Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Πεντάγωνο αποσύνδεσε την Τουρκία από σύστημα πληροφοριών του ΝΑΤΟ – Ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς η Άγκυρα. ΒΙΝΤΕΟ

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
«Bόμβα» έριξε πριν λίγο ο έγκριτος Ισραηλινός δημοσιογράφος Amichai Stein, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει στο λογαριασμό του στο twitter, ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος του δήλωσε, πως οι ΗΠΑ αποσύνδεσαν την Τουρκία από το σύστημα ISR....
(Intelligence, Surveillance & Reconnaissance).
Πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο συντονίζει τις κοινές επιχειρήσεις μεταξύ συμμαχικών χωρών, δηλαδή μιλάμε για ένα κοινό δίκτυο πληροφοριών και επιτήρησης, το οποίο παρέχει διαρκή, έγκαιρη και έγκυρη εικόνα των τεκταινομένων στην περιοχή ενδιαφέροντος. Οι Αμερικανοί δηλαδή δεν μοιράζονται πλέον με την Τουρκία πληροφορίες και δεδομένα επιτήρησης και αναγνώρισης από το Κοινό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.
: Senior US defence official tells me: We disconnected the Turkish millitary from our ISR system (Intelligence, Surveillance & Reconnaissance) and the air tasking order (ATO) (Joint Forces Air Component Commander controls air forces within a joint operations environment)
96 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Tην ίδια στιγμή, τα τουρκικά μαχητικά ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.
Video
anti-ISIS operations stopped Led forces withdraws theirs force from Omar Oil Field . Strategic point for fight against ISIS in Deir az Zour in Syria , moving towards Turkey- border for big fight

via @vvanwilgenburg & @RojMousa
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Botin Kurdistani
The dispersion of forces will be a decrease in vigilance as security in the camps will no longer be the priority. The Turkish operation may be the starting point for a new IS prisoner escape campaign.
Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Strategic News
The dispersion of forces will be a decrease in vigilance as security in the camps will no longer be the priority. The Turkish operation may be the starting point for a new IS prisoner escape campaign.
Προβολή εικόνας στο Twitter
The elimination of the priority given by the SDF to the fight against IS will give the IS the opportunity to accelerate its projects. The offensive will also jeopardize positions near key oil infrastructure in province.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Strategic News
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΡΑΝΩΝ
Αναστάτωση επικρατεί στην Τεχεράνη, η οποία βλέπει τους Τούρκους να υλοποιούν ακάθεκτοι τα σχέδια τους για την δημιουργία της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif ανέφερε ότι η ασφάλεια της Τουρκίας δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη στόχευση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Συρίας.
Στην πρώτη αντίδραση του Ιράν στις τουρκικές απειλές κατά της βόρειας και ανατολικής Συρίας, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «έχει προειδοποιήσει την τουρκική πλευρά ότι «ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί η ασφάλεια της Τουρκίας είναι να αναπτυχθούν στρατιωτικές δυνάμεις στις παραμεθόριες περιοχές με τη Συρία» και ότι η ασφάλεια της Τουρκίας δεν επιτυγχάνεται με τη στοχοποίηση της ενότητας και της κυριαρχίας του εδάφους της Συρίας».
Ο Ζαρίφ τόνισε κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε έκτακτη σύγκλιση του ιρανικού κοινοβουλίου, ότι το Ιράν είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις δυο πλευρές ( Συρία και Τουρκία) για να επιλύσει τα εκκρεμή προβλήματα μεταξύ τους σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Ο Τούρκος πρόεδρος όμως απειλεί να ξεκινήσει επιθέσεις στη βόρεια και ανατολική Συρία για να την καταλάβει και να αλλάξει τη δημογραφία της περιοχής, μέσω της μετακίνησης δύο εκατομμυρίων προσφύγων μετά τον εκτοπισμό των αυτόχθονων πληθυσμών», αναφέρει ο ιρανικός τύπος.
Οι Ιρανοί παρότι διατηρούν καλές σχέσεις με την Τουρκία, βλέπουν την Άγκυρα να δημιουργεί το δικό της μοντέλο στην Συρία, μέρος της οποίας ελέγχουν και οι ιρανικές δυνάμεις που πολεμούν τόσα χρόνια, με την μόνιμη παρουσία στα Βόρεια της χώρας τουρκικών στρατευμάτων τα οποία φυσικά δεν πρόκειται να αποχωρίσουν ποτέ από την περιοχή.
Οι Τούρκοι όπου είχαν φυλάκια παρατήρησης εντός του συριακού εδάφους τα έχουν μετατρέψει σε κανονικά στρατόπεδα επιπέδου τάγματος, ενώ μεταφέρουν συνεχώς στρατιωτικές ενισχύσεις σε αυτά.
Οι Ιρανοί βλέπουν ξεκάθαρα πίσω από όλα αυτά, σχέδιο αναβίωσης του τουρκικού εθνικού όρκου με την υφαρπαγή εδαφών που ανήκαν στην πάλαι ποτέ Οθωμανική αυτοκρατορία, το οποίο βάζει σοβαρά προσκόμματα στα δικά τους σχέδια για την παρουσία ιρανικού αγωγού φυσικού αερίου από το συριακό έδαφος, καθώς και την εκμετάλλευση του λιμένα στην πόλη Μπάνιας κοντά στην Λατάκεια, τον οποίο ελέγχουν ήδη ιρανικές εταιρείες.

Πρόκειται για πολλά και σημαντικά σχέδια τα οποία επίσης και το Ισραήλ θέλει οπωσδήποτε να ακυρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive