Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ο Ντέιβιντ Ντατούνα θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έφαγε την κολλημένη σε τοίχο μπανάνα του καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν. ΠΟΙΑ είναι η Ελληνική απάντηση; ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Παγκόσμια εντύπωση προκάλεσε το έργο τέχνης με μια κολλημένη μπανάνα στο τοίχο και μάλιστα το κόστος της όπως έφτανε το ποσό των 120.000 δολαρίων.  Μάλιστα το έργο τέχνης έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση που μεταδόθηκε σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ένας δαιμόνιος Έλληνας όμως αποφάσισε να δώσει την απάντηση του εκ μέρους της χώρας μας αντικαθιστώντας την μπανάνα με… χωριάτικο λουκάνικο Σερρών.  
Αποτέλεσμα εικόνας για την μπανάνα που ήταν κολλημένη στον τοίχο
«Δεν μετάνιωσα» δήλωσε ο άνθρωπος που έφαγε την μπανάνα των 120.000 δολαρίων του Κατελάν - Τι αποκάλυψε 
«Δεν μετάνιωσα» δήλωσε ο άνθρωπος που έφαγε την μπανάνα των 120.000 δολαρίων του Κατελάν - Τι αποκάλυψε
Όντας και ο ίδιος καλλιτέχνης, ο Ντέιβιντ Ντατούνα από την Τζόρτζια βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στη διεθνή γκαλερί Perrotin στο Art Basel στο Μαϊάμι, όπου και άρπαξε την μπανάνα από τον τοίχο, την ξεφλούδισε και άρχισε να την τρώει μπροστά από άλλους φιλότεχνους που θαύμαζαν το έργο. Και δεν το μετανιώνει καθόλου.   «Δεν ήταν βανδαλισμός, ήταν μια δική μου παράσταση τέχνης και με τίποτα δεν ζητώ συγγνώμη», είπε ο Ντέιβιντ Ντατούνα, που χαρακτήρισε τον Ιταλό καλλιτέχνη ως «έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως». Όταν ρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν να φάει την τέχνη του, ο ίδιος επέμεινε πως δεν θεώρησε την περφόρμανς του ως υποτίμηση του έργου ενός άλλου καλλιτέχνη και σχολίασε πως η μπανάνα ήταν «καταπληκτική ιδέα».   «Σε αυτήν την περίπτωση, δεν ήταν σαν να έφαγα τέχνη. Όπως είπε η γκαλερί, δεν είναι μια μπανάνα, είναι μια ιδέα. Και απλώς έφαγα την ιδέα του καλλιτέχνη. Οπότε νομίζω πως είναι εντάξει, έχει πλάκα, αυτό είναι η τέχνη», εξήγησε ο Ντατούνα σχετικά με το έργο «Comedian», όπως ονομάζεται.      
 Όπως είπε, σχεδίαζε να φάει την μπανάνα νωρίς το πρωί. «Βαφτίζω την περφόρμανς "Πεινασμένος Καλλιτέχνης", επειδή πεινούσα και απλώς την έφαγα. Έτσι μιλούν οι καλλιτέχνες μεταξύ τους. Μιλάμε μέσω της τέχνης. Αυτό ήταν τέχνη και ήταν η περφόρμανς μου», πρόσθεσε ο Ντέιβιντ Ντατούνα, σημειώνοντας πως δεν φοβάται να πάει στην φυλακή. Μάλιστα, πριν την περφόρμανς είχε ζητήσει στους φίλους του να καλέσουν τους δικηγόρους του αν τον συνελάμβαναν. «Η γκαλερί και η αστυνομία πήραν όλα μου τα στοιχεία. Δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο ίδιος.   Την Κυριακή, η γκαλερί πίσω από την πώληση του «Comedian» είπε μέσω ανάρτησης στο Instagram πως η εγκατάσταση απομακρύνθηκε από την έκθεση για λόγους ασφαλείας.  

3 σχόλια:

  1. Αφήστε τις μπανάνες και μιλήστε και λίγο για κάτι σοβαρό όπως για τον συγγραφέα ΜΕΝΑΝΔΡΟ(κωμωδίες)



    800 κιβώτια με Αρχαία Ελληνικά Χειρόγραφα το βρίσκονται σε πανεπιστήμια και της Βρετανίας

    Ποιος μιλάει γι' αυτά;;;;;;;



    Αγγελική - Αχαρναί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΑΚΑΚΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ.....
    ΕΛΑ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωριάτης και κακοτέχης24 Δεκεμβρίου 2019 στις 8:44 π.μ.

    Βρωμάει "στημένο" από μακρυά, για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι ο μπανανοφάγος "καλλιτέχνης"επεδίωξε να πάει φυλακή για να συνεχίσει να "κουνάει την μπανανιά" όχι περιστασιακά, αλλά υπερωριακά. Όμως, πρέπει δικαιωματικά να πάνε μαζί του και ο "δημιουργός", καθώς και οι υπεύθυνοι της γκαλερί της... μπανάνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive