσβος κ.α. Τους μεταφέρουν με ιδιωτικά μικρά σκάφη και απευθύνονται κυρίως σε νέους. Αμέσως θέλησα μαζί με την Κατερινα Παπα να ψάξουμε το ζήτημα πιο πολύ και να φροντίσουμε αυτές οι σελίδες να σβηστούν άμεσα!
    Με τη βοήθεια του φίλου μου Μιχαήλ Ζουμπουλιά ο οποίος εντόπισε άλλες 58!! τέτοιες σελίδες φτάσαμε σε κατάσταση σοκ!!Υπάρχει εισαγγελέας;;; υπάρχει κυβέρνηση;;; τι γίνετε εδώ;;; πως το Facebook επιτρέπει την εκμετάλλευση τους;;; πως λοιπόν έχει την ετοιμότητα να κλείνει και να φιμωνει πατριώτες Έλληνες και εδώ που τελείται εμπόριο ανθρώπων να σιωπει;;πως γίνετε να μας τους στέλνουν όλους εδώ;;;;; απευθύνομαι σε όσους εισαγγελείς δικηγόρους και ανθρώπους με οποιαδήποτε δύναμη να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ αυτή η παράνομη διακίνηση εις βάρος του ελληνικού λαού!!!
    Και φυσικά δεν θα μείνουμε να σας περιμένουμε θα ακολουθήσουμε κάθε νόμιμη δίοδο για το δίκιο μας!! Τέρμα οι χρυσές δουλειές σε βάρος των Ελλήνων!! Έχουμε πληρώσει αρκετά και φτάνει ως εδώ!!Προχωράμε και δεν φοβόμαστε τις απειλές!! Μια μεγάλη μούντζα και ένα φτύσιμο σας μεταφέρουμε!!...Stella Stergiou''

    ομοιως:

    Βίντεο με αναλυτικές πληροφορίες για το πώς έρχεται ένας επενδυτής στην Ελλάδα μέσω φουσκωτού. Το επόμενο βήμα είναι να έχουν οι διακινητές περίπτερο σε τουριστικές εκθέσεις και να μοιράζουν φυλλάδια. Μας πήραν χαμπάρι σ' όλον τον κόσμο, σύντροφε Κουμουτσάκο. Καμμιά σύσκεψη θα κάνετε;

    https://www.facebook.com/thanos.tzimeros/posts/2889910204376802
    https://www.youtube.com/watch?v=SyaWWZabEJo&t=9s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίστευτο: Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θέλει να βάλει λαθρομετανάστες σε κενούς θαλάμους Στρατιωτών!

    ''Ξεπέρασαν και τους συριζαίους οι πατριδοκάπηλοι της ΝΔ...Για να μην φανεί ότι είμαστε εμπαθείς, υπερβολικοί και κινδυνολόγοι για τον απίστευτο τρόπο ανικανότητας της «πατριωτικής» κυβέρνησης της ΝΔ ως προς την αντιμετώπιση του μείζονος θέματος της λαθρομετανάστευσης, ιδού τι έγραψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η οποία μόνο ως εχθρικά προσκείμενη προς την ΝΔ δεν μπορεί να θεωρηθεί. Συγκεκριμένα, υπό τον τίτλο «Συμβίωση με μετανάστες» διαβάζουμε τα εξής πραγματικά απίστευτα:
    «Σε “κόκκινο συναγερμό” κατάφερε να θέσει για μία ακόμη φορά τη στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το Μεταναστευτικό Αλκιβιάδης Στεφανής, μέσω της εκπόνησης ενός σχεδίου που προβλέπει τη φιλοξενία μεταναστών ακόμη και σε εν ενεργεία στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά του Αιγαίου. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση τόσο των πολιτικών του προϊσταμένων όσο και των αρμόδιων στρατιωτικών υφισταμένων, ο κ. Στεφανής επικοινώνησε την περασμένη Τρίτη με τους ταξίαρχους στη Χίο και στην Κω, ζητώντας τους, λόγω της δραματικής αύξησης των ροών, να πράξουν τα δέοντα για τον «στρατωνισμό» μεταναστών, ακόμη και σε κενούς θαλάμους στρατιωτών! Επί του παρόντος και λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν καθώς στρατιώτες, οπλισμός και μετανάστες θα έπρεπε να συμβιώνουν περίπου στους ίδιους χώρους, το εν λόγω σχέδιο φαίνεται να εγκαταλείπεται… Δεν ξέρουμε αν τους διαφεύγει, αλλά υπάρχουν και στο Πεντάγωνο κάποια γραφεία που δεν χρησιμοποιούνται…»

    Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο Ελληνικός Στρατός είχε μετατραπεί σε «Φιλιππινέζες» όσων περνούν παράνομα τα σύνορα της Χώρας μας. Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος το προχωρά ακόμη περισσότερο, καθώς ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προωθεί τους λαθρομετανάστες ακόμη και στα κενά κρεβάτια του Ελληνικού Στρατού! Δεν ξέρουμε εάν το απίστευτο αυτό σχέδιο τελικά προχωρήσει, αλλά το γεγονός και μόνον ότι ο Στεφανής παραμένει ακόμη στα υπουργικά του καθήκοντα μετά από αυτές τις απίθανες σκέψεις και δεν παύθηκε, δείχνει την όλη… σοβαρότητα που διέπει την «πατριωτική» κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι άξιοι «συγχαρητηρίων» στη ΝΔ, καθώς ο ζήλος τους υπέρ των λαθρομεταναστών είναι τέτοιος ώστε ακόμη και οι συριζαίοι να τους… ζηλεύουν για πρωτοβουλίες που ούτε οι ίδιοι δεν τόλμησαν να πάρουν όταν κυβερνούσαν αυτή την Χώρα…''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive